הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אומגה 3 - צריכת יתר

HallucinogeN

משתמש קבוע
1,912
396
נק' מוניטין:
2,836
1,912
396
לאחר קריאה של המאמר (האמת על מחלות לב וכלי דם) בפורטל וההמלצה הקיצונית של 0.2 גרם פר קילו גוף. עניין אותי לדעת מה ידוע על סכנות של עודף אומגה 3? והאם יש מידע על ספקטרום הלא-יעיל עד פוגע?

ציטוט מויקיפדיה:השפעות שליליות כתוצאה מצריכת יתר צריכה מופרזת של אומגה 3 ממקור דגי, במיוחד מעל 3 גרם ביום, עלולה להיות מסוכנת, בשל דילול הדם הנלווה. התופעות האפשריות הן דימום מוגבר ובמקרים של צריכת יתר קיצונית אף דימום מוחי. בנוסף, צריכה מופרזת עלולה להביא לשליטה גליקמית מופחתת אצל חולי סוכרת. בשל כך, רופאים אוסרים על נטילת אומגה 3 דגי עם תרופות דילול דם כגון אספירין ועוד.
ההסבר לכך הוא שכאשר נוטלים אומגה 3 ממקור דגי, הגוף מסנתז את ה-DHA וה-EPA, כאשר ה-DHA מדלל את הדם. לעומת זאת, בעת נטילת ALA ממקור שאיננו דגי, הגוף מסנתז את כמות ה-DHA הדרושה לגוף בהתאם ולכן אין סכנת דימום מוגבר.
[אין רפרנס לקטע הזה בויקיפדיה]

יש לומר, אני אוכל לרב פליאו (גם חלב ומוצריו, וכל סוגי הירק כולל תפו"א, קטניות וכו')
ועל כן צריכת האומגה 6 שלי נמוכה מדיאטות אחרות.

סליחה אבל אני לא מכיר את המונח "מדלל" את הדם.
הקונטראינדיקציה היחידה היא לא להגזים במינון במידה ונוטלים אספירין ונוגדי קרישה אחרים. וגם אז אני לא יודע באיזה מספרים מדובר.

ובדרך כלל אי אפשר להסביר איך תרופה היא אנטי קרישתית למישהו שלא יודע את תהליך הקרישה.
אם אני אגיד לך שאספירין מוריד ייצור טרומבוקסן לא נראה לי שזה יגיד לך משהו.
או אם משהו מוריד ייצור של פקטור 8 וכו' וכו'.
בקיצור- זה מה שקורה שמישהו שאין לו מושג מדבר על משהו שאין לו בו מושג.
כולסטרול לא שוקע והדם לא מדולל.

סליחה אבל אני לא מכיר את המונח "מדלל" את הדם.
הקונטראינדיקציה היחידה היא לא להגזים במינון במידה ונוטלים אספירין ונוגדי קרישה אחרים. וגם אז אני לא יודע באיזה מספרים מדובר.
+1 מסכים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית