הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם להמשיך בדיאטה או להתחיל מסה?

6tomer6

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
3
10
0
היי, אני חדש בפורום ויש לי שאלה.

אני אחרי דיאטה רצינית שבה הורדתי כ-45 קילוגרם.
עכשיו הנתונים שלי הם : גובה 1.95 ,משקל 95, אחוז שומן 20%, אחוז שריר 37%, BMI 25.
יש לי התלבטות בקשר להמשך התהליך.
מצד אחד אני מרגיש שהגוף שלי נורא רפוי ולא שרירי ואני רוצה להתחיל לפתח קצת שרירים (בדיאטה שרפתי המון שריר) , מצד שני אחוז השומן שלי עדיין גבוה ואני רוצה להוריד אותו .
האם להישאר במאזן קלורי שלילי ולהמשיך בדיאטה או להתחיל במסה להיכנס למאזן קלורי חיובי(של כמה קלוריות?) ואחרי המסה להיכנס לחיטוב ?

תודה מראש לעוזרים

נערך לאחרונה:
קודם כל ברוך הבא לפורום.
דבר שני כל הכבוד על הירידה ! באמת ירידה ענקית כל הכבוד !
20% שומן זה עדיין טיפה גבוה לטעמי בשביל להתחיל מאסה ולבנות את הגוף, לפי דעתי תעשה עוד מאמץ קטן להגיע ל14-15% שומן ואז תקרא קצת על התוכנית הזאת (SS) http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/
ותתחיל מסה במאזן לא גבוה מדי, 200 קלוריות בערך.
שוב כל הכבוד, והמון בהצלחה !

לגבי הדיאטה עשית אותה מתזונה נטו או עם אימונים? כי אם לא התאמנת בכלל אז אני ממליץ לך לקחת תוכנית FBW מהפורטל ולהתחיל לעבוד בנוסף לאירובי בסוף אימון.

• פותח/ת השרשור
לגבי הדיאטה עשית אותה מתזונה נטו או עם אימונים? כי אם לא התאמנת בכלל אז אני ממליץ לך לקחת תוכנית FBW מהפורטל ולהתחיל לעבוד בנוסף לאירובי בסוף אימון.

תודה על התשובה המהירה.
עשיתי את הדיאטה עם קצת אירובי אבל בלי אימוני כוח.
בשבוע שעבר נרשמתי למכון כושר ובנו לי תוכנית FBW לחודש.

נערך לאחרונה:
תודה על התשובה המהירה.
עשיתי את הדיאטה אם קצת אירובי אבל בלי אימוני כוח.
בשבוע שעבר נרשמתי למכון כושר ובנו לי תוכנית FBW לחודש.

בכיף.
בדר"כ נותנים בחדר כושר תוכניות לייצניות עם יותר מדי תרגילים\ סטים\ חזרות וכו', אתה יכול לפרסם את התוכנית נגיד לך איך היא- או פשוט ללכת על בטוח ולקחת תוכנית FBW מהפורטל.

• פותח/ת השרשור
התוכנית שקיבלתי די דומה לתוכניות FBW שיש בפורטל אבל הוסיפו לי גם תרגילי בטן ושעה של אירובי

קח בחשבון שכדי לעלות מסת שריר אתה צריך לאכול מספיק פחמימות, כדי שלגוף תהיה אנרגיה לאימונים קשים. במצב כזה, אתה אמור בהכרח לעלות באחוז השומן. מכאן נובע שאני הייתי ממליץ לך כן לרדת עוד, המקובל הוא לרדת לטווח שבין 8-12% ולהתחיל אז מאזן קלורי חיובי קל, שלאט לאט ירגיל את הגוף למסה איכותית. עם הזמן אימוני הכוח/ההיפרטרופיה שתבצע יתעצמו יותר ויותר (לא לזלזל בתכניות כוח במסע למסת שריר מכובדת!), והקלוריות יעלו בהתאם וכך גם משקל השומן בגופך (אך לא בהכרח אחוז השומן. תלוי בהרבה דברים)

מקווה שעזרתי

אגב, לדעתי יהיה נחמד אם תשים תמונות לפני ואחרי, זו ירידה פשוט מדהימה והיא עשויה להוות מוטיבציה אדירה לכל מי שרוצה להשיג משהו שחשוב לו בחיים.

אני מציע שתרד עוד לכיוון 12-14 א.ש ומשם תתחיל להעלות במסת השריר.

תוכנית FBW\AB לצורך חיטוב יש בפורטל

• פותח/ת השרשור
אגב, לדעתי יהיה נחמד אם תשים תמונות לפני ואחרי, זו ירידה פשוט מדהימה והיא עשויה להוות מוטיבציה אדירה לכל מי שרוצה להשיג משהו שחשוב לו בחיים.

העלתי תמונות לפורום "תמונות חברי האתר"

---------- התגובה התווספה ב 13:04 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:03 ----------

תודה רבה לכל העוזרים , נראה לי שאני ימשיך במאזן קלורי שלילי עד שאני יגיע ל-14% שומן ורק אז יתחיל במסה .
אני ימשיך לעדכן אתכם בהמשך התהליך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית