הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 200 גרם או 300 גרם?

• פותח/ת השרשור MTA
  • פורסם בתאריך

MTA

משתמש מתחיל
131
0
נק' מוניטין:
137
131
0
סליחה על השאלה הקצת מטומטמת.

אני לוקח 300 גרם חזה עוף ושם על הגריל,כשזה מוכן אני שוקל שוב וזה יוצא 200 גרם.
האם מחשבים את הקלרויות והחלבונים כ 300 או 200 גרם?

תודה.

תבדוק תמיד לפני. פעם גם אני הייתי עושה את הטעות הזאת ומודד אחרי - הבעיה היא שאני הייתי אוהב את החזה עוף שלי סוליה וכך היה יוצא שהייתי שוקל חזה עוף ללא כל נוזלים, למרות שבפועל הערכים התזונתיים של העוף כוללים את הנוזלים שהתאדו.

קיצר, שקול לפני תמיד.

• פותח/ת השרשור
אני תמיד שוקל לפני ואחרי.
לפני יוצא לי 300 גרם ואחרי יוצא 200
אז לפי מה לחשב את כמות החלבונים והקלוריות?

רגע לא ממש הבנתי, אחרי שמבשלים אותו הוא לא מאבד מהערכים, רק משקל (נוזלים)?
כן, הוא מאבד רק נוזלים, הערכים נשארים זהים. יש ערכים אבל ללפני בישול ולאחר בישול, ככה שאם תסתכל על הערכים של 300 גרם לפני בישול, אלו לא אותם הערכים ל 300 גרם לאחר בישול (כי לא נשאר לך 300 גרם לאחר בישול אם אתה שם 300 גרם של חזה עוף מלכתחילה).
ערכים אפשר לחשב בקלות
חלבון X4
פחמימה X4
שומן X9
= מספר הקלוריות במנה.

אוקיי תודה משה, תמיד שמתי איזה 230 גרם כדי שירד כאילו ל- 200-170..
reflect, אני לא מבין למה היית חייב לרשום את זה, למה שאני אוכל אותו חי? רציתי לדעת אם עד עכשיו סתם הוספתי עוד גרמים כדי שזה יגיע לכמה שרציתי.

אני משתמש בחישוב של "חזה עוף בתיבול גריל" בגולינגו, אני מכין את החזה עוף שלי בתנור ומחשב אותו כשהוא מוכן. הערכים אמורים להיות תואמים?

אוקיי תודה משה, תמיד שמתי איזה 230 גרם כדי שירד כאילו ל- 200-170..
reflect, אני לא מבין למה היית חייב לרשום את זה, למה שאני אוכל אותו חי? רציתי לדעת אם עד עכשיו סתם הוספתי עוד גרמים כדי שזה יגיע לכמה שרציתי.
כי באמת שאתה יותר מדי מתפלסף עם זה.
לפי מיטב ידיעתי ערכים תזונתיים לא משתנים בבישול למעט אם פייחת את הארוחה בתנור. הדבר היחידי שמשתנה הוא כמות הנוזלים באוכל ומכאן שהאוכל הופך להיות "מרוכז" יותר בערכו ובעל ערך קלורי גבוה יותר ביחס למשקל ההתחלתי. אבל 30 גרם חלבון אחרי בישול הם עדיין 30 גרם חלבון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית