הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להתחיל לשלב ספרינטים באימוני כוח

החרגול

משתמש קבוע
1,177
14
נק' מוניטין:
317
1,177
14
תמיד אהבתי ספרינטים, האם כדאי לעשות בנוסף ל3 אימונים של ה5X5 שיש לי בשבוע עוד שני אימונים נוספים של ספרינטים? נגיד אחד של 6 ספרינטים ואחד של 8 ספרינטים..
השאלה אם זה מאט בצורה משמעותית את העליה במשקל גוף? והאם יש תרומות של ספרינטים לאימוני כוח?

אין טעם לשלב אלא אם אתה בחיטוב עם הפרוטוקולים לשומן עיקש.

אין טעם אם אתה רוצה למזער את ההשפעה על אימוני המשקולות.

• פותח/ת השרשור
יש לי סקוואט בסדר כבר(135 לחמישייה)
ואני על הפנים בכל מה שקשור לריצה, הסקוואט שיפר לי את הניתור, אבל אני חייב לשפר קצת את הסיבולת שלי אני עוד פחות משנה מתגייס...

אני בדיוק במקום שלך- מתגייס עוד חצי שנה +- ליחידה שמצריכה כושר ברמה גבוה אבל אני דיי בבעיה עם איך לשלב את הסקוואטים..פשוט הפסקתי את ההתקדמות עם הסקוואט (נשאר עם אותו המשקל ולא מעלה) ומכניס 2-3 אימוני אירובי.

מתאמן ככה כבר 3 חודשים בערך..
ירדתי במשקל כשעשיתי חיטוב, ועכשיו כשאני במסה אני עולה, אבל בצורה נורמאלית יותר (לאט לאט), כנראה בגלל האירובי.
זה לא חשוב לאן אני מתגייס.

שמעתי שבסיירת מטכ"ל צריל לשבור סקוואט עם 200 קילו 3 פעמים.

ירדתי במשקל כשעשיתי חיטוב, ועכשיו כשאני במסה אני עולה, אבל בצורה נורמאלית יותר (לאט לאט), כנראה בגלל האירובי.

אתה תרגיש כזה מטומטם על משפטים כמו זה אחרי שלא תהיה צעיר פצצות

• פותח/ת השרשור
אויש תעשה טובה, אל תעוף על עצמך..
רק בשביל הפרוטוקול, היחידות הפחות מובחרות עושות את הצבא האמיתי..

בעזהי"ת

לאחר תקופה כלשהי של טקסס מת'וד, כשהייתי על סקוואט 160X5X5, יצא לי איזה חודש שפעם בשבוע, בסוף אימון כזה, הייתי עולה על ההליכון לסבב אינטרוואלים בן עשר מחזורים (30-60 שניות). היה די פסיכי, במיוחד שלא טרחתי להחליף את האולסטאר, אבל גם היה בסדר גמור, ואפילו היו תוצאות. מאידך גיסא, זו הייתה תקופה שתפסתי קצת מנוחה מהתקדמות במשקלים.

שמעתי שבסיירת מטכ"ל צריל לשבור סקוואט עם 200 קילו 3 פעמים.

זה לא מטכ"ל. דיברתי על זה כמה פעמים פה לאן אני מתגייס, עד שהבנתי שזה יכול להיות דיי טעות לדבר על זה.
אתה תרגיש כזה מטומטם על משפטים כמו זה אחרי שלא תהיה צעיר פצצות
למה שאני ארגיש מטומטם ? כי אני לא מתרברב לאן אני מתגייס כמו ילד בן 5 ?

אויש תעשה טובה, אל תעוף על עצמך..
רק בשביל הפרוטוקול, היחידות הפחות מובחרות עושות את הצבא האמיתי..
לא זילזלתי אפילו לשניה אחת בשאר היחידות והגדודים. יש לי משפחה וחברי משפחה שנהרגו שם.
בעזהי"ת

לאחר תקופה כלשהי של טקסס מת'וד, כשהייתי על סקוואט 160X5X5, יצא לי איזה חודש שפעם בשבוע, בסוף אימון כזה, הייתי עולה על ההליכון לסבב אינטרוואלים בן עשר מחזורים (30-60 שניות). היה די פסיכי, במיוחד שלא טרחתי להחליף את האולסטאר, אבל גם היה בסדר גמור, ואפילו היו תוצאות. מאידך גיסא, זו הייתה תקופה שתפסתי קצת מנוחה מהתקדמות במשקלים.

מטורף גבר ! אבל למה לא לעשות יום אחרי כשהרגליים קצת התאוששו מהסקוואט, ולא ישר אחרי שהם קיבלו הלם מ160 קילו ? 🤪

בעזהי"ת

מטורף גבר ! אבל למה לא לעשות יום אחרי כשהרגליים קצת התאוששו מהסקוואט, ולא ישר אחרי שהם קיבלו הלם מ160 קילו ? 🤪

זהו שלא. מסתבר שיותר קל לי לסחוט עוד קצת (הדגשתי, כי אני מדווח כאן מהנסיון שלי, לא מתוך נסיון לטעון משהו עקרוני), בסוף אימון כבד, מאשר לחכות למחר. בסוף אימון כבד אני אמנם תשוש, אבל השריר עוד מגיב. למחרת אני במצב של בקושי ללכת מהכורסה לספה וחזור.

תמיד אהבתי ספרינטים, האם כדאי לעשות בנוסף ל3 אימונים של ה5X5 שיש לי בשבוע עוד שני אימונים נוספים של ספרינטים? נגיד אחד של 6 ספרינטים ואחד של 8 ספרינטים..
השאלה אם זה מאט בצורה משמעותית את העליה במשקל גוף? והאם יש תרומות של ספרינטים לאימוני כוח?
לדעתי אם המטרה הראשית שלך היא עליה במשקלים תדחה בינתיים את הספרינטים מאחר ואלו סוחטים כח רב וההתאוששות איטית יותר.
אם אתה מעוניין בשילוב של כח וסיבלות ,אז אתה יכול אבל סביר להניח שההתקדמות במשקלים תפגע במעט.

ידידי, אם זה לא חשוב (הדגשה) היית יכול לחסוך זאת מאיתנו כבר בהתחלה שטענת שהיחידה שאתה מתגייס אליה מצריכה כושר קרבי רב, אנו מעריכים את תרומתך למדינה, אך אין צורך להטריל, משפטים כאלו אינן מחזקים את האישיות שלך(קוד השתיקה).
עם-זאת אאחל לך בהצלחה.

בעזהי"ת

זהו שלא. מסתבר שיותר קל לי לסחוט עוד קצת (הדגשתי, כי אני מדווח כאן מהנסיון שלי, לא מתוך נסיון לטעון משהו עקרוני), בסוף אימון כבד, מאשר לחכות למחר. בסוף אימון כבד אני אמנם תשוש, אבל השריר עוד מגיב. למחרת אני במצב של בקושי ללכת מהכורסה לספה וחזור.

אני מתאר לעצמי שבטח לא יכולת לזוז יום אחרי 😵

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית