הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אם אני רוצה להגיע לקצין מיון בצבא אני צריך להתקשר אליהם ולבקש?

ראשית, סליחה על האיחור, פשוט לא היה לי זמן להגיב.

שנית, להזכירכם, אני בכלל לא חושב שצריך להיות חוק גיוס חובה עד שמכריחים את החרדים להתגייס. ליברמן בעצמו אמר לא מזמן שהוא מתכוון להכריח את החרדים לעשות שירות לאומי, כנראה, כי הוא מבין שהוא לא יוכל לפעול חוקית נגד ההשתמטות עד שהוא יכריח גם אותם להתגייס (ואני מקווה שזה השלב הראשון).

אי אפשר לפעול חוקית נגד השתמטות, הרי הצבא לא יודעת להבדיל בין משתמט לבין מישהו שבאמת לא מתאים למערכת הצבאית, מבחינתו הם הינו הך,ולפעול חוקית נגד אנשים שלא מתאימים למערכת הצבאית זה אבסורד.

הסיבה שאני בדיון הזה היא פשוט בשביל לנסות לשכנע אתכם שלפעול נגד האנשים לא יעזור , אלה לפעול בצורה שתשנה את המערכת בצבא ואת המדינה למשהו חכם יותר , זאת הדרך לפעול.

כפי שהסברתי בפיסקה הקודמת, גם לדעתי לא צריך לפעול נגד האנשים (כי בעצם אתה לא יודע להבחין בין סתם משתמט לבין מישהו עם בעיות אמיתיות(הרי אם היית יודעת להבחין, תופעית ההשתמטות לא היתה קיימת), אני פשוט לא מבין למה אתה רואה בהשתמטות דבר מוסרי.

לא כתבתי שאני חושב שהמדינה קובעת מה מוסרי מבחינה אישית, כתבתי שאני לא מאמין שיש מוסר עליון שצריך להנחות אותנו, מעבר למוסר אישי. המדינה, בשביל לשמור על סטטוס קוו מסויים שמאפשר את קיומה, קובעת חוקים שמגדירים מוסר עליון משלה.

אני חולק עליך. המדינה(אני מתייחס למדינה דמוקרטית) לא קובעת מה מוסרי ומה לא, היא לא מתעסקת בזה בכלל. המדינה מנסה לשמור על זכויות האדם של האזרחים, אך הבעיה היא שהזכויות שלנו סותרות זו את זה(למשל חופש וחירות של אדם אחד, רוצח לדוג', אחד מול הזכות לבטחון טוב של אדם אחר). המדינה מנסה לאזן בין הזכויות, תוך כדי פגיעה מינימלית בהן.

רכילות היא בסדר גמור בעיני מי שעשה אותה, הוא בסך הכל סיפר את האמת הקצת מציקה לחברו. בעיני זה שריכלו עליו זה יהיה רע, שוב, דוגמא מצוינת לכמה מוסר זה דבר יחסי ולא מוחלט.
גם רצח יכול להיות בסדר בעיני מי שמבצע אותו.דבריך תואמים את הגדרת המוסר של ראנד, הדוחה כל סוג של אלטרואיזם ומחשבה על האחר, ומגדירה פעולה מוסרית כפעולה אנוכית ואינטרסנטית.
123

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית