הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משה,מאמנים ואנשי האירובי פה- זקוק לעזרה!

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
יש לי וויכוח עם חבר. אני טוען שבאירובי ככל המוסיף הרי זה משובח- לכן אני עושה בדרך כלל 3 אימוני ריצה ו3 אימוני רכיבה על אופניים בשבוע. (סה"כ 6 אימונים אירוביים). הוא טוען שהגוף צריך זמן מנוחה כדי להפיק מיטוכונדריה, לכן עדיף לעשות 3 אימונים בשבוע.

אני מתאמן כרגע ליום סיירות ונותרו לי סה"כ חודשיים, כדאי לי להוריד את מינון האימונים ל3 או להמשיך במינון הרגיל? (אם זה משנה, אימוני הריצה שלי הן בין 3-5 ק"מ ואימוני האופניים 45-60 דקות).

תודה רבה.

אתה טועה. לא משנה איזה מרכיב של כושר אתה מנסה לפתח , בין אם זו גמישות , כח מקסימלי , יכולת אירובית וכן הלאה , העיקרון של "כל המרבה - הרי זה משובח" לא עובד.

לא מומלץ לעשות יותר מ-3 אימוני אירובי איכותיים על מנת לפתח סבולת אירובית(והאמת , אני לא יודע אם בשביל לפתח תכונה כלשהי יש צורך ביותר מ - 3 יח' אימון בשבוע).

"להפיק מיטוכונדריה"? אם לא היה לך מיטוכונדריה היית מת ממזמן ואין שם מה להפיק. במיטוכונדריה מתרחשים תהליכים כימים שיוצרים בין היתר אנרגיה (ATP). חבר שלך כנראה התבלבל במושגים, הוא שמע מיטוכונדריה והחליט להשתמש במושג כדי להרשים אותך. יש עיקרון של התאוששות, אם תוסיף ותוסיף, לא תצליח להתאושש וזה לא ממש קשור במיטוכונדריות שלך, זה קשור לתהליכים רבים (אולי הוא התכוון שיש התווספות של מיטוכונדריות בתא עקב פעילות אירובית ואתה לא מצליח להפיק עוד כאלו, אבל אני עדיין לא מבין איך זה קשור לוויכוח שלכם).

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג. הוא גם זרק את המושג קורטיזול, אולי זה יגיד לך משהו.
אז משה ואלכס- דעתכם היא 3 אימונים בלבד בשבוע? (נורא קשה לי להפסיק עם 5-6 אימונים בשבוע, יש פעמים שאני פשוט צריך את זה)

הייתי אומר 5 אימוני אירובי בשבוע יהיה שפוי, כמובן בהתאם לתזונה מתאימה לאימונים שכאלו. לא הייתי ממליץ לעבור את ה ~250 דקות בשבוע.
אתה גם יכול לעבוד משקולות (אנאירובי) ולתמרן בין אירובי לאנאירובי.

אני עדיין לא הייתי עובר 3 , אתה יכול להכנס לכושר אירובי שאתה צריך ויותר מכך מ3 אימונים מתוכננים נכון בשבוע, גם תוך חודשיים. מדובר באימוני איכות ( עצימות גבוהה) וברמה שלך אין לך צורך בהרבה נפח. תשמר כח בשאר הזמן.

נערך לאחרונה:
לא לקחתם בחשבון שהוא תאמן לצבא..... ניראה לי שכמו שמה אמר אפשר להסתפק ב5 אימוני אירובי איכותיים (אתה יכול לעשות יותר-זה לא אומר שתתקדם) אבל כן להרגיל את הגוף לעומסים גדולים כי זה כלום לעומת מה שמצפה לך..

שריר הלב עובד גם כשאתה עושה 1RM בסקוואט. האדפטציות שונות כמובן, ולכן השאלה.
כן אבל אני זוכר שהסבירו לי על כל מיני סוגי היפרטרופיות בשריר הלב ושאחת מהן מתרחשת רק מאימוני אירובי לכן חושב לשלב אירובי ואנאירובי.

כן אבל אני זוכר שהסבירו לי על כל מיני סוגי היפרטרופיות בשריר הלב ושאחת מהן מתרחשת רק מאימוני אירובי לכן חושב לשלב אירובי ואנאירובי.

אין היפרטרופיה משמעותית בלב מאימוני אירובי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית