הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ירידה הדרגתית בפחמימות לפני AD

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
הי,
הייתי בסוג של ניטרלי במשך כחודש, ואני רוצה לחזור ל-AD על כ-15 ג' פחמימה ליום + ירקות ירוקים וסיבים תזונתיים, אפשר לומר שזה בסביבות ה-30 גרם פחמימה - AD קלאסי.

השאלה שלי היא האם באמת יש צורך לרדת בכמות הפחמימות בהדרגתיות עד שמתחילים את ה-AD או שאפשר לקום מחר בבוקר ולהתחיל את התפריט?
בנוסף, רק כדי להיות בטוח, בתחילת ה-AD שבועיים ראשונים ללא העמסה?

תודה:)

לפי אלירן שמנשק עכשיו צבים בסיאטל, אתה חייב את ההדרגתיות הזאת כדי שהגוף יוכל להתגבר על הטראומה וכדי שתוכל לעשות את המעבר ל-fat adapted יותר בהצלחה. אחרת רוב הסיכויים שתיתקע במשקל אחרי שבועיים.

• פותח/ת השרשור
ועל כמה ימים מדובר? הימים הללו צריכים להיות ימים ניטרלים או שאפשר להתחיל את הגרעון כבר בימים הללו?

הוא דיבר על נייטרלי וירידה הדרגתית עד להתייצבות בערך בסוף השבוע השני. אבל זה עובד שונה על כל אחד, לא עשית את התוכנית פעם?

• פותח/ת השרשור
הוא דיבר על נייטרלי וירידה הדרגתית עד להתייצבות בערך בסוף השבוע השני. אבל זה עובד שונה על כל אחד, לא עשית את התוכנית פעם?
עשיתי, אבל פשוט התחלתי אותה בלי ניטרלי. מה עכשיו שבועיים ניטרלי בשביל השטות הזאת? 😣
והירידה ההדרגתית הזאת נחשבת כחלק מה-AD מבחינת העמסה? או שרק כשאני כבר בתוך ה-AD בצורה מלאה אני מתחיל לספור את הימים?

זה בדיוק מה שאמרתי לו בעצמי חחח.מבחינת ההעמסה הנייטרלי לא נחשב.. אבל חכה לsweetbamba, הוא יוכל לעזור לך יותר עם תכנון הזמן.

אני לא רואה בעיה לרדת תוך כדי שאתה בגירעון האמת...
בכל מקרה תרד מ200 ל50 בשבועיים בלי העמסה ואז תעשה העמסה או משהו בסיגנון... זה יוצא כמות פחמימה ממוצעת סבירה.

מה שעבד בשבילי זה לקחת שבוע בהורדת הפחמימות שגם בהם הייתי דיי על דל פחמימה (4 ימים הורדתי ל150 ואז 3 ימים ל100 שיורדים בהדרגה) תתחיל את זה מיום ראשון ואז תוכל להתחיל בצורה מסודרת את הAD כמו שצריך.וכמובן ששמרתי על מאזן נייטרלי בימים האלו
חכה שבועיים ואז תעשה העמסה

במבה מה שאתה אומר בעצם זה
שמי שמתחיל חיוטב
קודם כל יורד לנייטרלי לאיזה 3 ימים
אחרי זה לנייטרלי עם 150 גרם פחמימה~ למשך 4 ימים בערך
ואז מורידים בהדרגתיות?

במבה מה שאתה אומר בעצם זה
שמי שמתחיל חיוטב
קודם כל יורד לנייטרלי לאיזה 3 ימים
אחרי זה לנייטרלי עם 150 גרם פחמימה~ למשך 4 ימים בערך
ואז מורידים בהדרגתיות?

ככה אני עשיתי
אבל במשך ה4 ימים אתה מוריד טיפה פחמימה כל יום עד הגעה לפחות מ100 ואז עושה AD נגיד...

ככה אני עשיתי עד עכשיו וזה עבד לי בסדר גמור

• פותח/ת השרשור
טוב בכל מקרה, בגלל כל הסיבוך הזה החלטתי שאני אתחיל את התפריט AD שבניתי ביום ראשון - 1600 קלוריות על 15 גרם פחמימה, ואוסיף לו נגיד 3 לחמניות ביום הראשון, אחר כך 2.5 לחמניות, עד שיעלמו הלחמניות :D
ככה גם הגרעון יהיה הדרגתי וגם ההורדה בפחמימה. מה אתם אומרים?

לדעתי סבבה.

---------- התגובה התווספה ב 14:38 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:24 ----------

אבל 1600 זה נמוך מידי לא?

• פותח/ת השרשור
לדעתי סבבה.

---------- התגובה התווספה ב 14:38 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:24 ----------

אבל 1600 זה נמוך מידי לא?

אני לא מחשיב את הירקות והסיבים בתפריט, חוץ מזה שאני 163 ס"מ על 68 ק"ג - כמה כבר ה-RMR שלי יכול להיות?

בדיאטה דלת פחמימה מחשיבים את הירקות בתפריט.

השאיפה צריכה להיות מתחת ל30 גרם פחמימה. לרדת בהדרגה יכול ליהיות גם סבבה. למרות שלא מצאתי תזכור אצל לייל (אשמח אם מישהו ימצא). כך שלא נראה לי שחייב לרדת בהדרגה מבחינת הדיאטה.

• פותח/ת השרשור
בדיאטה דלת פחמימה מחשיבים את הירקות בתפריט.

השאיפה צריכה להיות מתחת ל30 גרם פחמימה. לרדת בהדרגה יכול ליהיות גם סבבה. למרות שלא מצאתי תזכור אצל לייל (אשמח אם מישהו ימצא). כך שלא נראה לי שחייב לרדת בהדרגה מבחינת הדיאטה.
אני לא מסוגל בלי סיבים. אני לא מחרבן ויש לי פיסורה.

לא אמרתי שלא תאכל. אבל ירקות נספרים ואם לא ספרת עד עכשיו בדיאטה אז כדאי שתספור.

אני לא מדבר על AD המונח הזה זר לי. אני מדבר על דיאטה קטוג'נית מסוג CKD.

cyclical ketogenic diet

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית