הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ "התאבנות" חוזר ונשנית של זוקפי הגב

OverPower

משתמש קבוע
1,633
13
נק' מוניטין:
3,519
1,633
13
לאחרונה חזרתי לאימונים ושוב פעם חוויתי אותה "פציעה" שבאה והולכת כל פעם שאני מתאמן כבד ; מעין "התאבנות" של זוקפי הגב.

אני לא מרגיש כאב חד או כאב לא בריא, אלא הרגשה של זוקפים כ''כ תפוסים ומכווצים עד שהם מאבדים את הגמישות שלהם (ברמה שאני לא להחזיק גב ישר ולהוציא חזה בחוץ, כאילו השתילו לי עמודי בטון לאורך הגב..) ישנה הרגשה כללית לא נעימה אבל שוב לא כאב לא בריא / חד וכו'...

גם הטונוס עצמו גבוה מאוד ואפשר להרגיש פיזית את הזוקפים קשים ונפוחים. בד''כ אני יכול להרגיש את זה מגיע שבועיים מראש לפני שהם מתאבנים, ואני צריך לעשות משהו כמו שבועיים שלוש של אימונים קלים כדי ש"הסכנה" תיעלם. אם אני ממשיך להעלות משקלים בכל זאת והגב מתאבן לוקח לזה בסביבות החודש - חודש וחצי לעבור.

כשזה קורה לפני תחרויות ואני לא יכול לקחת הפסקה אני מורח משחות (בד''כ דיי חזקות כמו פילרגון) שמחממות את האזור עד כדי כך שהזוקפים חמים ואני יכול להחזיק את הגב (אין כאב שמפריע כאמור מה שמגביל אותי זה חוסר יכולת להחזיק את הגב ישר).
גם מסאג'ים בגב עוזרים לאזור להשתחרר יותר מהר.

למישהו זה קרה או יש לו מושג ממה זה יכול להיות (ההיגיון אומר שזה עומס על הזוקפים אבל ההתכווצות והתדירות פשוט חשודים מדי) ואיך אפשר למנוע את זה או להעביר את זה במהירות מירבית.

תודה לעוזרים 😃

תגגל foam rolling , ויש מלא גם ביוטיוב. עזר לי במצב דומה; אבל לדעתי כדאי לבקר אורתופד כדי לכסות מצב של התחלת בעיה.

יתכן וזה נכון שהמאמן במכון סיפר לי שהזקופי גב שלו קשים ולכן הוא לא יכול לבצע דדליפט בחיים ועל זה הוא גם קיבל פטור מדדליפט במבחן של המאמני חדר כושר?

לאחרונה חזרתי לאימונים ושוב פעם חוויתי אותה "פציעה" שבאה והולכת כל פעם שאני מתאמן כבד ; מעין "התאבנות" של זוקפי הגב.

אני לא מרגיש כאב חד או כאב לא בריא, אלא הרגשה של זוקפים כ''כ תפוסים ומכווצים עד שהם מאבדים את הגמישות שלהם (ברמה שאני לא להחזיק גב ישר ולהוציא חזה בחוץ, כאילו השתילו לי עמודי בטון לאורך הגב..) ישנה הרגשה כללית לא נעימה אבל שוב לא כאב לא בריא / חד וכו'...

גם הטונוס עצמו גבוה מאוד ואפשר להרגיש פיזית את הזוקפים קשים ונפוחים. בד''כ אני יכול להרגיש את זה מגיע שבועיים מראש לפני שהם מתאבנים, ואני צריך לעשות משהו כמו שבועיים שלוש של אימונים קלים כדי ש"הסכנה" תיעלם. אם אני ממשיך להעלות משקלים בכל זאת והגב מתאבן לוקח לזה בסביבות החודש - חודש וחצי לעבור.

כשזה קורה לפני תחרויות ואני לא יכול לקחת הפסקה אני מורח משחות (בד''כ דיי חזקות כמו פילרגון) שמחממות את האזור עד כדי כך שהזוקפים חמים ואני יכול להחזיק את הגב (אין כאב שמפריע כאמור מה שמגביל אותי זה חוסר יכולת להחזיק את הגב ישר).
גם מסאג'ים בגב עוזרים לאזור להשתחרר יותר מהר.

למישהו זה קרה או יש לו מושג ממה זה יכול להיות (ההיגיון אומר שזה עומס על הזוקפים אבל ההתכווצות והתדירות פשוט חשודים מדי) ואיך אפשר למנוע את זה או להעביר את זה במהירות מירבית.

תודה לעוזרים 😃

זו תגובת כיווץ הגנתית לעומס שאתה מפעיל עליהם. זה מאוד נפוץ אצל ספורטאים שמבצעים אימונים תדירים ועצימים בנפח גבוה.

האופציות שלך:
1. טיפולים(עיסויים) על בסיס קבוע.

2. גמישות(פיתוח טווחי תנועה ושימורם לאורך העונה).

3. חימום האיזור לפני אימונים כמו שרשמת שאתה עושה.

4. כרית חימום למשך 10 דק' פעמיים ביום ולאחר מכן 2-3 מתיחות קצרות.

לי זה קורא מדי פעם כשהנפח גדל או כשאני חוזר מהפסקה קטנה(כמו מילואים). אני עושה מתיחות וגם בנגיי עוזר לי פה ושם. בסופו של דבר את מתרגל לזה ו"הקשיחות" תעבור. תעבוד טוב על מתיחות.
חזרת להרמת משקולות ? 😃

"לקחת פרופיק אוקראיני? אם כן תרשום לי בפרטי"

איך פרופיק אוקראיני יכול להשפיע?

אשמח בבקשה להתיחסות אל תגובה 3
תודה

זה שלי אני מבין?
אחד התופעות לוואי של פרופיונט אוקראיני שוויטליפטרים כ"כ אוהבים זה קראמפס מטורפים בזוקפים ובתאומים. נקרא היפרטונוס אם אני לא טועה. דבר מאוד כואב.
;maeq

התכוונתי התיחסות לזה
יתכן וזה נכון שהמאמן במכון סיפר לי שהזקופי גב שלו קשים ולכן הוא לא יכול לבצע דדליפט בחיים ועל זה הוא גם קיבל פטור מדדליפט במבחן של המאמני חדר כושר?
או שזה בר תיקון והוא מתרץ

• פותח/ת השרשור
תגגל foam rolling , ויש מלא גם ביוטיוב. עזר לי במצב דומה; אבל לדעתי כדאי לבקר אורתופד כדי לכסות מצב של התחלת בעיה.

אנסה, תודה.

לא

זו תגובת כיווץ הגנתית לעומס שאתה מפעיל עליהם. זה מאוד נפוץ אצל ספורטאים שמבצעים אימונים תדירים ועצימים בנפח גבוה.

האופציות שלך:
1. טיפולים(עיסויים) על בסיס קבוע.

2. גמישות(פיתוח טווחי תנועה ושימורם לאורך העונה).

3. חימום האיזור לפני אימונים כמו שרשמת שאתה עושה.

4. כרית חימום למשך 10 דק' פעמיים ביום ולאחר מכן 2-3 מתיחות קצרות.

הו, תגובה מעניינת 😃

1) לגבי העיסויים אני פחות או יותר משתדל שמישהו ילחץ לי הגב פעם - פעמיים בשבוע לפחות זה באמת עוזר.
2) אני עובד על מתיחות באופן כללי אבל מתיחות לגב התחתון אין יותר מדיי.. יש לך איזה המלצה (שוב 😛) למתיחה טובה לזוקפים?
3) אתה רואה בעיתיות בשימוש ממושך של המשחות האלה לאורך תקופת זמן ( בשלב מסויים כבר לא יעבדו, לא יוכל לתפקד בלי וכו'...)?
4) לא ניסיתי, אני יוסיף לרוטינה היומית 😃 לגבי המתיחות כנ''ל...

תודה אלכס:)

לי זה קורא מדי פעם כשהנפח גדל או כשאני חוזר מהפסקה קטנה(כמו מילואים). אני עושה מתיחות וגם בנגיי עוזר לי פה ושם. בסופו של דבר את מתרגל לזה ו"הקשיחות" תעבור. תעבוד טוב על מתיחות.
חזרת להרמת משקולות ?
smile.gif

תודה.
חזרתי ועכשיו קצת הפסקתי (בגלל הגב), נראה מה יהיה.
זה שלי אני מבין?
אחד התופעות לוואי של פרופיונט אוקראיני שוויטליפטרים כ"כ אוהבים זה קראמפס מטורפים בזוקפים ובתאומים. נקרא היפרטונוס אם אני לא טועה. דבר מאוד כואב.
;maeq

לא לוקח, למה שמשקולנים ייקחו משהו שעושה להם זוקפים ותאומים תפוסים?

תנסה את זה -
מתיחת הגב אחורה:

מתיחה זו מתבצעת בשכיבה על הבטן. יש לדחוף את הרצפה עם הידיים עד להקשתת הגב התחתון. ניתן לשלב תרגיל זה עם הטיית הגב העליון מצד לצד, על ידי כיפוף אחד המרפקים. תרגיל זה יש לבצע מספר פעמים למשך כ – 10 שניות. התרגיל מומלץ במיוחד לאלו הסובלים מחוסר הגמישות או מחסר הקשת הלומברית, או לאנשים העובדים בכיפוף קדימה.

אין בעד מה.

1. ממליץ לך ללכת למעסה טוב לפחות בהתחלה, תעשה 2-3 טיפולים וזה יגרום לשינוי משמעותי שיחד עם עבודת גמישות ותחזוקה נכונות תוכל לשמר(בעזרתו האדיבה של מי שלוחץ לך על הגב ואולי עיסוי אצל מעסה מקצועי אחת לחודש).

2. זוקפי הגב זה לא רק הגב התחתון , הם מתפרשים על חלק נכבד מאוד מהגב. נדמה לי שהם מתחילים מT12 ומגיעים לT1. אם תבטל את הצוואר ואת הסאקרום מדובר על בערך 70% מהגב.

אני אוהב את 2 המתיחות הבאות:
2.1
בהתחלה יהיה לך קשה אז תגיע למצב שהרגליים לא מתיישרות אלא כפופות והברכיים נוגעות במצח.

2.2 יושבים כך שכפות הרגליים נוגעות זו בזו(דמוי ישיבה מזרחית). תופסים את 2 הרגליים ומושכים את הגוף קדימה(כאילו בניסיון לגעת בנעליים שלך עם המצח).

מבחינת תדירות:
8 שבועות: 3 פעמים בשבוע, 4-6 סטים של 30-40 שניות. תבנה את זה בהדרגה, תתחיל משבועיים בהם אתה מעלה את הנפח בהדרגה עד שתגיע לנפח הנ"ל ותעשה עוד 6 שבועות כאלה.

לאחר מכן, אימון 1 תחזוקתי בשבוע(לא אחרי אימון כח אלא בנפרד) של 3 סטים באורך 30-40 שניות יספיק.

בנוסף, לפני אימונים : 2 סטים של 5-7 שניות.
אחרי אימונים: 2 סטים של 10 שניות.

3. לא רואה בעיה , מה שכן , זה מקהה את התחושה ויכול לגרום לך לפצוע את עצמך בטעות אז תזהר.

4. חימום בהחלט עוזר בשילוב עם מתיחות אחריו. רק אל תתעלל בעצמך, תחמם דרך חולצה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית