תמונה תמונות אמצע מאסה!

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
צודק בהחלט.
הכוונה שלי היית לעצימות התוכנית.. עד שאתה מגיע למצב שאתה בקושי יכול לסיים..אבל אתה צודק מה שמשתמע מכך= אינטסביות.. היות וזה פורום, צריך להיות די ברור וקפדנים בנאמר.

ABC
5-6 זה חתיכת עומס.. בגלל זה אפילו שאני בסייקל, אני לא עושה את זה.. אם כבר 4 אימונים בשבוע בחלוקה, ולא מעבר.

או!!.. תודה רבה לך.
זה בדיוק הסיבה שהמלצתי לו לעשות שריר בשבוע בהתחלה.. עד שהצלנים הוציאו את המרמור שלהם בנושא. אני דווקא שמח שרשמת את זה.. אתה אחד הבחורים הרצינים פה.. וזה מעיד על כך לפותח הפוסט, שבהחלט אפשר להתקדם בפיצול שכזה.. ולא בדומה לליצן החצר שישר שולל ורושם שאי אפשר להתקדם אם זה 🤡 .. הייתי רוצה לשמוע אותו אומר את זה לקאטלר בטח זאת הסיבה שהוא לא זכה האולימפיה בגלל הפיצולים 😆

האנשים כאן ממש מצחיקים.. שים לב שאף אחד כאן לא מבין בכלום לדעתם.. אפילו גם לא סטאס.. בנאדם אם תארים וכבוד, רק הלצנים פה מבינים טוב מכולם, ויודעים להתאמן.. בגלל זה הם נראים כמו כוסיות..

LOL
צריך לתת לך עוד קצת פסים אדומים כדי שאנשים לא יקחו אותך ברצינות.

• פותח/ת השרשור
אנאבולי קוראים לך עידו במקרה?

חיים-אפשר דוגמא לתוכנית?
כתפיים עם רגליים נשמע רעיון דפוק כי חוץ מזה שאני אגיע מותש לכתפיים זה פשוט מתנגש עם היד אחורית.(ובכלל איך עושים אימון חזה יד אחורית בלי לזיין את הכתפיים?)

נערך לאחרונה:
ותגיד אנאבולי. כשלא היית עושה סייקלים (או שלא עשית את הסייקל), כלומר שהיית טבעי. לאילו תוצאות הגעת? גם תוצאות טובות?

אפשר ומראש הכוונה שלי הייתה ל-ABC עם 5 סטים אקרוס לשריר גדול + השלמות. אתה תתאושש מזה יותר טוב ותוכל להעלות משקלים יותר טוב מאשר תוכנית מגוחכת של 9 סטים לשריר גדול ו-6 סטים לשריר קטן עם 8-12 חזרות. בזמנו הרכבנו לליאור מונלייט תוכנית כזאת, הוא היה מאוד מרוצה מהתוצאות (אבל זו קריעה). אגב הייתי דווקא הולך על החלוקה הקלאסית, כלומר רגליים + כתפיים.

הבעיה עם תוכנית ABC 5 פעמים בשבוע זה הזמן שאתה יכול להתקדם איתה ולמשוך אותה
אתה לא יכול להיות עם תוכנית כזאת יותר מ8 שבועות אינטנסיבים, אפילו פחות
דעתי האישית שABC זה תוכנית עם נפח גדול מדי למתאמן טבעי, גם אם מתכנים אותה נכון, ואני בטוח שאתה יודע לתכנן אותה נכון
ואם מישהו טבעי מעדיף פיצולים, הייתי ממליץ לו AB 4 בשבוע או ABCD פעם בשבוע
בהקשר אחר, אתה ממליץ על התוכנית של וונדלר 5/3/1 בתוספת תרגילי עזר למטרה עיקרית של היפרטרופיה?

אפשרי ביותר, כן 😃

moo
אני מסכים איתך, שקודם כדי להתחיל אם תוכניות כוח.. אבל פותח הפוסט כבר מתאמן וותיק בתוכניות כוח לפי המשתמע.. אז לא אמורה להיות לו בעיה.

HaMBurGer
להתחזק כן. זאת לא תוכנית כוח, אם כוח בסופו של יום הוא המטרה. אבל לגדול לא תהיה בעיה, ולהפך. הוא אמור לגדול בצורה טובה יותר מתוכניות כוח. הבסיס שונה, הטווח חזרות שונה.. והתגובה של הגוף שונה..

תשים לב שיש הרבה אנשים שעולים בכוח יפה בתוכניות כוח.. אבל מבחינת מסה הם נשארים כמעט אותו דבר ואם בכלל גדלים..כוח תמיד יכול לעלות, זה לא נכון לחשוב שאם כוח עולה=אז מסת שריר גדלה.

וכל מקרה לגופו.. ומגיב אחרת, לכן צריך לבדוק מה הכי טוב בשבילך.. ולא להסתמך על אנשים שיחליטו עבורך.

coldfire
פעם אחרונה שאני הולך להתייחס אלייך.
לגבי תמונות אין לי בעיה לפרסם.. גם הצעתי לשלוח לפותח הפוסט..
הינה 2 תמונותמסוף חיטוב, מאז הוספתי על עצמי 7 קילו בערך, ו2 אחוז שומן..אז אתה יכול להבין שאני כבר בהרבה יותר גדול מהתמונות.. מלפני 3 חודשיים..
את התמונות הבאות אני אצלם בסוף הסייקל לצורך השוואה..

ובסה"כ עשיתי 2 סייקלים, חיטוב.. ועכשיו סייקל מסה.. כרגע אני בשבוע ה-3 לסייקל...

באמת שאני לא מזלזל בך אבל:
איך מסת השריר לדוגמא בחזה וביד אחורית לא תעלה אם אתה בפלוס קלורי, עם דגש על חלבון ומעלה את הבנץ' שלך?
ברצינות.

ובאיזה שלב לדעתך אפשר להתחיל עם פיצולים ונפח ( איזה משקלי עבודה)

הבעיה עם תוכנית ABC 5 פעמים בשבוע זה הזמן שאתה יכול להתקדם איתה ולמשוך אותה
אתה לא יכול להיות עם תוכנית כזאת יותר מ8 שבועות אינטנסיבים, אפילו פחות
דעתי האישית שABC זה תוכנית עם נפח גדול מדי למתאמן טבעי, גם אם מתכנים אותה נכון, ואני בטוח שאתה יודע לתכנן אותה נכון
ואם מישהו טבעי מעדיף פיצולים, הייתי ממליץ לו AB 4 בשבוע או ABCD פעם בשבוע
בהקשר אחר, אתה ממליץ על התוכנית של וונדלר 5/3/1 בתוספת תרגילי עזר למטרה עיקרית של היפרטרופיה?

אני מסכים בהחלט, אי אפשר לעשות את זה יותר מ-8 שבועות אינטנסיביים, והאמת שאחרי 5-6 שבועות אתה מתחיל להתפרק אם עבדת כמו שצריך וניסית להעלות משקלים. אבל לדעתי זה מוצלח יותר מאשר לאונן לאורך זמן במשקלים יותר נמוכים, ואיך שלא יהיה צריך ליצור חייץ בין מחזור אחד לשני (של שבועיים דילואד/קלים לדוגמה). אם אתה רוצה לעשות מחזורים של היפרטרופיה-כוח, אז תוכניות של חודשיים הן מצוינות.
לגבי ונדלר אין לי מושג, מעולם לא ניסיתי.

חיים-אפשר דוגמא לתוכנית?
כתפיים עם רגליים נשמע רעיון דפוק כי חוץ מזה שאני אגיע מותש לכתפיים זה פשוט מתנגש עם היד אחורית.(ובכלל איך עושים אימון חזה יד אחורית בלי לזיין את הכתפיים?)

אני אנסה למצוא אותה. והכתפיים מבחינתי זה פרס לכמה סטים ואז המבודדים, היד האחורית לא תיטחן לך. אני מסכים שיש בעיה אם אתה מצמיד את C ל-A מבחינת הכתפיים.

באמת שאני לא מזלזל בך אבל:
איך מסת השריר לדוגמא בחזה וביד אחורית לא תעלה אם אתה בפלוס קלורי, עם דגש על חלבון ומעלה את הבנץ' שלך?
ברצינות.

ובאיזה שלב לדעתך אפשר להתחיל עם פיצולים ונפח ( איזה משקלי עבודה)

סיבולת שריר..
muscle endurance.. תריץ חיפוש בגוגל..

פשוט לא לעשות לחיצות ליד אחורית, לעשות פשיטות ולא הרבה כי אין צורך :😃

---------- התגובה התווספה ב 20:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:56 ----------

סיבולת שריר..
muscle endurance.. תריץ חיפוש בגוגל..

אני יודע מה זה 😃
אבל הפוטנציאל גדילה של הסיבים שאחראים על הסיבולת ( שמתפתחים ב20-30 חזרות ויותר) קטנים לעומת הפוטנציאל גדילה של הסיבים שגדלים מעבודה של 1-5 חזרות ו6-15.

אבל לא ענית לי, איך החזה לא יגדל אם אתה בפלוס קלורי עם דגש על חלבון ומעלה את הבנץ' שלך כל אימון\ 2 אימונים\ שבוע.

תודה שוב

• פותח/ת השרשור
אני אנסה למצוא אותה. והכתפיים מבחינתי זה פרס לכמה סטים ואז המבודדים, היד האחורית לא תיטחן לך. אני מסכים שיש בעיה אם אתה מצמיד את C ל-A מבחינת הכתפיים.
אז בשורה התחתונה כנראה שעדיף לא לעשות כתפיים עם רגליים..

---------- התגובה התווספה ב 21:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:59 ----------

פשוט לא לעשות לחיצות ליד אחורית, לעשות פשיטות ולא הרבה כי אין צורך :😃

---------- התגובה התווספה ב 20:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:56 ----------

אני יודע מה זה 😃
אבל הפוטנציאל גדילה של הסיבים שאחראים על הסיבולת ( שמתפתחים ב20-30 חזרות ויותר) קטנים לעומת הפוטנציאל גדילה של הסיבים שגדלים מעבודה של 1-5 חזרות ו6-15.

אבל לא ענית לי, איך החזה לא יגדל אם אתה בפלוס קלורי עם דגש על חלבון ומעלה את הבנץ' שלך כל אימון\ 2 אימונים\ שבוע.

תודה שוב

הוא יגדל אבל לא כמו שהוא יגדל עם נפח עבודה יותר גבוה, וזה נכון בחלק מהמקרים..

אז בשורה התחתונה כנראה שעדיף לא לעשות כתפיים עם רגליים..

---------- התגובה התווספה ב 21:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:59 ----------

הוא יגדל אבל לא כמו שהוא יגדל עם נפח עבודה יותר גבוה, וזה נכון בחלק מהמקרים..

אני מדבר על המתאמן המתחיל- בינוני, לא על מתקדמים.

אבל עם נפח עבודה יותר גבוה ההתקדמות במשקלי עבודה תהיה קטנה יותר ואז מה שאמרתי כבר לא תכף.

למה יותר נפח יביא יותר מסת שריר?

---------- התגובה התווספה ב 21:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:05 ----------

שוב, מה שכתבתי ל 12344.

נ.ב
אתה אומר שאם מגוונים בטווח חזרות ( לדוגמא תרגיל אחד של 5 חזרות, תרגיל שני של 8 ותרגיל שלישי של 15) התוצאות יהיו יותר טובות?

אני מדבר על המתאמן המתחיל- בינוני, לא על מתקדמים.

אבל עם נפח עבודה יותר גבוה ההתקדמות במשקלי עבודה תהיה קטנה יותר ואז מה שאמרתי כבר לא תכף.

למה יותר נפח יביא יותר מסת שריר?

---------- התגובה התווספה ב 21:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:05 ----------

שוב, מה שכתבתי ל 12344.

נ.ב
אתה אומר שאם מגוונים בטווח חזרות ( לדוגמא תרגיל אחד של 5 חזרות, תרגיל שני של 8 ותרגיל שלישי של 15) התוצאות יהיו יותר טובות?

עדי בזמנו הביא מאמר למה. בכל מקרה זה לטחון מים. כנראה שיש עוד גורמים חוץ מעליה במשקלי עבודה.

כן הגעתי לתוצאות נחמדות.. למשל בתמונה ה-1.. התאמנתי כוח אבל לא ממש גדלתי.. בתמונה ה-2 עבדתי ABC תוך 4 חודשים, שיפור משמעותי..

זה כל מה שהשגת כשאתה על חומרים? הרשה לי לא להתרשם. אם כן, אפשר להסיק שאתה לא מבין על מה אתה מדבר?

חיים-אפשר דוגמא לתוכנית?

מתחילים מכפתיים ואז עושים רגליים. והפיצול הקלאסי הוא לא מה שהציעו לך, אלא

חזה + יד קדמית
גב + יד אחורית
כתפיים + רגליים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית