ייעוץ בלט דיסק ואימונים?

ronikan

משתמש מתחיל
53
1
נק' מוניטין:
86
53
1
עד לא מזמן אבחנו אצלי 2 בלטי דיסק בבדיקת CT, בין החוליות S4-S5 ו S5-L1, הפסקתי מיד להתאמן ומאז אני בהפסקה. אני לא חושב (ומקווה להאמין) שזה לא נגרם כתוצאה מהאימונים - התחלתי SS אחרי שהתאמנתי ליצנות במשך שנתיים לא רצוף, תמיד היה לי קשה בסקוואט אבל בשאר התרגילים התקדמתי יפה ותמיד תמיד השקעתי על הצורה והשתדלתי להעלות סרטונים.
המלצת 2 אורטופדים, שאחד מהם אורטופד מומחה ומנתח באיכילוב (אם אני לא טועה) ייעץ לי יפה להפסיק עם האימונים ולא להרים יותר מ10% משקל גוף (אם כי לא היה לו נוח עם ההשערה הזאת) ואמר לך לך תישחה.
הבעיה שאני לא אוהב לשחות, ניסיתי לקחת שיעורי שחיה (אני יודע לשחות, אבל אם לשחות אז לפחות לקחת כמה שיעורי סגנון) לא עבד בשבילי. הבעיה שאני לא יכול בלי המשקולות - זה פשוט לא אותו הדבר...

רציתי לשאול אם יש מישהו בפורום במצב דומה ומה הוא מצא לעשות, או אולי תמליצו על איזשהו רופא ספורט או סמכות שיכולה לאשר או להסביר לי איך ואם בכלל מותר לי להתאמן.:(

• פותח/ת השרשור
הדבר העיקרי בפציעות כאלו זה פשוט לחזק את הזוקפים כדי שהם ישאירו את עמוד השדרה במנח נורמלי, זה גם מה שעושים בפיזיוטרפיה של פריצת דיסק. עכשיו הבחירה שלך, לעשות את התרגילים המסכנים של הפזיוטרפיה או לחזק את הזוקפים בצורה אחת...

איזה תרגילים אתה ממליץ לעשות בשביל לחזק את הזוקפים? כי הבנתי שלא כדאי להפעיל עומס על עמוד השדרה.

הייתי אתמול אצל ד"ר ניסים אוחנה לייעוץ בנוגע לבעיה הצווארית שלי.

התרשמתי ממנו מאוד לטובה,
בדק אותי ביסודיות רבה (למיטב הבנתי), לבקשתי - העריך את כל הצילומים שהיו לי.
ובאופן כללי דאג שאצא מרוצה ועם תשובות לכל השאלות שלי.
רופא ש"אפשר לדבר איתו", שמתייחס ברצינות לINPUT מהמטופל, ושנותן ייעוץ מעשי על פי מה שעושה רושם...כניסיון רב כאורטופד ומנתח.

הבעיה שלי לא מסובכת ובאתי רק לייעוץ, ולכן אני יכול להמליץ רק מהעמדה הזאת.
שיתפתי כי אני חושב שהוא כתובת טובה לחברים מהדיון פה.

מה היה לו לאמר על מצבך (ככל שאתה רוצה לשתף)?

הגעתי אליו בידיעה שהמצב שלי לא דורש התערבות כירורגית.
פניתי אליו כי רציתי ממנו הערכה מקצועית של המצב כדי שאני אוכל לדעת מה לעשות בכדי להמנע ממצב בו אני אשכרה אצטרך מנתח עמוד שדרה.
כלומר - כמה חזק אני יכול להתאמן ואיזה סיכונים אני יכול לקחת, במסגרת שתאפשר לי להמשיך להתאמן מבלי להגיע למצב בעייתי יותר.

הוא עשה את ההערכה המקצועית שלו, אמר שלדעתו הכאבים שלי לא מגיעים מהבלט אלא כנראה מנקע באחת (או יותר) מרצועות עמוד השדרה הצווארי.
נקעים שלוקח להם המון זמן להחלים והם יכולים להיות די כואבים (אני מכיר את זה גם מהספרות המקצועית בנושא).

למרות שאני לא סגור על זה, כי יש לי הרגשות מוזרות מפעם לפעם לאורך אזורי העצבוב של החוליות הרלוונטיות, אבל אני לא מנתח עמוד שדרה....

לשאלות שהצגתי למעלה הוא ידע במקצועיות להגיד שמבחינתו כרופא.... אני כבר יודע מה הוא הולך להמליץ (רופאים + חדר כושר...כולנו מכירים את זה), אבל שיכול להיות שאפשר לעשות יותר ושאני צריך לחפש את התשובות האלו אצל אנשי מקצוע אחרים.
בינתיים אני יכול "לחזור לפעילות רגילה בהדרגה וזהירות".

---------- התגובה התווספה 04-12-2011 ב 10:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה 03-12-2011 ב 19:02 ----------

לינק לדיון בנושא בQ&A של ריפ -

http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=28086

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית