הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע הכמות היומית הנדרשת של אומגה 3

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
בעבר ניתן קישור למחשבון שבאמצעותו ניתן לחשב את הכמות היומית הנדרשת של אומגה 3, לפי ההמלצות של רוב וולף.

אתמול הוא פרסם הסבר לכמויות הגדולות מאוד שחושבו שם והמלצה חדשה:

http://robbwolf.com/2011/10/05/fish-oil/

בשורה התחתונה:

הכמות היומית המומלצת של אומגה 3 (EPA ו- DHA, לא ALA) נעה בין 2 גרמים (אם אתם בעלי מבנה גוף קטן) לבין 4 גרמים (אם אתם בעלי מבנה גוף גדול).

" If you do not know if you are big or little, please disavow all knowledge or the paleo diet and adopt veganism. Please."
אחלה המלצה.
בהתחשב בכך שעודף אומגה 3 לא מומלץ לאנשים בעלי בעיות קרישת דם, הייתי מצפה להמלצה קצת יותר מדויקת לכמויות, ולא לסתם אמירות ציניות.

עדיין, אני הייתי מצפה להמלצה על כמויות יותר מדויקות ביחס למשקל גוף, וגם להתייחסות של כמה EPA וכמה DHA מתוך הכמות הכללית.
לשמחתי, ראיתי כבר משהו כזה שמשה כתב בפוסטים הישנים בפורום.

• פותח/ת השרשור
כמה טוב שהאדם הפלאוליטי לא חיי לפי רוב וולף, אחרת הוא היה צריך לאכול 60 דגים ביום, וקשה מאוד לתפוס אותם.

בלי קשר לזה שרוב וולף הוא זיין שכל, אתה מודע לזה שגם בבשר יש אומגה 3, כן?

איפה רוב כתב שצריך לאכול 60 דגים ביום?

אני צוחק, אבל אם אתה צריך לספק 4 גרם ביום מאוכל, אתה צריך לאכול משהו כמו 600 גרם של דג שמך, או משהו כמו 200 גרם סלמון, וזה אם אתה ליד מקור מים נורמלי שיש בו גם דגים נורמליים, כי לאחרים יש פחות אומגה 3. אני קצת בספק שהאדם הפלאוליטי אכל כמויות כאלה.

• פותח/ת השרשור
אני צוחק, אבל אם אתה צריך לספק 4 גרם ביום מאוכל, אתה צריך לאכול משהו כמו 600 גרם של דג שמך, או משהו כמו 200 גרם סלמון, וזה אם אתה ליד מקור מים נורמלי שיש בו גם דגים נורמליים, כי לאחרים יש פחות אומגה 3. אני קצת בספק שהאדם הפלאוליטי אכל כמויות כאלה.

אני לא חושב שרוב מתכוון שהתפריט יהיה בדיוק פליאוליטי, כי אז היינו צריכים לצום לסירוגין, לא לאכול אף מזון מעובד וכו'.

אני חושב שההמלצות שלו הן יותר בכיוון לתאם בין המזון המודרני לבין אורח החיים המודרני.
אין שום בעיה לצרוך את האומגה 3 מתוספים.

עוד משהו: האדם הפליאוליטי לא קבל דרך המזון כמויות גדולות של אומגה 6 כמו שאנחנו חשופים אליהן היום ולכן לא נזקק לתוספת של אומגה 3.

אני לא חושב שרוב מתכוון שהתפריט יהיה בדיוק פליאוליטי, כי אז היינו צריכים לצום לסירוגין, לא לאכול אף מזון מעובד וכו'.

אני חושב שההמלצות שלו הן יותר בכיוון לתאם בין המזון המודרני לבין אורח החיים המודרני.
אין שום בעיה לצרוך את האומגה 3 מתוספים.

עוד משהו: האדם הפליאוליטי לא קבל דרך המזון כמויות גדולות של אומגה 6 כמו שאנחנו חשופים אליהן היום ולכן לא נזקק לתוספת של אומגה 3.

כן. נו, בדיוק בגלל סיבות כאלה ואחרות ברור לי שה"פליאוליטי" כאן הוא בעיקר גימיק.

• פותח/ת השרשור
מכל הדברים נתפסת דווקא ל"פליאוליתי"? 😃

לא אכפת לי איך קוראים לזה, לי זה עושה טוב.

• פותח/ת השרשור
זו המשמעות של "מבוסס".

הרי אי אפשר לדעת בדיוק מה אכלו בתקופה ההיא, אבל אפשר ללמוד מתרבויות ילידיות שעדיין קיימות על תזונת ציידים-לקטים, שככל הנראה לא שונה בהרבה מהתזונה בתקופה המדוברת.

אפשר לראות בתמונות של ד"ר ווסטון איי. פרייס על ההשפעות של מעבר מתזונה מסורתית לתזונה מערבית.

מבוסס זה בדיוק הקטע. תרבויות ילידים של ציידים-לקטים לא רק שלא נחשפות למה שאתה נחשף בעולם המודרני שלך מבחינת תזונה / סביבה / תרבות צריכה / רפואה / סניטציה / ריכוז אוכלוסין וכו', אלא שכל השלכה של אחד על השני היא "לא עוקב" קטן במקרה הטוב ו"לא עוקב" גדול במקרה הפחות טוב (אומגה 6 שהעלית היא רק דוגמה אחת מיני רבות לכך). כך שגם אני יכול לבסס את התזונה שלי על התיאורים של פוליביוס ב"היסטוריות", זה עדיין לא יהפוך אותי לחייל רומאי סוסי וחטוב.

• פותח/ת השרשור
אבל בדיוק על זה מדובר: להתאים את העקרונות של תזונת הציידים-לקטים לחיים שלנו.

אתה גם מפספס את החלק שמדבר על לצרוך מוצרים טריים כמה שיותר ומעובדים כמה שפחות.

לא רק יש גם לדוגמא בשמן פשתן עם המגרעות של צריכת שמן פשתן עבור אומגה 3.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית