הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעוניין בקריאטין מונו

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
שלום וחג שמח!
אני מעוניין לקנות קריאטין מונו
חשבתי על זה-
קריאטין טהור MonoHydrate גרם 600 OPTIMUM

מה אתם אומרים?
תודה!

• פותח/ת השרשור
אז יש המלצות למשהו זול וטוב?
אני לא הכי רוצה להשקיע כזו כמות של כסף אבל שמתי לב שזה עשוי בתהליך creapure(??)אז התלהבתי חח
לא התנסיתי בתוסף הזה בחיים...

כל הקטע של הקראפיור זאת חארטה משה כבר הסביר על זה. קריאטין זה קריאטין.
אני אישית עם קריאטין מונו של דיימטייז ומרוצה מאד, מה גם שהוא זול יותר מהאופטימום אז בכלל עדיף.

• פותח/ת השרשור
אוקיי מצויין
הזמנתי..תודה רבה!
שאלה-אני יכול לשתות אותו יחד עם הגיינר?
זאת אומרת אני שם בשייקר 2 סקופים של גיינר וכפית של קריאטין ואז על זה חלב..זה הולך?

• פותח/ת השרשור
אחלה..
עוד שאלה,אני מתעסק המון בריצה(5-6 פעמים בשבוע)
כמה אני צריך לשתות?האם אני צריך לשתות קריאטים גם ביום ריצה כשאני לא מתאמן בחד"כ?

• פותח/ת השרשור
ואיך עובדת ההעמסה הזאתי?
אני לא כ"כ מבין מה אני צריך לשתות וכמה כל יום
נניח ואני מתחיל מ0
הבנתי צריך 4 כפיות ביום כל השבוע הראשון
מה הלאה?

בפעם הטריליון ו2

קריאטין
אם קיים תוסף תזונה אחד שניתן לומר עליו שהוא עובד, הרי זה קריאטין. עם כמה מאות מחקרים התומכים ביעילותו ובבטיחותו, קריאטין הוא אחד התוספים הנדרשים לרוב האתלטים שעוסקים בפעילות ספורטיבית מגוונת (עם כמה הערות-צד).
קריאטין הוכח כבעל השפעה חיובית על כל ההיבטים של ביצועים, החל במיאוצים (ספרינטים) וכלה באימוני כוח. רוב תופעות הלוואי המדווחות של קריאטין נשללו על הסף באמצעות מחקרים (ראו הערות על התכווצויות במאמר הקודם), והסכנה הגדולה ביותר בשימוש בקריאטין היא עלייה קלה במשקל של 1-2 קילוגרמים, עקב ספיחת נוזלים לתאי השרירים. אם לקריאטין יש לפיכך איזושהי השפעה שלילית, הרי שהיא תבוא לידי ביטוי בהיבט הסיבולת, בשל העלייה הקלה במשקל גוף, שנלווית לשימוש בו.
עבור אתלטים שחייבים להיות בתחום משקל כלשהו, זו עלולה להיות בעיה; בנוסף, הם ייאלצו להגביר את צריכת הנוזלים היומית שלהם. עם זאת, גם אתלטים כאלה יכולים להשתמש בקריאטין במשך רוב תקופת האימונים שלהם, ולהפסיק את השימוש לפחות חודש לפני התחרות; זמן זה יאפשר לגופם להיפטר מהמים העודפים ולרדת במשקל.
בעוד שמספר של נוסחאות קריאטין "משופרות" הופיעו בשוק ונעלמו כלעומת שבאו, ברוב המקרים קריאטין מונוהידרט יעבוד באותה היעילות, אם לא יותר. יוצא הדופן היחיד הוא קריאטין מירונייזד, שיכול להועיל לאתלטים שסובלים מבעיות עיכול בשל הקריאטין הרגיל. כל שאר התצורות של קריאטין אינן טובות יותר, רק עולות יותר.
ניתן לתסף בקריאטין בשלוש שיטות: הראשונה, זו שנעשה בה שימוש במחקרים, היא לצרוך 20 גרם של קריאטין ביום, מחולקים ל-4 מנות של 5 גרמים, זאת במשך 5 ימים. ע"י ביצוע העמסה זו השרירים יהיו רוויים בקריאטין בדרך המהירה ביותר, אך ישנם אנשים שיסבלו מבעיות עיכול בשל כך. בשיטה השנייה והפחות אגרסיבית, יש לצרוך 10 גרמים של קריאטין ביום, למשך 10 ימים. אמנם ייקח לגוף זמן רב יותר להגיע לרוויה, אך רוב האנשים לא דווחו על בעיות עיכול כלשהן בזמן השימוש בשיטה זו. לבסוף, ניתן פשוט לצרוך קריאטין במנות של 3 עד 5 גרמים ביום למשך כחודש. אפשר פשוט לשים את הקריאטין בשייק שלפני/אחרי האימון. ההבדל היחיד בין השיטות הוא מהירות ההעמסה.
לאחר שמגיעים לרוויה, ניתן לשמר את רמת הקריאטין בשרירים ע"י צריכה יומית של 5-10 גרמים ליום, בהתאם לגודל גופו של האתלט.
ברצוני לציין שישנם אתלטים אשר אינם מגיבים לקריאטין. מסיבות שונות, הם לא מקבלים שום יתרון מהשימוש בתוסף, לא מבחינת משקל הגוף ולא מבחינת הכוח. אם אתלט מבצע העמסה של קריאטין לפי אחת מהשיטות שפורטו לעיל ואינו חווה עלייה במשקל הגוף, הרי שהוא סביל לקריאטין ואין טעם שימשיך לצרוך אותו.
כמו שצוין קודם לכן, רמות הקריאטין בגוף יירדו באופן הדרגתי לאחר ביצוע העמסה, לאורך תקופה של כחודש, אם לא נמשכה צריכת התוסף. אתלטים המעוניינים להוריד את הנוזלים בגופם לקראת תחרות צריכים להפסיק את השימוש בקריאטין לפחות חודש לפני השקילה.

http://www.kilogram.co.il/1514/תוספי-תזונה-חלק-ב/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית