הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מינון העמסות

• פותח/ת השרשור COSMOS
  • פורסם בתאריך

COSMOS

משתמש קבוע
1,576
1
נק' מוניטין:
345
1,576
1
מצטער אני יודע שהנושא נטחן, הרצתי חיפוש ולא מצאתי תשובה מדוייקת.
אם אני על 15~ גרם פחמימה ביום ונמצא בגירעון של 500~600 קל' ליום אז כל כמה זמן אני צריך העמסה? פעם בשבוע יספיק? איך יודעים כל כמה זמן צריך העמסה? (אני כבר 5 ימים בזה ולא כל כך בוער לי להעמיס).

....

אם זה 50 גרם פחמימה אז כול 7 יום
אם אתה על 15 גרם פחמימה לא יודע איך אתה מצליח אז תעשה כול 5 יום
המינון תלוי בכמות הפחמימוה שאתה אוכל ביום ככל שיותר קטן העמסות יותר קרובות

• פותח/ת השרשור
אם זה 50 גרם פחמימה אז כול 7 יום
אם אתה על 15 גרם פחמימה לא יודע איך אתה מצליח אז תעשה כול 5 יום
המינון תלוי בכמות הפחמימוה שאתה אוכל ביום ככל שיותר קטן העמסות יותר קרובות

באמת? זה לא נקבע עפ"י הגרעון (???), ועוד דבר, אני בכלל לא מרגיש כאילו אני צריך העמסה (בכיף הייתי דופק איזה בגט עכשיו אבל עדיין לא חולם על זה בלילה)

---------- התגובה התווספה ב 20:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:33 ----------

מישהוווו????

זה לא קשור לגירעון כמו שאמרו מעליי זה קשור לכמות הפחמימות אם מישהו אוכל 150 גרם פחמימה ליום הוא יעשה העמסה כל שבועיים ואם מישהו אוכל 50 גרם הוא יעשה כל שבוע כי המטבוליזם שלך נפגע ואת. צריך למלא את מאגרי הגליקוגן ואתה בכלל על 15 גרם אחי תפציץ בהעמסה מחר אני חושב

• פותח/ת השרשור
זה לא קשור לגירעון כמו שאמרו מעליי זה קשור לכמות הפחמימות אם מישהו אוכל 150 גרם פחמימה ליום הוא יעשה העמסה כל שבועיים ואם מישהו אוכל 50 גרם הוא יעשה כל שבוע כי המטבוליזם שלך נפגע ואת. צריך למלא את מאגרי הגליקוגן ואתה בכלל על 15 גרם אחי תפציץ בהעמסה מחר אני חושב

אחלה תודה! דרך אגב, מאפים למינהם:בגט, לחמנייה, פיתה נחשבים לפחמימה איכותית?

---------- התגובה התווספה ב 20:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:52 ----------

אני לא מדבר על קבוצת המאפים המתוקים כמו רוגלעך וקראוסון.

אחלה תודה! דרך אגב, מאפים למינהם:בגט, לחמנייה, פיתה נחשבים לפחמימה איכותית?

אתה בהחלט יכול לשלב אותם אבל אני ממליץ לשלב פסטה ואורז אתה יודע מאכלים שמבשלים עם מים כי העמסה איכותית זה עם מינימום שומן ואתמול נתקלתי בערכים של ריבה ושמתי לב שכל אבל כל הקלוריות שלה באים מפחמימה

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי את הקשר לריבה.. (?) אני מתכון לאכול את המאפים כמו שהם בלי תוספות... אתה מתכוון שכדי להוסיף ריבה בשביל הטעם או להימנע ממנה?

העמסה תלויה בגרעון ובכמות הפחמימות גם יחד. אם אתה עושה CKD על 15 גרם מומלץ לדלל את המאגרים כ-10~14 יום ראשונים ללא העמסה (קשה מאוד, מאוד), ולאחר מכן העמסה יומיים כל שבוע.

אני באופן אישי לא הייתי מחשב קלוריות בהעמסות הללו (גם אני הייתי על AD של 15 גרם), יותר בגלל האפקט הפסיכולוגי.
אם אתה לא מצליח למשוך את השבועיים הראשונים ללא העמסה, גם 8~9 ימים זה בסדר. אפשרי לשלב אירובי לריקון הגליקוגן ואז 8-9 ימים באמת יהיה זמן סביר להעמיס בפעם הראשונה.

בהצלחה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית