הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Starting Strength 3rd Edition זמין לקנייה.

אגב, אם מישהו מעוניין הרגע פורסם החלק השני של Pulling Mechanics באתר (לפי מה שהבנתי מהפוסטים של ריפ זה יהיה החלק האחרון מהספר שיפורסם).

http://startingstrength.com/articles/pulling_mechanics2_rippetoe.pdf

ובלי שום קשר - שמתם לב שהשם של לון קילגור כבר לא מופיע על עטיפת הספר?

מסכים עם אלכס. הספר של וונדלר הוא בדיחה ביחס למחיר שלו.

עוד מעט בטח מישהו יסרוק את זה ויעלה לאינטרנט
אבל כמובן פראיירים לא מתים הם מתחלפים

כי אתה בדיוק הוצאת ספר יותר מוצלח?
לא, אבל זה לא אומר שזה לא OVERRATED כאן.

שלא תבין לא נכון, התוכנית מעולה. עם מאמן צמוד שמדריך אותך. לבד זה מתכון לפציעות וממש לא "מתאים למתחילים". יותר כמו מתסכל מתחילים.

שלא תבין לא נכון, התוכנית מעולה. עם מאמן צמוד שמדריך אותך. לבד זה מתכון לפציעות וממש לא "מתאים למתחילים". יותר כמו מתסכל מתחילים.

לא שאני לא מסכים איתך, אני פשוט תוהה איך תוכניות נורמליות אחרות, שכוללות את תרגילי הבסיס, לא מתסכלות באותה מידה בהתחלה. מעטים אלה שנולדו עם סקוואט ודדליפט מושלמים (שזה בערך התרגילים הקשים ללימוד כאן, להוציא פאוורקלין שזה בשביל הסבבה).
ויש לי גם תשובה - כי אנשים עושים אותם על הפנים גם ככה, אם הם היו צריכים להשקיע בללמוד את התרגילים האלה גם בתוכניות האחרות הן היו מסתכלות באותה מידה.

לא שאני לא מסכים איתך, אני פשוט תוהה איך תוכניות נורמליות אחרות, שכוללות את תרגילי הבסיס, לא מתסכלות באותה מידה בהתחלה. מעטים אלה שנולדו עם סקוואט ודדליפט מושלמים (שזה בערך התרגילים הקשים ללימוד כאן, להוציא פאוורקלין שזה בשביל הסבבה).
ויש לי גם תשובה - כי אנשים עושים אותם על הפנים גם ככה, אם הם היו צריכים להשקיע בללמוד את התרגילים האלה גם בתוכניות האחרות הן היו מסתכלות באותה מידה.
יכול להיות, אבל פציעה בסמית' משין לא תהיה אותה פציעה כמו בסקוואט. במיוחד אם במכון שלך אין אפילו כלוב והמדריכים מסתכלים עליך כמו חייזר כשאתה שואל מתי יקנו.

הולמס פלייס FTW 🤪

האמת שדדליפט זה התרגיל הכי קל ללימוד מבין ארבעת הגדולים.
האירוניה היא שבנץ' נורמלי זה התרגיל הכי קשה וגם בתכניות של ליצני על מוינגייט לא יוותרו עליו לעולם.

יכול להיות, אבל פציעה בסמית' משין לא תהיה אותה פציעה כמו בסקוואט. במיוחד אם במכון שלך אין אפילו כלוב והמדריכים מסתכלים עליך כמו חייזר כשאתה שואל מתי יקנו.

הולמס פלייס FTW 🤪

אני זכיתי להכיר אדם חכם שעשה לעצמו פריצת דיסק מסמית' משין. פציעות בסמית' יהיו אפילו יותר מטומטמות מתרגילים עם מוט חופשי, צריך רק לדעת להשקיע.

האמת שדדליפט זה התרגיל הכי קל ללימוד מבין ארבעת הגדולים.
האירוניה היא שבנץ' נורמלי זה התרגיל הכי קשה וגם בתכניות של ליצני על מוינגייט לא יוותרו עליו לעולם.

הוא אולי קל כשמרימים משקלים נמוכים (מי לא יצליח להרים 60 קילו עם גב ישר). במשקלים הגבוהים יותר הוא הרבה יותר מסובך, ומכאן כל הגב-סימן-שאלה שרואים אצל 80 אחוז מהמבצעים (גם כאן בפורום. אבל זה PR!).

כל תוכנית שהיא שיש בה תרגילים מורכבים דורשת קודם כל לימוד של טכניקה נכונה. אז מתחילים במשקלים נמוכים ומלטשים את הטכניקה ואז מתחילים להעמיס. זה הבסיס ומי שמוכן לזה (וצריך להיות מוכנים לזה) לא יהיה מתוסכל.

אם כבר - אז מתסכל להתחיל לעבוד במכונות בלי צורך בשום טכניקה, עם 20 תרגילים מבודדים, עם תוכנית שלא מקדמת אותך וככל שהזמן עובר לא לראות תוצאות.

אתה מבין שהספר טוב לא בגלל התוכנית, כן?

והמשפט השני שלך מצוץ מהאצבע כמובן.

הוא אולי קל כשמרימים משקלים נמוכים (מי לא יצליח להרים 60 קילו עם גב ישר). במשקלים הגבוהים יותר הוא הרבה יותר מסובך, ומכאן כל הגב-סימן-שאלה שרואים אצל 80 אחוז מהמבצעים (גם כאן בפורום. אבל זה PR!).

אתה צודק, אבל זה לא בגלל שקשה ללמוד את הטכניקה, אלא בגלל שהמשקל כבד. גם בבנץ' כבד אנשים יקפיצו מהחזה, המוט לא ינוע במסלול הנכון, וכו'. בבנץ', הסיכויים רבים יותר שזה יקרה גם במשקלים נמוכים.
גם בסנאץ' להבדיל 1000 הבדלות, משקל X עולה קלי קלות, X+2.5 עולה, אבל לא עובר תחרות, ומשקל X+5 מרגיש כמו טון וחצי.

גם התכנית של וונדלר טובה, אבל זה לא הופך את הספר לטוב. הוא ספר דיי פטתי.

לדעתי SS:BBT2 (כספר, שים את התוכנית המדוייקת בצד כרגע) מתסכלת רק "מתחילים" שמחפשים את הדרך המהירה ביותר לתוצאות של מה שריפ קורא לו "Beach work",
ושבסדר העדיפויות שלהם אסתטיקה מעל "תפקוד" ביותר ממה שיחשב בעיני רבים בפורום הזה כיחס הנכון.

אני לא מוצא היגיון בטענה שהספר Overrated מבלי שסיפקת תחליף ראוי אליו (כי מה שגרם לו להיות כל כך מוערך, על אף החסרונות שהיו בו, הוא שהוא הראשון שתקף את הנושא בפירוט כה רב).

נערך לאחרונה:
גם מבחינת "אסתטיקה" (יעני בילדינג נטו, אם יש דבר כזה בכלל) כל אחד ירוויח מללמוד את התרגילים העיקריים כמו שצריך. גם יוכל להתקדם במשקלים בצורה יותר נורמלית וגם יצמצם סיכויים לפציעות. בקיצור, שווה להשקיע את החודש בללמוד את התרגילים האלה כמו שצריך בלי קשר לשום תוכנית, ובזה הספר עוזר מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית