הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות בנושא אומגה 3 והפסקה מהדיאטה

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום רב
מספר שאלות:
1. על האריזה של האומגה 3 רשום שכל כדור מכיל 300 מ"ג אומגה 3 ו9 קלוריות. השאלה שלי היא, האם במידה ואני לוקח לצורך העניין 8 כדורים ביום, אני צריך להוסיף לערכים הסופיים של התפריט 9 גר' שומן? (בנוסף לקלוריות)
ואם לא - אז מאיפה מגיעות הקלוריות האלה אם לא משומן?

2. אני בשבועיים הפסקה מהדיאטה, מעבר לסבירות של בניית שומן, יש חיסרון כלשהו במאזן חיובי בתקופה זו? (כמובן לא ברמה של מסה אבל חיובי ב200 או בחלק מהימים אפילו 400 קל'. בממוצע יוצא באיזור ה250 קל').

3. בתקופת ההפסקה מהדיאטה (מדובר על דיאטה דלת פחמימות), למה בעצם אני צריך לשאוף - לצריכת פחמימות "רגילה" או למאזן קלורי ניטרלי? הכוונה היא, מה מביניהם הוא זה שמשיב את המטבוליזם למצבו הטבעי? (אולי שניהם?)

4. אני אחרי שבוע הפסקה ואני מרגיש מצויין, המשקל עלה קצת ביומיים הראשונים (בעיקר נוזלים לדעתי) והתקבע. האם יש חיסרון כלשהו בחזרה לדיאטה לפני שעוברים שבועיים?

תודה רבה לעוזרים 😃

1. יותר קריטי (בשבילי לפחות) זה להוסיף את הקלוריות. 72 קלוריות זה תוספת זניחה אבל משמעותית לתפריט.
אפשר גם להוסיף את ה-9 גרם שומן למען הסדר.

2. 200~400 קלוריות מעל התחזוקה היא כמות מכובדת גם למסה. בתיאוריה צריך לאזן את ההורמונים בכך שמעלים בהדרגה את הקלוריות מחיטוב->תחזוקה->מעל הניטרלי. אם זה שבועיים הפסקה אז לפחות לעלות בהדרגתיות בימים הראשונים.
מעבר לכך תהיה צבירת נוזלים שאתה צריך לצפות לראות על המשקל/במראה.

3. שוב, עליה הדרגתית בכמות הפחמימות עד למצב של ניטרלי לפחות. משם ההחלטה שלך אם לצרוך מעל התחזוקה (מומלץ).

4. כן, איזון הורמוני בלוטת התריס, הקורטיזול ועוד, תקרא:
http://www.kilogram.co.il/1000/למה-חשוב-לעשות-הפסקות-בדיאטה/

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
1. יותר קריטי (בשבילי לפחות) זה להוסיף את הקלוריות. 72 קלוריות זה תוספת זניחה אבל משמעותית לתפריט.
אפשר גם להוסיף את ה-9 גרם שומן למען הסדר.

2. 200~400 קלוריות מעל התחזוקה היא כמות מכובדת גם למסה. בתיאוריה צריך לאזן את ההורמונים בכך שמעלים בהדרגה את הקלוריות מחיטוב->תחזוקה->מעל הניטרלי. אם זה שבועיים הפסקה אז לפחות לעלות בהדרגתיות בימים הראשונים.
מעבר לכך תהיה צבירת נוזלים שאתה צריך לצפות לראות על המשקל/במראה.

בגלל שאני עם יחסית מעט שומן בתפריט זה דיי קריטי לי, זה נחשב כ-8 גרם שומן בוודאות? (אני על 0.9 גר' לקילו עם ה8 גר' האלה. זה תקין?)

3. שוב, עליה הדרגתית בכמות הפחמימות עד למצב של ניטרלי לפחות. משם ההחלטה שלך אם לצרוך מעל התחזוקה (מומלץ).

4. כן, איזון הורמוני בלוטת התריס, הקורטיזול ועוד, תקרא:
http://www.kilogram.co.il/1000/למה-חשוב-לעשות-הפסקות-בדיאטה/

בהצלחה.
וכמובן, תודה רבה!

---------- התגובה התווספה ב 10:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:49 ----------

משום מה זה לא נותן לי לערוך, אז לגביי התגובה שלי - יש בתוך הציטוט שאלה נוספת לגביי האומגה 3 שמשום מה לא נמצאת במקום הנכון. תודה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית