הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה שכבר ממש מתסכלת אותי בריצה

Anabolizm

משתמש קבוע
1,289
42
נק' מוניטין:
442
1,289
42
נימצא כרגע בחיטוב, ככה שאני מנסה לעשות לפחות 3 פעמים בשבוע אירובי.
הבעיה שלי מתבטאת בכאבים מאוד חזקים בעצם הרגל (היכן שנימצא הSOLEUS בתמונה רק מקדימה ולא מאחורה)

octc.kctcs.edu2.gif

זה מתחיל לי ישר ברגע שאני מתחיל ריצה למרחק. בספרינטים שאני עושה לפני אני לא מרגיש כאבים בכלל. זה עניין כרוני שתמיד חוזר על עצמו. יש לציין שאין לי שום בעיה עם הנשימות או דבר אחר שמגביל אותי, אלא רק הכאבים החזקים האלה בעצם (מרגיש מן לחץ כזה שרק הולך וגובר).
הקטע זה שלפעמים אני מצליח להחזיק 15 דק' ולפעמים אני מצליח להחזיק 50 דק' עם הכאב (עכשיו חזרתי מריצה שהצלחתי להחזיק בה רק 25 דק' עם הכאב, יותר מזה זה כבר היה בלתי נסבל וזה עד עכשיו כואב לי- עבר שעה בערך).
בקיצור, זה ממש מתסכל. הייתי בטוח עד עכשיו שזה פשוט בגלל שאני לא בכושר אז הרגל "לא רגילה" לריצות, אבל זה פשוט לא עובר..אשמח לתשובה מאלכס הספרינטר.
תודה לעזורים.

• פותח/ת השרשור
הכאבים הם בעצם השוקיים (עכשיו ניזכרתי במילה). שוב, מרגיש לחץ מאוד גדול שם מתחילת הריצה אבל לא בספרינטים.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז אני חושב שהבנתי מה יש לי.
אחרי חיפוש באינטרנט מצאתי משהו שקוראים לו SHIN SPLINTS, והבנתי שלמי שיש לו פלטפוס הכאב והסיכוי שיש לך את זה הוא גדול יותר (LUCKY ME).
עכשיו השאלה שלי היא כמובן מה אפשר לעשות עם זה ? זה ממש מתסכל וכואב, שלא נדבר על זה שזה יכול לפגוע לי בצורה מאוד גדולה בכל מה שקשור לצבא.
שוב, תודה לעוזרים.

---------- התגובה התווספה ב 21:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:54 ----------

shin splints ?
ALX כתב על זה כמה פעמים.תעשה חיפוש

חחח כן כן. כתבנו באותה השניה.
איפה יש מאמר על זה ?? (נואש כבררר)

אין על זה מאמר אבל השרשור הבא מכסה את כל מה שאתה צריך לדעת

אני רק לא זוכר אם כתוב שם גם לקרר את האיזור , בכל מקרה כדאי לך להכניס את הרגליים לאמבטיית קרח אחרי הפעילות למשך 15 דק' כל פעם

או לעשות עיסוי מקומי לאיזור עם קרח

זאת בנוסף למה שרשום בשרשור

הנה השרשור:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=16735

אני לא יודע אבל סביר שהמצב הוא כתוצאה מכך שהתחלת לרוץ לא מזמן ללא בסיס מספיק טוב

קודם כל רופא כדי לודא עד כמה המצב חמור (כלומר מה הדרגה) מדרגות נמוכות אפשר להחלים תוך זמן קצר יחסית, דרגות חמורות יכולות לשתק אותך לחודשים ולהגיע למצב של גבס, קביים וכו' (לא נשמע כאילו אתה שם עדיין- אבל אתה גם לא רוצה להגיע לשם).

אין טיפול קסם- מנוחה, הרבה סידן וקצת חשיפה לשמש (ויטמין D עוזר לסידן להספג).

מתי אתה מתגייס?

זה קורה ליאחרי אינטרוואלים חזקים או ריצות ממש ארוכות, זה מעומס יתר על הגוף וחוסר בסידן, תעשה בדיקת דם ותראה שזה נכון .
אם יש לך בעיה בכף הרגל זה יכול להיות גם גורם, אצלי יש פלטפוס אז כנראה זו גם אחת הסיבות..
כמו שאמרתי תבדוק לגבי הסידן זה בעיה העיקרית

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע אבל סביר שהמצב הוא כתוצאה מכך שהתחלת לרוץ לא מזמן ללא בסיס מספיק טוב
זה לא בדיוק נכון..אני כבר חודשיים מנסה לחזור לכושר, כדורגל בשכונה, ספרינטים, ריצות למרחק, והרבה מאוד הליכות. ככה שלהגיד שאני התחלתי לרוץ ללא ביסוס זה לא נכון..ומפה כמובן מגיע התסכול.

קודם כל רופא כדי לודא עד כמה המצב חמור (כלומר מה הדרגה) מדרגות נמוכות אפשר להחלים תוך זמן קצר יחסית, דרגות חמורות יכולות לשתק אותך לחודשים ולהגיע למצב של גבס, קביים וכו' (לא נשמע כאילו אתה שם עדיין- אבל אתה גם לא רוצה להגיע לשם).

אין טיפול קסם- מנוחה, הרבה סידן וקצת חשיפה לשמש (ויטמין D עוזר לסידן להספג).

מתי אתה מתגייס?
כמו שאמרתי- אני כבר חודשיים עם זה, ככה שלא נראה לי שאני אגיע לגבס אחרת כבר הייתי נימצא שם.
אני צורך כל יום סידן, מגנזיום, אבץ, מולטי, אומגה ואתה יודע כבר את השאר..

זה קורה ליאחרי אינטרוואלים חזקים או ריצות ממש ארוכות, זה מעומס יתר על הגוף וחוסר בסידן, תעשה בדיקת דם ותראה שזה נכון .
אם יש לך בעיה בכף הרגל זה יכול להיות גם גורם, אצלי יש פלטפוס אז כנראה זו גם אחת הסיבות..
כמו שאמרתי תבדוק לגבי הסידן זה בעיה העיקרית

קורה רק בריצות הארוכות, בספרינטים אני בקושי ומרגיש את זה, או לפחות לא בצורה כזאת שזה יגביל אותי..
לגביי הסידן כבר אמרתי..

---------- התגובה התווספה ב 10:12 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:03 ----------

אין על זה מאמר אבל השרשור הבא מכסה את כל מה שאתה צריך לדעת

אני רק לא זוכר אם כתוב שם גם לקרר את האיזור , בכל מקרה כדאי לך להכניס את הרגליים לאמבטיית קרח אחרי הפעילות למשך 15 דק' כל פעם

או לעשות עיסוי מקומי לאיזור עם קרח

זאת בנוסף למה שרשום בשרשור

הנה השרשור:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=16735

לא נורמלי לעשות את האמבטיית קרח הזאת. ניסיתי- והוצאתי את הרגליים אחרי 10 שניות. כל הרגל שלי עם כאבי קור !

חודשיים זה לא הרבה זמן
אולי התחלת ישר מעומס גבוה מדי(פעילות 4-5 פעמים בשבוע)

אם אתה לא יכול להתמודד עם אמבטיית קרח אז פשוט תעשה עיסוי עם קרח במקומות הכואבים במשך 10-15 דק' אחרי הפעילות ואם יש לך אפשרות אז כמה פעמים ביום

כמו שאמרתי- אני כבר חודשיים עם זה, ככה שלא נראה לי שאני אגיע לגבס אחרת כבר הייתי נימצא שם.
אני סחבתי שבר מאמץ חודשיים והגעתי לדרגה 4, שזה כחוט השערה לפני שבר מלא וגבס- אז אל תהיה כ"כ בטוח.

בריאות זה לא משהו שעושים בהתכתבות- גש לאורטופד.

אני סחבתי שבר מאמץ חודשיים והגעתי לדרגה 4, שזה כחוט השערה לפני שבר מלא וגבס- אז אל תהיה כ"כ בטוח.

בריאות זה לא משהו שעושים בהתכתבות- גש לאורטופד.

אתה לא רצת נכון, אני רצתי איתך ושמתי לב.
מה שהיה לך לא היה שברי מאמץ, שברי מאמץ הם סדקים בעצם, במקרה שלך כמו במקרה של החבוב פה, העצם ברגל מסתגלת לפעילות וללחץ המופעל עליה.

ומה ת'מדבר בכלל? אתה חשבת שיש לך דלקת, דרגה 4, והכל החלטת לפי הדעה שלך - לעולם לא פנית לרופא.

-------------------------

חבוב, אל דאגה!
הבעיה שלך היא מוכרת, העצם ברגל שלך לא רגילה לעומס שכזה ולכן יש כאבים. אלה הם לא שברי מאמץ, מה שאתה צריך לעשות זה להתאמן יותר בקלות ולחכות עד שהכאבים יעברו.

אצלי הם עברו אחרי תקופה של כ-2 או שלושה חודשים, אצלך יכול להיות פחות או יותר,
בהצלחה.

אתה לא רצת נכון, אני רצתי איתך ושמתי לב.
מה שהיה לך לא היה שברי מאמץ, שברי מאמץ הם סדקים בעצם, במקרה שלך כמו במקרה של החבוב פה, העצם ברגל מסתגלת לפעילות וללחץ המופעל עליה.

ומה ת'מדבר בכלל? אתה חשבת שיש לך דלקת, דרגה 4, והכל החלטת לפי הדעה שלך - לעולם לא פנית לרופא.

אתה מתבלבל ביני לבין מישהו אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית