הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ פחמימות "מלאות" VS פחמימות "לבנות"

משתמש מתחיל
131
0
נק' מוניטין:
121
131
0
בסרט "שמנצ'יק" אומרים שכל הפחמימות מתפרקות לסוכר.
למה יש המלצות ובעיקר בקרב הדיאטנים אבל אני רואה את זה בעוד מקומות, להעדיף לחם מלא על לחם לבן ואורז מלא על אורז לבן וכו'?
אני אישית די סובל מפחמימות ויכול להעביר ימים שלמים בלי מקורות פחמימה למעט השתי כפיות סוכר בכוס קפה.
אבל פעם בכמה ימים ( 4-5 ימים עד 10 ימים) אני מקפיד במשך יום שלם לאכול פחמימות "כי זה חשוב לבריאות ולגוף" ועוד כל מיני חרטות כאלה.
אני לא נוגע באורז מקרוני וכל הדברים, לעיתים אני אוכל פרוסת לחם או שתיים אבל לא באופן קבוע
ובימים שאני חייב לאכול פחמימות אני אוכל במבה או פיצה (לא מגש שלם) או דברים כאלה...

אני רוצה לשאול עד כמה זה פוגע לי בבריאות אם בכלל?
והאם אפשר לחיות חודשים ושנים בלי ימי פחמימות כמו שאני עושה? כי הימים של הפחמימות לא עושים לי ממש טוב...

הוא לא. הוא שינה אחר כך.
וסוכרלוז זה אכיל ואי אפשר להפיק ממנו גלוקוז.
לא שיניתי כלום, אתה לא יודע לקרוא כמו שצריך. רשמתי אכיל, סוכרלוז זה לא אכיל כי זה לא מכיל קלוריות. אכיל = מכיל קלוריות.

תקנו אותי אם אני טועה כי מה שאני הולך להגיד זה משיעור ביולוגיה שהיה לי בכיתה ט'.

הגוף יודע להמיר לאנרגיה רק את החד סוכר (גלוקוז) מה שיש בקמח לבן.
ולכן זה אנרגיה זמינה.

בפחמימות מורכבות ( רב סוכר) כגון עמילן, התהליך ארוך יותר, הגוף צריך לפרק את הרב סוכרים לחד סוכר ומשם להמיר אותו לאנרגיה ( דרך נשימה תאית)
בגלל שהתהליך יותר ארוך אתה נשאר שבע יותר לאורך זמן.

ושוב, תקנו אותי אם אני טועה!

כמה תיקונים קטנים

לחם לבן מורכב קמח. הרכבו של קמח הוא 80% עמילן וכ 20% חלבון (גלוטן) העמילן שמרכיב את הקמח הוא תערובת של שני פולימרים עמילוז ועמילופקטין אשר בתורם מורכבים מגלוקוז. לפיכך
הפירוק של לחם לבן אורז לבן תירס וכו. לא משמש ליצירת אנרגיה ישירה מגלוקוז אלה עובר פירוק (אמנם מהיר בהשוואה לעמילנים אחרים) אבל עדיין עובר פירוק לגלוקוז. בנשימה תאית הפקת האנרגיה (ATP) מתבצעת רק ממולקולות של גלוקוז

והגוף לא זקוק לצרוך פחמימה על מנת להתקיים הוא מפיק אנרגיה גם משומנים ומחלבונים ואין שום בעיה להמנע מצריכת פחמיממות

מה הבעיה להישאר בדל פחמימה לאורך זמן?

---------- התגובה התווספה ב 09:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 09:55 ----------

אתה כל הזמן מהלל את הדיאטה הקטונגית של לייל ויוצא נגד הAD,תוכל להסביר לי מה כ"כ שונה בניהן?שתיהן דוגלות דיי באותו דבר.

לא קראתי את הספר AD כיוון שהוא מבוסס על בעלי חיים בשונה ממסמכים אחרים זמינים שמבוססים על בני אדם.

הAD לפי מיטב הבנתי הוא מקרה פרטי של דל פחמימה בדומה לCDK.

האם לא הרעיון של העמסת פחמימות הוא תגובה של תהליכים הורמונים בגוף שהפחמימות מעוררות( דהינו ישנם הורמונים בגוף שהפחמימות אחראים עליהם?)
?

העמסת פחמימות נועדה על מנת לשחזר את מאגרי הגליקוגן ולמנוע פירוק של חלבון שריר לאנרגיה. בהעמסת פחמימות גם מונעת (עד גבול מסויים) את הירידה ברמות הלפטין (חלק מההרומונים ששולטים על מנגנון רעב ושובע) ובעצם ע"י כך למנוע (שוב עד גבול מסויים) ירידה במטבוליזם

וגם העמסהנועדה להפסקה קצרה מהדיאטה - לפי דעתי אחד הסיבות החשובות יותר שיש.

לוולדן פארס יש עשרות מוצרים שמכילים 0 קלוריות 🤪
נכון ובגלל זה שום דבר שלהם לא אכיל.

העמסת פחמימות נועדה על מנת לשחזר את מאגרי הגליקוגן ולמנוע פירוק של חלבון שריר לאנרגיה. בהעמסת פחמימות גם מונעת (עד גבול מסויים) את הירידה ברמות הלפטין (חלק מההרומונים ששולטים על מנגנון רעב ושובע) ובעצם ע"י כך למנוע (שוב עד גבול מסויים) ירידה במטבוליזם

לפחמימות יש גם השפעה על בלוטת התריס וכתוצאה מכך השפעה על T3/T4 (לאורך זמן).

נדחף לדיון.

תמיד תהיתי איך העמסת פחמימות מתיישבת עם דיאטת פליאו?
לאכול מעל המאזן הקלורי, משומנים וחלבון זה מספיק?
עד כמה זה יפגע בהעמסה ובתהליך החיטוב?
למישהו יש פיתרון טוב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית