הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור ניתור - איזה סקוואט לעשות?

שיפור הניתור תלוי בהרבה פרמטרים חוץ מרק לעשות סקוואט
בעיקרון לדעתי HB משפר יותר את הניתור, אבל אני לא סגור על זה עדיין, יש תשובות שאני צריך לקבל כדי להיות בטוח

אני לא חושב שאפשר לדעת את זה איכשהו....
פשוט תתמקד באחד מהם ותחזק אותו, שהוא יהיה כבר גבוה אפשר להוסיף תרגילים ספציפיים.

• פותח/ת השרשור
אני יודע במה תלוי הניתור קראתי את הvertical jump bible
התיכנון שלי הוא להמשיך בSS עד הסוף, להתחזק ואז להתחיל אימונים פליאומטריים...
בינתיים אני עושה HB, אני שואל אם עדיף לעשות LB כי הוא יעיל יותר לניתור, פשוט קלי באגט לא דיבר על זה...

ניתור משפר ניתור הכי טוב.

כשאתה לא מתקדם יותר בעזרת אימונים על עיקרון הספציפיות, אז אתה תוכל לדעת מה משפר מה.
כשאתה עדיין יכול לשפר את הניתור שלך רק בעזרת ניתור, זה יהיה בעייתי לדעת כמה אתה משתפר בעקבות סקוואט כזה או אחר (יש עוד סוגים כמו סקוואט בקפיצה אבל אני בספק שזה מתאים לך. בעצם אני בטוח שזה לא מתאים לך)

הניתור תלוי בהמון פרמטרים כגון: משקל גוף, גנטיקה(בעיקר!!) , ואימונים כמובן.. כדאי שתדע על מנת שלא תתאכזב שהגנטיקה היא גורם מכריע פה. מנסיון, (בתור כדורסלן לשעבר) אני ממליץ לך בחום על דילגית. כן, ממש ככה, כמו למדת היסטוריה בתיכון, ככה תקפוץ בחבל.

• פותח/ת השרשור
דוד, אתה טועה אחי, ואם היית קורא את ההודעה הקודמת שלי היית רואה שאני יודע את כל זה ואין לי בעיה של איך לשפר את הניתור אני יודע איך, פשוט לא יודע איזה סקוואט עדיף

אז אם אתה יודע איך לשפר אז אתה בטח יודע איזה שרירים עובדים בניתור.
אז אמרו לך, ב HB עובדים יותר הקוואדס, וב LB ההאמסטרינגס

בניתור נחוץ גם קוואדס וגם האמסטרינג וגם תאומים לכן תעבוד חזק מאוד על התאומים כי הם די עיקר הניתור ותעשה LB.
תאומים - חשוב!

תשפר את התאומים תעבוד עליהם חזק!
תשתפר בריצות קצרות וכוח מתפרץ
תעבוד גם על תרגילי ניתור..

גם אני רציתי לשפר את הניתור שלי (190 מטר ולא הגעתי לסל) עד שעבדתי חזק על סקוואטים, תאומים, וריצות קצרות.. עכשיו אני מטביע ב360

איזה שטויות מאיפה אתה יודע ניסית פעם שאתה קוטל ככה?!

כן ניסיתי, מה יש לך להגיד עכשיו? 🚬🤪🚬
קפצתי 400 קפיצות רגילות, 100 כל רגל 4 פעמים בשבוע במשך שנה.
הניתור לא השתפר.

לעומת זאת בחצי שנה האחרונה אני משתפר בזה, לא נגעתי בדלגית, רק תרגילי כוח בחדר כושר.

---------- התגובה התווספה ב 19:57 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:56 ----------

אני עשיתי איזה 500 על רגל אחת בתקופה שלי בMMA ואני מבטיח לך שזה גירבוץ.

+1
לי זה בסוף גם עשה בעיה בברך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית