הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחמימות "מלאות" VS פחמימות "לבנות"

משתמש מתחיל
131
0
נק' מוניטין:
121
131
0
בסרט "שמנצ'יק" אומרים שכל הפחמימות מתפרקות לסוכר.
למה יש המלצות ובעיקר בקרב הדיאטנים אבל אני רואה את זה בעוד מקומות, להעדיף לחם מלא על לחם לבן ואורז מלא על אורז לבן וכו'?
אני אישית די סובל מפחמימות ויכול להעביר ימים שלמים בלי מקורות פחמימה למעט השתי כפיות סוכר בכוס קפה.
אבל פעם בכמה ימים ( 4-5 ימים עד 10 ימים) אני מקפיד במשך יום שלם לאכול פחמימות "כי זה חשוב לבריאות ולגוף" ועוד כל מיני חרטות כאלה.
אני לא נוגע באורז מקרוני וכל הדברים, לעיתים אני אוכל פרוסת לחם או שתיים אבל לא באופן קבוע
ובימים שאני חייב לאכול פחמימות אני אוכל במבה או פיצה (לא מגש שלם) או דברים כאלה...

אני רוצה לשאול עד כמה זה פוגע לי בבריאות אם בכלל?
והאם אפשר לחיות חודשים ושנים בלי ימי פחמימות כמו שאני עושה? כי הימים של הפחמימות לא עושים לי ממש טוב...

• פותח/ת השרשור
אם לבני האדם אין צורך בפחמימות, מדוע בתעשייה יש כל כך הרבה מהם? נטו שיקולים כלכליים על חשבון האזרח התמים שמאמין לכל הדגנים המלאים והמוצרים המופחתי כולסטרול?

---------- התגובה התווספה ב 13:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:56 ----------

דרך אגב איך אני מסביר את זה לכל האנשים שמלחיצים אותי שאני חייב פחמימות ושבלי פחמימות לא מגיע חמצן למוח ואלוהים יודע איזה דברים הם ממציאים
למרות שאני יודע את האמת אם כל כך הרבה אנשים אומרים את ההפך אני לפעמים מתבלבל ושוכח ואחר כך נזכר מה באמת נכון
בגלל זה גם שאלתי כאן בשביל להיות בטוח

גם לייל כתב בספרו שבסופו של דבר לחזור למצב מאוזן ולא להישאר במצב של דל פחמימה לאורך זמן.

גם לי יש קריסות בגלל הפחמימה, אתה יכול להקטין את צריכת הפחמימה לטובת חלבון או שומן או לחילופין לצרוך יותר ירקות.

גם לייל כתב בספרו שבסופו של דבר לחזור למצב מאוזן ולא להישאר במצב של דל פחמימה לאורך זמן.

גם לי יש קריסות בגלל הפחמימה, אתה יכול להקטין את צריכת הפחמימה לטובת חלבון או שומן או לחילופין לצרוך יותר ירקות.

אז מה לייל יגיד על דיאטת פלאו... 😳

לנושא אחר, תבין מה הוא אומר על AD שהיא מבוססת על חיות ולא בני אדם (למרות שמחקרים על בני אדם היו זמינים) והיא מביאה למסקנות לא נכונות.

DiPasquale argued that his diet was both anti-catabolic (preventing muscle breakdown) as
well as overtly anabolic (muscle building). His book suffered from a lack of appropriate
references (using animal studies when human studies were available) and drawing incorrect conclusions.

בקיצר לא שווה את הנייר שעליו היא כתבה. (זו מסקנה שלי לא של לייל)

• פותח/ת השרשור
באה אליי לכיתה ד' "יועצת בענייני תזונה" והראתה את פירמידת המזון...

GetImage.asp

מתי אתם יוצאים מגבולות הפורום ומשנים את החשיבה לכל העולם?

תקנו אותי אם אני טועה כי מה שאני הולך להגיד זה משיעור ביולוגיה שהיה לי בכיתה ט'.

הגוף יודע להמיר לאנרגיה רק את החד סוכר (גלוקוז) מה שיש בקמח לבן.
ולכן זה אנרגיה זמינה.

בפחמימות מורכבות ( רב סוכר) כגון עמילן, התהליך ארוך יותר, הגוף צריך לפרק את הרב סוכרים לחד סוכר ומשם להמיר אותו לאנרגיה ( דרך נשימה תאית)
בגלל שהתהליך יותר ארוך אתה נשאר שבע יותר לאורך זמן.

ושוב, תקנו אותי אם אני טועה!

תקנו אותי אם אני טועה כי מה שאני הולך להגיד זה משיעור ביולוגיה שהיה לי בכיתה ט'.

הגוף יודע להמיר לאנרגיה רק את החד סוכר (גלוקוז) מה שיש בקמח לבן.
ולכן זה אנרגיה זמינה.

בפחמימות מורכבות ( רב סוכר) כגון עמילן, התהליך ארוך יותר, הגוף צריך לפרק את הרב סוכרים לחד סוכר ומשם להמיר אותו לאנרגיה ( דרך נשימה תאית)
בגלל שהתהליך יותר ארוך אתה נשאר שבע יותר לאורך זמן.

ושוב, תקנו אותי אם אני טועה!
הגוף יודע להמיר לגלוקוז כל דבר שתכניס לו חוץ מרעל (משמע הגוף יכול להשתמש כמעט בכל חומר אכיל לאנרגיה, כולל אלכוהול [באחוז מועט יותר מהמתחרים]).

הוא לא. הוא שינה אחר כך.
וסוכרלוז זה אכיל ואי אפשר להפיק ממנו גלוקוז.

מה הבעיה להישאר בדל פחמימה לאורך זמן?

---------- התגובה התווספה ב 09:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 09:55 ----------

לנושא אחר, תבין מה הוא אומר על AD שהיא מבוססת על חיות ולא בני אדם (למרות שמחקרים על בני אדם היו זמינים) והיא מביאה למסקנות לא נכונות.

בקיצר לא שווה את הנייר שעליו היא כתבה. (זו מסקנה שלי לא של לייל)

אתה כל הזמן מהלל את הדיאטה הקטונגית של לייל ויוצא נגד הAD,תוכל להסביר לי מה כ"כ שונה בניהן?שתיהן דוגלות דיי באותו דבר.

הגוף יודע להמיר לגלוקוז כל דבר שתכניס לו חוץ מרעל (משמע הגוף יכול להשתמש כמעט בכל חומר אכיל לאנרגיה, כולל אלכוהול [באחוז מועט יותר מהמתחרים]).

התכוונתי שהגוף ממיר את העמילן ( לדוגמא) לגלוקוז ואחר כך את הגלוקוז לאנרגיה. וזה תהליך ארוך יותר מאשר המרת גלוקוז לאנרגיה בצורה ישירה.

כי הגוף לא יודע להמיר רב סוכר ישירות לאנרגיה.

ושאני אומר אנרגיה אני מתכוון ל ATP

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית