הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות בנושא פרדניזון

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום רב
חיפשתי בפורום (בעזרת החיפוש) מידע על הסטרואיד הנ"ל (פרדניזון) אך המידע שמצאתי היה מזערי.
יש לי כמה שאלות שאשמח לשמוע תשובות ודעות לגביהן. המקרה שלי:
נאלצתי להשתמש בפרדניזון במינון יחסית גבוה עקב תופעה בשם "שיתוק על שם בל" (שעוד לא הבריא לי לגמרי אבל הפסקתי להשתמש בפרדניזון וכרגע אני לא לוקח תרופות). המינון: 70 מ"ג למשך 5 ימים ומאז לרדת 10 מ"ג בכל יום. כלומר 60 ביום השישי, 50 ביום השביעי וכן הלאה, עד הפסקה מוחלטת לאחר 11 ימים מתחילת השימוש.
נאסר עלי לעשות כל פעילות גופנית למשך 15 ימים. לפני הטיפול הייתי רץ 35 ק"מ בשבוע, שוחה 8 ק"מ בשבוע ועושה 3 אימוני כוח בשבוע (הכל כמובן משתנה אבל זו הערכה כללית). בגלל שאני בצבא התזונה לא להיט אבל עשיתי את המקסימום והנתונים שלי לפני הטיפול היו:
גובה 171, משקל 69, אחוז שומן 12-14 (הערכה).
בקיצור ב15 ימים האלה עליתי למשקל 76 (לא התאמנתי ואכלתי המון ומלא ג'אנק). שומן זה לא כזה נורא אבל העניין הוא שנראה לי שפורק שריר אצלי ובכמות גדולה. מאז שחזרתי להתאמן לפני שבוע אני מרגיש קצת חולשה במימד הכוח בבריכה בעיקר וכמובן שאני מרגיש לא בכושר אבל זה לא אמור להיות קשור.
השאלות שלי:
1. האם באמת פורק שריר או שאני סתם פרנואיד? (אני גם נראה זוועה אבל קשה לקבוע אם זה רק בגלל השומן או שגם פורק שריר)
2. האם הטיפול הנ"ל יכול לפגוע ביכולת בניית השריר שלי? (לזכותי ייאמר שאני בונה שריר יחסית מהר מבחינה טבעית) או שזה פשוט זמני ועכשיו אני חוזר לנתונים וההורמונים הטבעיים שהיו לי? מה שהכי מפחיד אותי זה אם זה עשה נזק למערכת ההורמונלית ויכולת בניית השריר של הגוף.
3. אם יש לכם עוד מידע על ההשפעות של הסטרואיד אשמח לשמוע, במיוחד בנושא סיבולת (וסיבולת שריר) ובנושא העצמות וצפיפות העצם (הבנתי שאולי יש השפעה גם על זה).

בכל אופן אשמח לקבל כמה שיותר מידע על הסטרואיד בתחום הספורט.

תודה רבה!

אני מכיר את התרופה רק דרך מכר שעבר השתלת כליה ונאלץ לקחת אותה(דחיית שתל).

1. לא סביר שפורק לך שריר ב-16 ימים של נטילת התרופה, מה שכן (כנראה) צברת מסת שומן רצינית מאחר והתרופה הזו עושה את זה ולכן זה נראה לך כאילו איבדת מהשריר.

2. ההפסקה בהדרגתיות נועדה בדיוק בשביל לא לפגוע לך במערכת ההורמנלית(בנוסף לבעיות תלות של הגוף)
תעשה בדיקות עוד חודש ותתייעץ עם הרופא.

3. כמה זמן אתה אחרי הכדור האחרון ?

1. אכן פירקת שריר גם בפרק זמן קצר שכזה. פרדניזון זה הוא סטרואיד קטבולי שמפרק כל מה שניכר בדרכו כולל שריר. (כולל שומן)

2. ההפסקה בהדרגתיות נועדה בשביל לא לפגוע במערכת החיסון ולהקפיץ אותה בבת אחת. (הפרדניזון משתק אותה)

3. לובגה, תעשה קצת שעורי בית. אתה לא עושה כבוד לעיר 😛

מגיע לי 😣 ,

1. כמו שרשמתי 'אני מכיר אותה דרך מישהו שלקח אותה...' הוא השמין בטירוף ואמר שזה תופעות נלוות לתרופה, כפי שהסבירו לו.

2.ידעתי שהתרופה קטבולית אבל הבנתי שמדובר בשימוש של חודשים ולא של שבועיים!

3. בפעם הבאה נעשה חקר מקיף, אני חושב שאני אשים בחתימה שלי אזהרה: יש להתייעץ עם EMZ.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובות!
אני 9 ימים לאחר נטילת הכדור האחרון. שאלות בעקבות התשובות:
1. כמה משמעותי פירוק השריר שעברתי, להערכתכם? האם זה זניח או שכן יש לזה משמעות? (וכמה?)
2. לא הבנתי לגמרי, זה פגע לי ביכולת בניית השריר או לא? (אם כן - האם זה הפיך?)

תודה רבה 😃

1. מה זה משנה. מה שנעשה נעשה. תחזור להתאמן ותהיה ס1ס.
2. זה מפרק רקמות שריר. וכמובן שזה הפיך. ברגע שהפסקת לקחת, אין יותר פירוק שריר.
ולכן היום אתה כמו כל אדם רגיל. אז אין לך מה לדאוג. גם אני הייתי בסרט הזה פעם.

• פותח/ת השרשור
1. האמת, צודק. רק כדי להבין, עליתי 7 קילו. במצב רגיל חלק מזה באופן טבעי גם בלי להתאמן יהיה שריר. במקרה שלי ה7 קילו האלה הם רק שומן? ומסת הגוף הרזה פשוט לא עלתה או שהיא ירדה? (כי אם היא ירדה אז עליתי יותר מ7 קילו של שומן ונוזלים..)

2. תודה רבה, הורדת לי כמה אבנים מהלב.

אי אפשר לדעת בלי בדיקת אחוזי שומן. ואני לא חזק במינונים של פרדניזון ככה שאני לא יודע כמה הוא באמת השפיע כלל מערכתית.

1. אכן פירקת שריר גם בפרק זמן קצר שכזה. פרדניזון זה הוא סטרואיד קטבולי שמפרק כל מה שניכר בדרכו כולל שריר. (כולל שומן)

2. ההפסקה בהדרגתיות נועדה בשביל לא לפגוע במערכת החיסון ולהקפיץ אותה בבת אחת. (הפרדניזון משתק אותה)

3. לובגה, תעשה קצת שעורי בית. אתה לא עושה כבוד לעיר 😛

EMZ אתה מטורף..!!! כמה ידע... אתה מבין בהכל.. אימונים תזונה סטרואידים תרפות הורמונים...

אני הרבה זמן בתחום.. וגם המון זמן בפורום... ורק התחלתי להגיב לאחרונה.. כי כמה חודשים רק קראתי פה ולמדתי מלא.... והרבה מאוד ביזכותך.. בקיצור קבל ח"ח.. לך תהיה מאמן בילדרים או משהו בסיגנון.. תפור עליך..

• פותח/ת השרשור
אוקיי.. ממש תודה!
מצטער שאני מטריד קצת אבל יש לי האמת שאלות נוספות..
1. בבריכה אני מרגיש חלש יותר, בפרפר זה בא לידי ביטוי בעיקר. אבל מה שמוזר זה שבמרחקים הקצרים יותר אני חזרתי תוך שבוע לרמה שהייתי לפני אבל בארוכים יותר אני גרוע. הסיבולת שלי ירדה משמעותית, כשאני שוחה 1500 לדוגמה, אין לי אוויר! יש הסבר הגיוני כלשהו?
2. איך לדעתך כדאי להתאמן כרגע על מנת לחזור כמה שיותר מהר למצב הקודם? התחלתי חיטוב רציני ותוך שבוע בדיוק (כל יום שחייה ומאזן קלורי שלילי מאוד עם ~1.9 גר' חלבון לק"ג) ירדתי כבר 4 קילו (אני משער שהרבה מזה זה נוזלים). הרעיון שלי הוא חיטוב עד ~66קילו (לפני הטיפול הייתי 69 אבל כנראה שירדתי במסת גוף רזה) ומאז מסה עד 69 בחזרה ולהתקדם משם. מבחינת אימונים בחיטוב - בעיקר ריצה ושחייה פלוס 3 אימוני כוח כלליים בשבוע (על ~12 חזרות). מה אתה אומר?

אתה פשוט לא בכושר גבר זה ההסבר היחידי אתה גם סתם בלחץ. תחזור לאט לאט והכל יחזור לכדמותו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית