דיון סקוואט אולימפי מול סקוואט Low Bar והשרשרת האחורית

andrey

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
עד כמה באמת משמעותי העניין של סקוואט High Bar אולימפי שנעשה עם גב די זקוף ויורד עמוק, מול סקוואט Low Bar בכל הקשור לפיתוח השרשרת האחורית - ההאמסטרינגס והגלוטס? מאז שהתחלתי לעשות סקוואטים עשיתי אותם תמיד HB וכרגע אני עושה אותם ל100x5x3. הארבע ראשי גדל לי בצורה די בולטת אבל עושה רושם שההאמסטרינג כמעט ולא והחלק הקדמי של הירך אצלי נראה יותר מסיבי מהאחורי. ניסיתי היום לעשות LB שאמור לכאורה לפתח את הרגל בצורה יותר פרופורציונלית, ומה אגיד זה איום ונורא. המוט בתנוחה מאוד לא טבעית והידיים הכתפיים והגב מרגישים מאוד לא בנוח אחרי כמה סטים. זה שווה את זה? עד כמה באמת יש הבדל? יש מאמר באתר שטוען שלכאורה אין באמת הבדל משמעותי, כי בHB יורדים עמוק יותר ושם בדיוק ההאמסטרינגס באים לפעולה. יכול להיות שבגלל שתמיד ירדתי רק בקושי מתחת למקביל ולא Ass to Grass ההאמסטרינגס לא קיבלו את ההזדמנות הזאת לפעול ולכן לא גדלו? מה דעתכם?

הגיוני שלא יהיה לך נוח לעבוד LB אם לא עבדת כך עד עכשיו.

כמו שגם ציינת, ההאמסטרינגס והגלוטס יותר דומיננטיים ב- LB ולכן הם לא עבדו באותו העומס ב- HB (בהנחה שהמשקל זהה).

אם אתה רוצה לעבוד LB, תצטרך להתרגל לתרגיל (האמס, גלוטס, כתפיים ושכמות).

לרוב האנשים תנוחת הLB לא תהיה נוחה מבחינת הכתפיים, אבל רוב אותם אנשים גם מפרשים לא נכון את מיקום המוט בLB ושמים אותו נמוך מידי ( קרה גם לי...), ולכן זה קורה יותר מבכמה אימונים הראשונים (הזמן הנורמלי להסתלות לתנוחה אם מבצעים אותה נכון).

תחשוב "Base of the Traps"...

[video=vimeo;30763907]http://vimeo.com/30763907[/video]

לגבי ב"HB יורדים נמוך יותר", אין קשר....כי עומק כשלעצמו הוא לא הקריטריון לשילוב השרשרת האחורית, אלא "אורך מתח" בשרירים הרלוונטיים.
וכמובן שיש עוד שיקולים, כשהמוביל מביניהם היא הטענה המוצגת בSS:BBT לכוחות מאוזנים סביב הברך כתוצאה מאותו המתח המשופר בהמסטרינגס + זוית הברך הידידותית יותר בLB.

אם אתה לא שובר מקביל ומגיע עד הבאונס (להגדרתך אתה אומר שאתה שובר בקושי, מהניסיון המצומצם שלי, דיווחים כאלה בד"כ מעידים שהבנאדם לא שובר בכלל), אז ההאמסטרינגס לא יעבדו גם בסקוואט LB...
להגיד שההאמס לא עובדים ב-HB זה בערך כמו להגיד שהקוואדס לא עובדים ב-LB, או בדדליפט.
בגדול, זה די תלוי איך נראית שאר התכנית שלך ואם יש מטרה ספציפית, מעבר לאימון חובבני בחדר כושר.
עבור מתאמן חובבן בחדר כושר, זה התעסקות מיותרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית