הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פיגור בין חזה עליון לתחתון

Echo25

משתמש משקיע
2,823
896
נק' מוניטין:
3,796
2,823
896
די מטריד אותי לאחרונה שמתי לב לזה שהחזה עליון שלי די שטוח והחזה תחתון מפותח
איך אני יכול לעבוד על זה בכמה חודשי מסה שנשארו לי בשביל לטשטש את זה?

תמונה מצורפת אולי זה רק אני

• פותח/ת השרשור
במקום אחר אמרו לי לשים תרגיל ראשון בנץ' בשיפוע חיובי ואחריו בנץ' רגיל... אני די מבולבל עכשיו

איך אתה יכול לדעת בכלל אם זה פרופורציאנלי או לא על א.ש כזה? תסיים תעליה במסה, תתחטב ואז לפחות תוכל לראות איך זה באמת נראה.

• פותח/ת השרשור
החזה עליון שטוח לגמרי אלא אם כן אני ממש מפעיל שם שריר זה תופח בסנטימטר שתיים.. אבל זה עדיין נראה חסר פרופורציה.. מחכה לחוות דעת ממישו אחר

ככה השריר נראה
תמשיך להתקדם בבנץ פרס רגיל זה יסתדר כבר (מנסיון)
ואם מאוד מפריע לך, תוסיף 2 סטים של לחיצה בשיפוע עם דאמבלים או מוט

שטויות, אתה תרד בא.ש אתה תראה שכל השריר זהה.
תמעך את החזה "התחתון" שלך ותרגיש כמה ממנו אתה מוציא "כשומן" לעומת בעליון.

• פותח/ת השרשור
גם נכון.. טוב מקווה שאתם צודקים
בשביל להשקיט את המצפון אני פשוט אחליף ת'הצלבות בבנץ' שיפוע חיובי

במקום אחר אמרו לי לשים תרגיל ראשון בנץ' בשיפוע חיובי ואחריו בנץ' רגיל... אני די מבולבל עכשיו

באותו המקום האחר מומלץ גם לתסף בחומרים עם השיטה שהם ממליצים, בישביל שהיא באמת תעבוד!🙄

מה לא הבנת?
צריך להיות מוזרק בישביל שמיתוסי הבילדרים יעבדו!
בלי שום ספק אני מסכים איתך, ועדיין חושב שיש משמעות לשיפוע חיובי.
"the incline press works many of the same muscles as the bench press, but from slightly different angle so it allows those bench pressing muscles some degree of rest"
זה ציטוט של ביל סטאר, שגם חושב שיש טעם לתרגיל.
ואתה לא מסכים ששיפוע חיובי ייתן דגש לראש הקלביקולרי?

בשונה מבילדרים וכו', אני לא חושב שצריך לפתח כל חלק בחזה בנפרד כי החזה זה שריר אחד, אבל אפשר להיעזר בתרגיל להתחזק. באותו מקום גם המליצו לו לא לעבוד ABC ולהשקיע יותר בלעלות משקלי עבודה (ואולי אחרי רק לעלות נפח..) מאשר לדאוג לכל פרופרציה קטנה בגוף.

אני מסכים איתך, אך לא חושב שהוא צריך לחשוב על הדברים האלה בשלב הזה עם המשקלים הנוכחיים שלו.

• פותח/ת השרשור
קשה לי מבחינת ההתאוששות בAB כי להכניס 2 אימונים דומים בשבוע לא נלקח בחשבון לוקח לי איזה 3-4 ימים עד שהשריר בכלל משתחרר לי.. אחרי כל אימון בודאות במיוחד אחרי PR בסקוואט השריר תפוס בצורה איומה למשך כמה ימים.

אני עולה במשקלים אחת לשבוע וזה מספיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית