הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שרירים וגנטיקה

Selotep

משתמש קבוע
1,787
2
נק' מוניטין:
105
1,787
2
יש הרבה אנשים שהשרירים שלהם במקומות השונים לא מתפתחים כמו שצריך למשל לאחד יש ידיים קטנות ולשני יש רגליים קטנות וכד' ותמיד מאשימים את הגנטיקה אבל אם להתייחס לזה באופן יותר מעמיק מה בעצם גורם לחוסר הפרופורצייה הזאת? כמובן שאני לא מדבר על אנשים שפשוט מזניחים את השרירים האלה בכוונה בגלל שזאת לא המטרה שלהם למשל אנשים שלא מאמנים פשוט את המקומות האלה והמקרה הכי שכיח זה חוסר אימון של רגליים כאשר זאת לא המטרה.

נתחיל מזה שאני זוכר מאמר שפירסמו פה שאומר שמחקר הגנטיקה במה שמתקשר לאימונים הוא בחיתוליו ולכן אי אפשר להאשים את הגנטיקה בבעיות גופניות עדיין.

אבל בלי קשר לזה אני חושב שזה קשור למבנה גוף של אדם, יש אנשים שנולדו עם ידיים שקצרות יחסית לגוף או להפך(למשל) וזה גורם לשריר להיראות אחרת.
אני עדיין מאמין שאם למישהו יש חזה/רגליים/כתפיים קטנות זה קודם כל אשמתו, פשוט רוב האוכלוסייה לא מוכנה להודות שאולי היא לא מתאמנת נכון.

• פותח/ת השרשור
אני מדבר על אנשים שלא מזלזלים בשרירים מסויימים בגוף אלה זאת פשוט "גנטי" אבל במה זה מתפרש?

• פותח/ת השרשור
אני חושב שקריטריון גדול מזה זה כמות האוכל שאתה מכניס
אולי לא הבנתה נכון את השאלה, איך קשור האוכל לפרופרציה של השרירים?
מה אם תוכל יותר אז היידים יתחילו לגדול באופן פרופציונאלי?

אולי לא הבנתה נכון את השאלה, איך קשור האוכל לפרופרציה של השרירים?
מה אם תוכל יותר אז היידים יתחילו לגדול באופן פרופציונאלי?

אני קצת עייף ולא ממש קראתי הכול, עכשיו קראתי ואני חושב שלכל בן אדם יש מבנה גוף משלו, כמו שהמסטר אמר שיש כאלו עם ידיים/רגליים/כל דבר אחר שהוא קצר/ארוך יחסית לגוף.

• פותח/ת השרשור
ואתה שוב פעם לא עונה לעניין.
"מבנה גוף משלו"=גנטיקה
אני מחפש תשובה יותר מעמיקה מגנטיקה...
מה עומד מאחורי הגנטיקה למה שריר אחד גודל יותר ושריר שני גודל פחות?

אני מאמין שזה נקבע לפי מס' תאי השריר בשריר מסויים. (זה לא ראק גנטיקה זה כמובן יכול להיות מושפע מאימונים בתקופות שונות בחיים). אני מאמין שמן הסתם שריר שיש בו הרבה סיבים (מעל הממוצע/יותר מביחס לשרירים אחרים בגוף) יהיה לו הרבה יותר קל לגדול. אני יכול להביא לך לדוגמה את השרירים הגדולים ברגליים, בוא נתמקד בקוודס ובאגן: יש להם הרבה יותר סיבים בגלל הפעילות הפיזיולוגית המתמדת שלהם מאז שחר האנושות, הרבה יותר מבייספ לדוגמה, ואלו השרירים שהכי קל לגדיל אותם (מנקודת מבט של מתאמן מתחיל).

אני חושב שזה יותר קשור גנטית לעניין היחס בין כמות הסיבים האדומים לעומת הלבנים בשריר.

אני מניח שככל ששריר יורכב מפחות סיבים אדומים כך יהיה קשה יותר לפתח אותו מבחינת היפרטרופיה טבעית/ לא טבעית.

השאלה שלך היא טובה. האמת שאין עדיין נתונים למה שריר מסויים מגיב טוב יותר או פחות לגירוי משריר אחר. לא נראה לי שבדקו את זה וגם לא נראה לי שיבדקו את זה כי זה לא ממש מעניין את הקהילה המדעית.
לדעתי יש המון גורמים שהם אינם פיזיולוגיים. לדוגמא. מתאמן מתחיל להתאמן ומתחיל לראות תוצאות (לא משנה אם הוא עושה דברים נכון או לא ברוב המקרים אין לו מושג מה הוא עושה אבל תוצאות אתה רואה בכל מקרה)
בשלב הראשון עדיין לא ניתן להבחין בחוסר פרופרציות. לאחר זמן מה שעובר ואתה כן מתחיל להבחין בחוסר פרופרציות מגיע השלב של "היי הידיים שלי גדולות איזה כיף נמשיך להפגיז ידיים חזק" כאשר ההבדלים בפרופורציות הם ממש משמעותיים מגיע השלב שלך "למה לעזזל היידים שלי ענקייות והכתפיים שלי קטנות" ואז אתה מתחיל לעבוד על הכתפיים אבל נורא קשה לצמצם פערים ולפעמים אנשים מרימים ידיים ומאשימים את "הגנטיקה" שלהם. ברוב המקרים זה קישקוש. למרות שברור שיש קבוצות שריר שיכולות להגיב פחות טוב מקבוצות שריר אחרות. אצל כל אחד זה מתבטא אחרת. זה לא אומר שאתה לא תוכל להשיג שיפורים כן. יש פה המון גורמים. אבל ברור שאם נניח יש לך בתאומים 1000 סיבי שריר ולחבר שלך יש 5000 סיבי שריר אתה בחיים לא תגיע לגודל שלו. אני מקווה שהברתי את עצמי בצורה טובה.

ולדעתך אין קשר בין היחס של הרכב הסיב בשריר? (לבנים/אדומים)

אני גם רוצה להגיד לך שאני מתאמן על כל קבוצת שריר פעמיים בשבוע באופן שווה.
ועדיין ישנו חוסר פרופורציה.

לדעתי יש אצל כל אחד יש שרירים שמגיבים טוב יותר משרירים אחרים בגוף .
אבל ניתן לשפר הכל.

נערך לאחרונה:
ולדעתך אין קשר בין היחס של הרכב הסיב בשריר? (לבנים/אדומים)

אני גם רוצה להגיד לך שאני מתאמן על כל קבוצת שריר פעמיים בשבוע באופן שווה.
ועדיין ישנו חוסר פרופורציה.

לדעתי יש אצל כל אחד יש שרירים שמגיבים טוב יותר משרירים אחרים בגוף .
אבל ניתן לשפר הכל.
לא נכסתי לנושא של סיבי שריר על שלל סוגיהם דיברתי באופן כללי. וכמו שאמרתי גם אם תעבוד על כל שריר ושריר בעומס שווה עדיין תהיה דיספרופורציה ברמה כזאת או אחרת. ישנם גורמים שמשפיעים על איך השריר מגיב לעומס. אני מניח שהם רבים ומגוונים לא נראה לי שמישהו בדק את זה איי פעם. יש ימבה מחקרים שמסבירים איך שריר גדל ומה הגורמים שמשפעים אבל אף אחד לא מסביר למה שריר מגיב שונה משריר אחר.

• פותח/ת השרשור
השאלה שלך היא טובה. האמת שאין עדיין נתונים למה שריר מסויים מגיב טוב יותר או פחות לגירוי משריר אחר. לא נראה לי שבדקו את זה וגם לא נראה לי שיבדקו את זה כי זה לא ממש מעניין את הקהילה המדעית.
לדעתי יש המון גורמים שהם אינם פיזיולוגיים. לדוגמא. מתאמן מתחיל להתאמן ומתחיל לראות תוצאות (לא משנה אם הוא עושה דברים נכון או לא ברוב המקרים אין לו מושג מה הוא עושה אבל תוצאות אתה רואה בכל מקרה)
בשלב הראשון עדיין לא ניתן להבחין בחוסר פרופרציות. לאחר זמן מה שעובר ואתה כן מתחיל להבחין בחוסר פרופרציות מגיע השלב של "היי הידיים שלי גדולות איזה כיף נמשיך להפגיז ידיים חזק" כאשר ההבדלים בפרופורציות הם ממש משמעותיים מגיע השלב שלך "למה לעזזל היידים שלי ענקייות והכתפיים שלי קטנות" ואז אתה מתחיל לעבוד על הכתפיים אבל נורא קשה לצמצם פערים ולפעמים אנשים מרימים ידיים ומאשימים את "הגנטיקה" שלהם. ברוב המקרים זה קישקוש. למרות שברור שיש קבוצות שריר שיכולות להגיב פחות טוב מקבוצות שריר אחרות. אצל כל אחד זה מתבטא אחרת. זה לא אומר שאתה לא תוכל להשיג שיפורים כן. יש פה המון גורמים. אבל ברור שאם נניח יש לך בתאומים 1000 סיבי שריר ולחבר שלך יש 5000 סיבי שריר אתה בחיים לא תגיע לגודל שלו. אני מקווה שהברתי את עצמי בצורה טובה.
תודה על התשובה המעמיקה:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית