הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים לריצת 10K +אימוני מכון

OphirRam

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
רציתי לדעת אם מישהו יכול להביא לי תוכנית אימונים שתתאים לי לריצת 10K כולל עבודה במכון כושר (אם צריך)

אני מתכונן למרוץ נייקי שיערך ב -1.11.2011

תודה

תיקח בחשבון שאם אתה רוצה לגדול/להתחזק/שניהם זה היה לך קשה ביחד עם הריצות 10K האלה כי זה פוגע מאוד בהתאוששות... תבחר מה יותר חשוב לך לדעתי.

• פותח/ת השרשור
אני עושה חיטוב ואני רוצה עכשיו עכשיו להתאמן חזק לקראת המירוץ
ואם תגידו לי שאני אצטרך להפסיק עם המכון זמנית זה גם בסדר
ואני פשוט אעשה את התרגילים היותר חשובים בבית

מה לא מסודר בזה?
לך לשבוע הראשון יום ראשון ותתחיל את האימונים
אם קשה לך להתאושש מכל כך הרבה אימונים בשבוע תפחית...(אלה שמתאמנים לטריאתלון עושים 6 אימונים בשבוע..)
יום אחד של ריצה ארוכה לדוגמא תהפוך למנוחה..

ואתה לא חייב לעשות את זה לפי הסדר
פשוט שבכל שבוע יהיה שני אינטרוואלים קצרים שניים ארוכים ושני ריצות נפח אפשר לבלגן את הסדר ממה שהם עושים

אתה רוצה רק הכנה ל10K או גם תרגילי כוח? (לא צריך תרגילי כוח בשביל הכנה ל10K)
מה הרמה הנוכחית שלך? אתה מסיים את הריצה? אם כן, באיזה זמן? אם לא, איזה מרחק אתה כן מסיים ובאיזה זמן.

• פותח/ת השרשור
עשיתי לפני שבועיים ככה 11.64 ק"מ בשעה
אני אומר שאם צריך תרגילי כוח אז אין בעיה כי אני רשום במכון ואני יכול להפסיק אפילו רק לחודשיים האלו עד לתחרות
ואם לא צריך אז אני אעשה מה שצריך כדי להצליח במירוץ הזה

עשיתי לפני שבועיים ככה 11.64 ק"מ בשעה
אני אומר שאם צריך תרגילי כוח אז אין בעיה כי אני רשום במכון ואני יכול להפסיק אפילו רק לחודשיים האלו עד לתחרות
ואם לא צריך אז אני אעשה מה שצריך כדי להצליח במירוץ הזה

אפשר לבנות לך משהו בסיסי.
עכשיו אתה רץ 10 ק"מ סביב ה50 דקות. מטרה הגיונית יכולה להיות לקרב אותך לאיזור ה47-48. דק'.
בניתי פה משהו בסיסי של 4 אימונים בשבוע. תגיד לי מה אתה אומר על זה. אם זה נראה סבבה, אפשר לבנות משהו מסודר מהיום ועד התחרות.

1- ריצת נפח ארוכה. 15 ק"מ על קצב רגוע. נגיד 5:30 דק' לקילומטר

2- ריצת טמפו. נתחיל מ-5 ק"מ ונעלה את זה כל אימון לפי איך שילך לך. המטרה היא לרוץ על הקצב מטרה של התחרות. במיקרה שלך זה יוצא 4:42 לק"מ.

3- אינטרוולים. 10*1000. המטרה לעבוד מהר ב-1000. משהו כמו 4:10 לק"מ עם מנוחה של 2-3 דקות בריצה קלה. זה אימון חזק. המטרה פה היא להוריד דווקא את המנוחה יותר מאשר להוריד את הזמנים ל1000.

4- אימון טמפו, אבל איטי יותר. אתה רץ 10 ק"מ. 2 ק"מ ראשונים קצב רגוע, 5:30 לק"מ. 6 ק"מ הבאים אתה רץ על קצב תחרות נוכחי, מה שאומר 5:00 לק"מ, ו2 ק"מ אחרונים אתה מגביר. את הקילומטר הבא רוץ על 4:42 שזה מה שאתה מכוון בתחרות ואת האחרון על כמה שאתה יכול (המטרה היא להגביר עוד) אפשר כל פעם להגדיל את המרחק של הפיניש, או לחילופין להגביר את הקצב של החלק המרכזי, ואת הפיניש לרוץ משמעותית מהר יותר מהקצב הממוצע הרצוי.

תגיד לי מה אתה אומר על זה.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון נשמע טוב
ועוד משהו חשוב שלא אמרתי זה שקניתי נעליים חדשות ומאז אני מנסה לחזור לתוצאות הקודמות (קניתי NIKE FREE +)
כי לוקח זמן להיתרגל אליהן

בעיקרון נשמע טוב
ועוד משהו חשוב שלא אמרתי זה שקניתי נעליים חדשות ומאז אני מנסה לחזור לתוצאות הקודמות (קניתי NIKE FREE +)
כי לוקח זמן להיתרגל אליהן
חשוב מאוד שתתאמן איתן לפני התחרות. אתה צריך להרגיש שהן נוחות לך, ושייתפסו את הצורה של הרגל אחרי כמה אימונים.
תפתח לוג אימונים פה בפורום, שיהיה קל לעקוב אחרי ההתקדמות.

מהרגע שקניתי אותן אני מתאמן רק איתן
ומה זה לוק אימונים?

יש לך פה פורום שכל אחד מפרסם את האימונים שלו. זה גם טוב בשבילך שיהיה לך במקום מסודר את האימונים, וזה גם נותן אפשרות לפידבק מצד משתמשים על מה שאתה עושה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית