הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוזר לעניינים

בובו

משתמש מתחיל
284
79
נק' מוניטין:
123
284
79
אהלן חברה מה נשמע?
הייתי פה מאוד פעיל לפני כמה שנים ולצערי חוויתי פציעות וכו והיום אני חוזר לעניינים.
יש לי מיני חדכ בבית עם בנץ ראק לא מעט פלטות מתח מקבילים ו פולי מאולתר.

עכשיו ככה אני פחות מחפש לחזור לחיות את העולם בצורה קיצונית ויותר לתת לזה מקום בחיים כמשהו לשמור איתו על הבריאות + לחזור להראות יותר טוב.

אני כרגע מבחינתי על איזושהי נוסחא של עלייה בין שבוע לשבוע במשקלים באימון הבא

Fbw 3 days a week
Bent over row 15-20 x3
Guillotine db press 15-20 x3
Romanian deadlift/squat 15-20 x3
ובטן שמתחשק

הדדליפט הרומני והסקוואט מתחלפים כך שכל אימון אני עושה או זה או זה.

עכשיו ההגיון שלי הולך על פי זה שהאימון נכון מורכב מתרגלים מורכבים סופר מתישים בלבד אבל אני כן נותן דגש לפוגרסיב אוברלואד וזמני מנוחה די סבבה ופלוס קלורי די חמוד ואז אני משחק עם ה15-20 חזרות כתלות בהעלאת במשקלים וככה מתקדם.

עכשיו השאלה שלי היא כזו:
האם לדעתכם יש מקום גם למבודדים (בייספס,טרייספס,כתפיים) או שהתרגילים מכסים מספיק?

ובנוסף האם תוכנית עם נפח כזה תוכל לקדם אותי למטרות שלי במסגרת כמות ההשקעה שאני רוצה לתת שזה 3 אימונים בשבוע.

תתחשבו בזה שאני בעל עבר של אימונים בערך של עשור עד להפסקה של לפני כמה שנים ושבעבר הייתה לי אחלה של מסת שריר אז זה לא משהו שאני עושה מאפס ( כן איבדתי המון שריר).

האם לדעתכם יש מקום גם למבודדים (בייספס,טרייספס,כתפיים) או שהתרגילים מכסים מספיק?
אם המטרה שלך זה נראות ופיתוח גוף (וככה זה נשמע), הייתי מוסיף תרגילים מבודדים לכתפיים ולידיים.
ובנוסף האם תוכנית עם נפח כזה תוכל לקדם אותי למטרות שלי במסגרת כמות ההשקעה שאני רוצה לתת שזה 3 אימונים בשבוע
קשה לדעת בדיוק מה המטרות שלך, הבנתי שאתה מכוון לפיתוח גוף אבל אתה גם לא רוצה משהו אינטנסיבי ורוצה לעשות את זה בקלילות יחסית. התוכנית שלך תקדם אותך ברמה מסוימת, אבל ברור שאפשר לעשות יותר.
תתחשבו בזה שאני בעל עבר של אימונים בערך של עשור עד להפסקה של לפני כמה שנים ושבעבר הייתה לי אחלה של מסת שריר אז זה לא משהו שאני עושה מאפס ( כן איבדתי המון שריר).
זה לא באמת משנה, מה שמשנה זה כמה דחוף לך להתקדם וכמה אתה מוכן להשקיע בשביל זה.
אם המטרה זה לשמור על כושר בקטנה ולבנות מסת שריר לאט ולאו דווקא בפרופורציה של מפתח גוף מקצועי, אתה עושה מעל ומעבר, אבל אם אתה רוצה קצת יותר, זה וודאי לא מספיק לדעתי.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה שלך זה נראות ופיתוח גוף (וככה זה נשמע), הייתי מוסיף תרגילים מבודדים לכתפיים ולידיים.

קשה לדעת בדיוק מה המטרות שלך, הבנתי שאתה מכוון לפיתוח גוף אבל אתה גם לא רוצה משהו אינטנסיבי ורוצה לעשות את זה בקלילות יחסית. התוכנית שלך תקדם אותך ברמה מסוימת, אבל ברור שאפשר לעשות יותר.

זה לא באמת משנה, מה שמשנה זה כמה דחוף לך להתקדם וכמה אתה מוכן להשקיע בשביל זה.
אם המטרה זה לשמור על כושר בקטנה ולבנות מסת שריר לאט ולאו דווקא בפרופורציה של מפתח גוף מקצועי, אתה עושה מעל ומעבר, אבל אם אתה רוצה קצת יותר, זה וודאי לא מספיק לדעתי.
אני מכוון לבילדיג קל לא טירוף
ולגבי מה שאתה אומר על להוסיף, לכן שאלתי אני לא בטוח שבמקרה שלי פה more=better כי אלו תרגילים שמאוד מתישים את מערכת העצבים והשרירים ואני לא בטוח עד כמה להוסיף פה יתן לי באמת את העוד, או שאולי זה ייתן אבל על חשבון התאוששות מסריחה שבסוף תתקע אותי.
זה השיקול המרכזי, התאוששות.
לגבי הקצב, אני מעדיף לבנות את עצמי בצורה איטית ובטוחה (בקטע של למזער סיכוי לפציעה,על פני סיכוי להתקדמות פיזית/משקלים מהירה). אבל גם לא להזניח אסתטיקה (פרופורציות בין ידיים, חזה וכו).

אני מכוון לבילדיג קל לא טירוף
ולגבי מה שאתה אומר על להוסיף, לכן שאלתי אני לא בטוח שבמקרה שלי פה more=better כי אלו תרגילים שמאוד מתישים את מערכת העצבים והשרירים ואני לא בטוח עד כמה להוסיף פה יתן לי באמת את העוד, או שאולי זה ייתן אבל על חשבון התאוששות מסריחה שבסוף תתקע אותי.
זה השיקול המרכזי, התאוששות.
לגבי הקצב, אני מעדיף לבנות את עצמי בצורה איטית ובטוחה (בקטע של למזער סיכוי לפציעה,על פני סיכוי להתקדמות פיזית/משקלים מהירה). אבל גם לא להזניח אסתטיקה (פרופורציות בין ידיים, חזה וכו).
אני חושב שתרגילים מורכבים מתישים יותר את מערכת העצבים, אלו תרגילים שיכולים לשאת יותר משקל אבסולוטי מתרגילים מבודדים.
אני חושב שהתוספת מבודדים לא יעשה כלום לתשישות שלך.
התרומה האסתטית לדעתי גדולה יותר מהתשישות שלהם לדעתי.

לגבי קצב ההתקדמות, לדעתי אתה באמת עושה את המינימום המומלץ, תעשה אותם איכותי ומושקע, כל חזרה בריכוז גבוה, אני מאמין שתתקדם לא רע.
אישית לא הייתי מוותר על טיפה מבודדים בסוף האימון כסופר סט אפילו כי לפרופורציות פיתוח גוף היידים והכתפיים סופר חשובים.
ואולי רק אני חושב כך כפאוורליפטר עם גוף מאוד שרירי אבל כתפיים וידיים מוזנחות לסטנדרטים של פיתוח גוף.

אני חושב שתרגילים מורכבים מתישים יותר את מערכת העצבים, אלו תרגילים שיכולים לשאת יותר משקל אבסולוטי מתרגילים מבודדים.

לגבי קצב ההתקדמות, לדעתי אתה באמת עושה את המינימום המומלץ, תעשה אותם איכותי ומושקע, כל חזרה בריכוז גבוה, אני מאמין שתתקדם לא רע.
אישית לא הייתי מוותר על טיפה מבודדים בסוף האימון כסופר סט אפילו כי לפרופורציות פיתוח גוף היידים והכתפיים סופר חשובים.
ואולי רק אני חושב כך כפאוורליפטר עם גוף מאוד שרירי אבל כתפיים וידיים מוזנחות לסטנדרטים של פיתוח גוף.
כמה אתה יכול להרים בבייספס? לפחות באמות אתה צריך להיות חזק מכל הדדליפט

כמה אתה יכול להרים בבייספס? לפחות באמות אתה צריך להיות חזק מכל הדדליפט
להחזיק ולהרים הם שני דברים שונים, בדדליפט האמות רק מחזיקות. פרמטרים כמו אורך האצבעות עושים הבדל גדול.

להחזיק ולהרים הם שני דברים שונים, בדדליפט האמות רק מחזיקות. פרמטרים כמו אורך האצבעות עושים הבדל גדול.
הפאמפ הכי טוב שאני מקבל באמות זה מתרגלים של להיתלות על מתח ולהחזיק דדליפט כבד באחיזה רגילה. לדעתי זה אפקטיבי אם נותנים לזה מספיק נפח

הפאמפ הכי טוב שאני מקבל באמות זה מתרגלים של להיתלות על מתח ולהחזיק דדליפט כבד באחיזה רגילה. לדעתי זה אפקטיבי אם נותנים לזה מספיק נפח
לאמות, צודק, לא לבייבפס, טרייספס וכתפיים.

• פותח/ת השרשור

קלעת בדיוק לנקודה.
אני עושה כל חזרה כאילו אני עושה רק אותה ומשקיע במתיחה ובכיווץ בצורה קיצונית גם אם זה בא על חשבון התקדמות במשקל.
בוא נגיד ככה, איך היית מוסיף כתפיים+ ידיים לתוכנית הזו מבלי לייצר יותר מדי עומס ובנוסף לעשות את זה הדרגתי ככל שניתן?
אני מניח שפה העדיפות תהיה לעבוד על צד הכתף יותר מאשר קדמית שעובדת בפרס או אחורית שנקרעת בבנט אובר.

חשבתי על להתחיל ב:
15-20 הרחקות לצדדים *1
15-20 סוג של קרלס *1
15-20 סוג של פשיטת מרפקים *1

ואז משבוע לשבוע לעלות קצת נפח עד שאני מגיע ל2-3 סטים (ולעשות רק תרגיל אחד בטווח חזרות גבוהה 15-20).
זה נראה לי מספיק לשרירים קטנים יותר ( במטרה לעשות את הכל איטי ולהרגיל את הגוף לעומת סופר לאט).
אני פשוט משלב אורך חיים מאוד עמוס מילואים+ עבודה + אימונים ותחביבים אחרים ואני לא רוצה שזה יהיה מעמסה עליי אלא הכיף שלי.

נערך לאחרונה:
קלעת בדיוק לנקודה.
אני עושה כל חזרה כאילו אני עושה רק אותה ומשקיע במתיחה ובכיווץ בצורה קיצונית גם אם זה בא על חשבון התקדמות במשקל.
בוא נגיד ככה, איך היית מוסיף כתפיים+ ידיים לתוכנית הזו מבלי לייצר יותר מדי עומס ובנוסף לעשות את זה הדרגתי ככל שניתן?
אני מניח שפה העדיפות תהיה לעבוד על צד הכתף יותר מאשר קדמית שעובדת בפרס או אחורית שנקרעת בבנט אובר.

חשבתי על להתחיל ב:
15-20 הרחקות לצדדים *1
15-20 סוג של קרלס *1
15-20 סוג של פשיטת מרפקים *1

ואז משבוע לשבוע לעלות קצת נפח עד שאני מגיע ל2-3 סטים (ולעשות רק תרגיל אחד בטווח חזרות גבוהה 15-20).
זה נראה לי מספיק לשרירים קטנים יותר ( במטרה לעשות את הכל איטי ולהרגיל את הגוף לעומת סופר לאט).
אני פשוט משלב אורך חיים מאוד עמוס מילואים+ עבודה + אימונים ותחביבים אחרים ואני לא רוצה שזה יהיה מעמסה עליי אלא הכיף שלי.
האמת שאני בעצמי החלטתי להכניס את אותם תרגילים לתוכנית שלי, וגם אני מנסה להימנע מתשישות רבה מהם מסיבות אחרות.

הכנסתי כמו שהציינת, הנפות לצדדים, בייספס בעמידה עם דאמבלים, ולחיצה צרפתית.
אני נשאר בסביבות הRPE8, אני לא רוצה להגיע לכשל ולגרור תשישות רבה, ומצד שני יש שפע היפרטרופיה גם כשלא מגיעים לכשל.
אני מבצע 3 סטים לכל תרגיל, ל8-20 חזרות.
אתה יכול לעשות אותם בסופר סט כדי לחסוך זמן, או לקחת את הזמן אם יש לך.

בסופו של דבר, 5 דקות כל אימון, של עבודה אפילו קלה על אותם שרירים בטווח הרחוק עדיף מכלום.

• פותח/ת השרשור
האמת שאני בעצמי החלטתי להכניס את אותם תרגילים לתוכנית שלי, וגם אני מנסה להימנע מתשישות רבה מהם מסיבות אחרות.

הכנסתי כמו שהציינת, הנפות לצדדים, בייספס בעמידה עם דאמבלים, ולחיצה צרפתית.
אני נשאר בסביבות הRPE8, אני לא רוצה להגיע לכשל ולגרור תשישות רבה, ומצד שני יש שפע היפרטרופיה גם כשלא מגיעים לכשל.
אני מבצע 3 סטים לכל תרגיל, ל8-20 חזרות.
אתה יכול לעשות אותם בסופר סט כדי לחסוך זמן, או לקחת את הזמן אם יש לך.

בסופו של דבר, 5 דקות כל אימון, של עבודה אפילו קלה על אותם שרירים בטווח הרחוק עדיף מכלום.
מצויין נשמע שאני בדרך הנכונה אם כך,אני אתחיל בסט או שתיים רגועים ומשם אתקדם ואנסה לראות איך הגוף מגיב.
תודה רבה סגרת לי את הדילמה בעניין!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית