הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"בדואים בסיני עוקרים איברים מגופם של פליטים"

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך
אז למי שייכים איו"ש? הרי ישראל כבשה את זה מירדן ולא מ"פלסטינים", והם קיבלו את זה מבריטניה, שכבשה את זה מהטורקים וכו' וכו'.

בסופו של דבר, ירדן בכלל לא רוצה בעלות על השטח, ולפלסטינים אין זכות על השטח הזה.

יש הבדל מהותי בין שטח כבוש (איו"ש, הרצועה) ובין שטח (כבוש) מסופח. הגליל הוא שטח מסופח, הרצועה וחלק מהגדה לא (תשווה את מזרח ירושלים ליריחו של אז, לפני שנתנו אותה לרשות). יש למקומות האלה את כל הסממנים של שטח כבוש שנשלט על ידי המדינה שכבשה אותו אבל שלא מסופח אליה (התושבים בו לא אזרחים של המדינה, אין להם זכויות סוציאליות כמו אזרח מן השורה, המדינה הכובשת מספקת את המינימום ההכרחי לקיומם ולא מעבר).
מה זה "אין זכות על השטח הזה"? איך הזכויות של מדינה באות לידי ביטוי מבחינת שטחים? כל מדינה היא שטח כבוש כמו שאתה ודאי יודע. חלקים מגרמניה היו בכלל הולנד ובלגיה, צפון איטליה היא בעצם אוסטריה, השוודים כבשו שטחים מהרוסים (וחזרה) ופינלנד כמו שאתה מכיר אותה בכלל לא הייתה קיימת עד שהאנשים שמתגוררים שם נלחמו על עצמאות. ישראל מחזיקה במשך 40 שנה שטח ברמה של "כבוש" מבלי לעשות דבר כדי לספח אותו. היא תרמה בעצמה לכך שההתנחלויות לא חוקיות.

יש הבדל מהותי בין שטח כבוש (איו"ש, הרצועה) ובין שטח (כבוש) מסופח. הגליל הוא שטח מסופח, הרצועה וחלק מהגדה לא (תשווה את מזרח ירושלים ליריחו של אז, לפני שנתנו אותה לרשות). יש למקומות האלה את כל הסממנים של שטח כבוש שנשלט על ידי המדינה שכבשה אותו אבל שלא מסופח אליה (התושבים בו לא אזרחים של המדינה, אין להם זכויות סוציאליות כמו אזרח מן השורה, המדינה הכובשת מספקת את המינימום ההכרחי לקיומם ולא מעבר).
מה זה "אין זכות על השטח הזה"? איך הזכויות של מדינה באות לידי ביטוי מבחינת שטחים? כל מדינה היא שטח כבוש כמו שאתה ודאי יודע. חלקים מגרמניה היו בכלל הולנד ובלגיה, צפון איטליה היא בעצם אוסטריה, השוודים כבשו שטחים מהרוסים (וחזרה) ופינלנד כמו שאתה מכיר אותה בכלל לא הייתה קיימת עד שהאנשים שמתגוררים שם נלחמו על עצמאות. ישראל מחזיקה במשך 40 שנה שטח ברמה של "כבוש" מבלי לעשות דבר כדי לספח אותו. היא תרמה בעצמה לכך שההתנחלויות לא חוקיות.
למה אני חייב לתת אזרחות לפלסטינים? מה מבדיל אותם באיו"ש מהסודנים שמסתננים לארץ לצורך העניין? מה מקנה להם זכות בלעדית על השטח, או זכות להיות אזרחים במדינת ישראל? פרקטית אי אפשר לגרש אותם, אבל תאורטית (להוציא את הפן המוסרי) למה אני לא יכול לעשות את זה?

למה אני גם צריך לספק להם תשתיות ותנאים, כשאני שם מסיבות בטחוניות והרשות היא הממשלה שלהם?

כי אלה שטחים שלך. אם אתה מחזיק אנשים בשטחים שלך בלי מעמד של אזרחים - לא של שוהים לא חוקיים כמו הסודנים, של לא-אזרחים - השטחים האלה בחזקת כיבוש.
אין להם שום זכות בלעדית על השטח אם לא הבנת. אבל מה שיקבע בסופו של דבר אם תקום שם מדינה או לא יהיו הסכמים, ומה שקורה בשטח משחר ההיסטוריה הוא שמי שיושב על הקרקע או מקבל אותה באמצעים של התאזרחות למדינה הכובשת, או מקבל אותה באמצעים של עצמאות (כמו פינלנד), או מגורש ממנה לגמרי.

למה אני חייב לתת אזרחות לפלסטינים?על איזה אזרחות אתה מדבר? לא ידעתי שפלסטיני בעל ת.ז לא כחולה הוא אזרח.
מה מבדיל אותם באיו"ש מהסודנים שמסתננים לארץ לצורך העניין? מבדיל אותם עניין הותק בלבד, הם היו פה כשאנחנו היינו פה,בניגוד לסודנים.
מה מקנה להם זכות בלעדית על השטח, או זכות להיות אזרחים במדינת ישראל?הם לא אזרחים במדינה הם תושבים בלבד הבדל עצום!
פרקטית אי אפשר לגרש אותם, אבל תאורטית (להוציא את הפן המוסרי) למה אני לא יכול לעשות את זה? אם אתה לא יכול פרקטית אז התיאוריה לא ממש משנה,נכון?

למה אני גם צריך לספק להם תשתיות ותנאים, כשאני שם מסיבות בטחוניות והרשות היא הממשלה שלהם?איזה תשתיות סיפקנו? בקושי בכפרים פה בארץ המדינה מספקת תשתיות.

ראה תשובות באדום (הוא מכריח אותי לכתוב 3 מילים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית