הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יכול לעשות SS, אשמח מאוד אם תייעצו מה לעשות

Questions

משתמש מתחיל
102
1
נק' מוניטין:
1
102
1
ההתחלה אולי תהיה קצת חופרת, אם אתם רוצים להגיע לעיקר של הנושא תקראו בסוף ההודעה.

בקצרה יחסית, אני לומד בפנימיה ויש שם חדר כושר קטן, אבל עם ציוד. ראק קטן עם מקום למוט קטן (10 ק"ג, פשוט מבחינה פיזית אם ישימו שם מוט אולימפי זה ייתקע באנשים שעוברים כי הראק הזה באמצע המכון), ספה לבנץ' עם ראק, וספה לשיפוע עליון, דאמבלים ופלטות.

המאמן שם לא הסכים לעשות סקוואט ודדליפט, ואפילו לא בנט אובר רואו. בלית ברירה, וגם מחוסר ידע לא עשיתי את הדברים האלה. גם ידע בתזונה לא היה לי, למרות שבפנימיה התזונה זה ממש לא בעיה כי יש אוכל בשפע.

אחרי הסביבות שנה של (סליחה על הביטוי) גרבוץ, הגעתי לתוצאות הבאות:

בנץ': 60 ק"ג ל6 חזרות
פרס: 40 ק"ג ל6 חזרות
מקבילים: 20 ק"ג עליי ל8 חזרות, 25 חזרות משקל גוף
מתח: 12.5 ק"ג עליי ל6 חזרות, 14 חזרות משקל גוף

בחופש הגדול היה לי מכון כושר ליד הבית, אבל בו הייתה לי פציעה בכתף. עד היום אני לא יודע בגלל מה, ולכן הכול חוץ מהסקוואט והדדליפט שלמדתי בהם טכניקה, נתקע.
עשיתי סקוואט ודדליפט עם בערך 40-50 ק"ג ולמדתי את הטכניקה, ונראה לי שאני מסוגל לעשות את זה כמו שצריך.

עכשיו לעיקר, נמאס לי להיות שחיף. באמת שנמאס, אני רוצה פעם אחת ולתמיד להיות חזק יותר ממה שאני עכשיו. לכן אני רוצה לעשות SS, אבל בפנימיה יש לי כמה בעיות עם זה, ואני אשמח מאוד אם תייעצו לי מה לעשות, איך לעשות SS ואם לא SS, אז מה כן לעשות כדי להגיע לתוצאות טובות.

יש לי כמה בעיות עם לעשות SS בפנימיה:

1) הזמני פתיחה. בפנימיה בדרך כלל יוצאים פעם בשבועיים לסופ"ש. ז"א שסופ"ש אחד סוגרים שם, וסופ"ש שני יוצאים הביתה. בשבוע שסוגרים שם המכון כנראה יהיה פתוח ל3 ימים, וכשיוצאים הוא יהיה פתוח רק פעמיים.

הבעיה זה שהימי פתיחה גם יכולים להיות מוזרים.. כמו נגיד ראשון-רביעי-שבת או משהו בסגנון.

2) המאמן לא מרשה לאף אחד לעשות סקוואט ודדליפט. דיי בצדק, כי כל מה שיש בפנימיה זה שחיפים שמפמפמים יד קדמית ועושים שכיבות שמיכה על משקולות...
אבל אני צריך להוכיח לו שאני לא כזה.
איך אני משכנע אותו שכן יתן לי לעשות?

3) תזונה, אם המכון יהיה פתוח בימים שציינתי בבעיה הראשונה, איך לאכול?

4) בסופ"ש שיוצאים המכון יהיה פתוח רק פעמיים, ולא 3. מה עושים עם זה? יש לי מכון ליד הבית, אבל אני בספק שיש "מנוי לסופי שבוע" או משהו בסגנון. כניסה חד פעמית זה בסביבות 30 שקל ולא כזה יש לי את הכסף... למרות שאם זה הפתרון היחיד, לחודשיים-3 של SS אני אנסה לעבוד.

תודה רבה מראש למי שינסה לעזור.

ההתחלה אולי תהיה קצת חופרת, אם אתם רוצים להגיע לעיקר של הנושא תקראו בסוף ההודעה.

בקצרה יחסית, אני לומד בפנימיה ויש שם חדר כושר קטן, אבל עם ציוד. ראק קטן עם מקום למוט קטן (10 ק"ג, פשוט מבחינה פיזית אם ישימו שם מוט אולימפי זה ייתקע באנשים שעוברים כי הראק הזה באמצע המכון), ספה לבנץ' עם ראק, וספה לשיפוע עליון, דאמבלים ופלטות.

המאמן שם לא הסכים לעשות סקוואט ודדליפט, ואפילו לא בנט אובר רואו. בלית ברירה, וגם מחוסר ידע לא עשיתי את הדברים האלה. גם ידע בתזונה לא היה לי, למרות שבפנימיה התזונה זה ממש לא בעיה כי יש אוכל בשפע.

אחרי הסביבות שנה של (סליחה על הביטוי) גרבוץ, הגעתי לתוצאות הבאות:

בנץ': 60 ק"ג ל6 חזרות
פרס: 40 ק"ג ל6 חזרות
מקבילים: 20 ק"ג עליי ל8 חזרות, 25 חזרות משקל גוף
מתח: 12.5 ק"ג עליי ל6 חזרות, 14 חזרות משקל גוף

בחופש הגדול היה לי מכון כושר ליד הבית, אבל בו הייתה לי פציעה בכתף. עד היום אני לא יודע בגלל מה, ולכן הכול חוץ מהסקוואט והדדליפט שלמדתי בהם טכניקה, נתקע.
עשיתי סקוואט ודדליפט עם בערך 40-50 ק"ג ולמדתי את הטכניקה, ונראה לי שאני מסוגל לעשות את זה כמו שצריך.

עכשיו לעיקר, נמאס לי להיות שחיף. באמת שנמאס, אני רוצה פעם אחת ולתמיד להיות חזק יותר ממה שאני עכשיו. לכן אני רוצה לעשות SS, אבל בפנימיה יש לי כמה בעיות עם זה, ואני אשמח מאוד אם תייעצו לי מה לעשות, איך לעשות SS ואם לא SS, אז מה כן לעשות כדי להגיע לתוצאות טובות.

יש לי כמה בעיות עם לעשות SS בפנימיה:

1) הזמני פתיחה. בפנימיה בדרך כלל יוצאים פעם בשבועיים לסופ"ש. ז"א שסופ"ש אחד סוגרים שם, וסופ"ש שני יוצאים הביתה. בשבוע שסוגרים שם המכון כנראה יהיה פתוח ל3 ימים, וכשיוצאים הוא יהיה פתוח רק פעמיים.
SS עושים 3 פעמים בשבוע בצורה הזאת AxBxAxx-BxAxBxx ככה ש3 ימים רצוף לא יעזרו לך בכל מקרה.

הבעיה זה שהימי פתיחה גם יכולים להיות מוזרים.. כמו נגיד ראשון-רביעי-שבת או משהו בסגנון.

2) המאמן לא מרשה לאף אחד לעשות סקוואט ודדליפט. דיי בצדק, כי כל מה שיש בפנימיה זה שחיפים שמפמפמים יד קדמית ועושים שכיבות שמיכה על משקולות...
אבל אני צריך להוכיח לו שאני לא כזה.
איך אני משכנע אותו שכן יתן לי לעשות?
תלמד את הטכניקה ותראה לו שאתה יודע מה אתה עושה ואתה לא ליצן כי אין דבר כזה SS בלי דדליפט וסקוואטים.
3) תזונה, אם המכון יהיה פתוח בימים שציינתי בבעיה הראשונה, איך לאכול?
תחשב כמה קלוריות הגוף שלך צורך ביום ותאכל 400 קלוריות יותר, יש בפורטל מאמר איך לחשב תפריט תזונה ויש שם גם כמה תפריטים.
4) בסופ"ש שיוצאים המכון יהיה פתוח רק פעמיים, ולא 3. מה עושים עם זה? יש לי מכון ליד הבית, אבל אני בספק שיש "מנוי לסופי שבוע" או משהו בסגנון. כניסה חד פעמית זה בסביבות 30 שקל ולא כזה יש לי את הכסף... למרות שאם זה הפתרון היחיד, לחודשיים-3 של SS אני אנסה לעבוד.
לפעמים יש במכון כרטיסיות כאלה כמו של אוטובוס נגיד ל10-20 כניסות תבדוק אם אצלך יש משהו כזה.

תודה רבה מראש למי שינסה לעזור.

אם הSS לא יסתדר כי זה באמת ניראה קצת מסובך מדי בשבילך כרגע קח תוכנית FBW או AB מהפורטל וזהו..

ותתחיל לקרוא מאמרים. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
מאמרים קראתי.. אני יודע בערך מה לעשות. הבעיה זה איך אני מסתדר עם התנאים בפנימיה..

בקשר לימים אני עדיין לא בטוח שזה ככה, אם נגיד זה יהיה שני רביעי ושבת, אפשר להסתדר עם זה כי זה יצא שכאילו זה שבת-שני-רביעי.

בקשר ללהראות לו שאני לא ליצן זה טיפה בעיה, כי הוא גם אומר ש"פחות מ10 חזרות יקרע לך את השריר" ועוד כל מיני שטויות בסגנון.
גם אם אני יראה לו טכניקה טובה של סקוואט, הוא יגיד שלא עושים ככה כי לא נראה לי שהוא מכיר סקוואט LB בכלל. דדליפט זה פחות בעיה מהבחינה הזאת.

מה שאני צריך זה פתרון למה אני עושה במצב הזה.. בקשר לימי פתיחה אם זה משהו כמו שני-רביעי-שבת זה סבבה, אבל מה אני עושה במצב של ראשון-רביעי-שבת?

ובקשר לכרטיסיות, תודה, זה דווקא יכול לעזור במידה שאני אכן יוכל לעשות SS.

אם זה לא היה בחדר כושר מהפנימייה פשוט היו אומרים לך לעבור מכון אבל במקרה שלך באמת שאין כל כך הרבה מה לעשות.. תנסה להסביר לו מה אתה עושה, אין לך מה להפסיד.. כן כן, לא לא.
מקסימום תעשה תוכנית AB אחרת מהפורטל או FBW שגם מהם אפשר לגדול יפה..

תעשה SS. כל פעם שיצא לך להתאמן בלי שהתאמנת יום לפני - תתאמן.
אם יוצא לך 3 אימונים ב6 ימים רק יומיים מנוחה מהאחרון במקום יום אחד ותמשיך כרגיל. תתקדם מאימון לאימון כמו בתוכנית.

הפנימיה במרכז הארץ?
תבדוק אולי יש חדר כושר קרוב לשם שתוכל להירשם. הבעיה זה לצאת מהפנימיה. או שתדבר עם המדריכים ותסביר את הסיטואציה או שלא תגיד ותמצא דרך לצאת לשעה שעה וחצי 3 פעמים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
אם זה לא היה בחדר כושר מהפנימייה פשוט היו אומרים לך לעבור מכון אבל במקרה שלך באמת שאין כל כך הרבה מה לעשות.. תנסה להסביר לו מה אתה עושה, אין לך מה להפסיד.. כן כן, לא לא.
מקסימום תעשה תוכנית AB אחרת מהפורטל או FBW שגם מהם אפשר לגדול יפה..
כן, אני מניח שאם אני לא אצליח לשכנע אותו אני באמת אצטרך להסתדר עם תוכנית אחרת, אבל עדיין אני מקווה לשכנע אותו כדי שאני אוכל להתאמן כמו שצריך.
תעשה SS. כל פעם שיצא לך להתאמן בלי שהתאמנת יום לפני - תתאמן.
אם יוצא לך 3 אימונים ב6 ימים רק יומיים מנוחה מהאחרון במקום יום אחד ותמשיך כרגיל. תתקדם מאימון לאימון כמו בתוכנית.
אני לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון. אתה יכול בבקשה להסביר?
הפנימיה במרכז הארץ?
תבדוק אולי יש חדר כושר קרוב לשם שתוכל להירשם. הבעיה זה לצאת מהפנימיה. או שתדבר עם המדריכים ותסביר את הסיטואציה או שלא תגיד ותמצא דרך לצאת לשעה שעה וחצי 3 פעמים בשבוע.
לא בדקתי אבל אני מניח שיש. הבעיה זה שגם אם יאשרו מהפנימיה דבר כזה (ואני בספק שהם יאשרו דבר כזה) אז אין לי כסף לשלם על מכון כושר, וגם על הנסיעות.
המכון בפנימיה חינם.

תתאמן יום כן ויום לא בSS. אם אתה לא יכול להתאמן יום אחד אז תדחה את האימון למחר. אם יצא לך להתאמן רצוף 3 אימונים (עם הפרש של יום ביניהם) קח יומיים מנוחה. ואז תמשיך כרגיל.

• פותח/ת השרשור
סבבה, אבל מה לעשות במקרה שיש לי 2 ימי מנוחה בין כל אימון? ז"א ראשון-רביעי-שבת? אני לא מאמין שזה יהיה ככה, אבל זה היה ככה שנה שעברה.

---------- התגובה התווספה 16-10-2011 ב 16:57 ---------- התגובה הקודמת הייתה 15-10-2011 ב 23:38 ----------

יש לעוד מישהו עצה בשבילי, או שאני פשוט יסתדר ככה...?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית