ייעוץ פציעה במהלך LB סקוואט

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
בשבוע האחרון חזרתי לעשות סקוואט לאחר שהצלחתי לאלתר סטנד בבסיס :] (עד כאן חלק שמח).
אתמול עשיתי סקוואט בפעם השניה מזה שנה וחצי בערך (130 קילו ל5, 120 היה אימון ראשון).

בחזרה השניה בתחילת העלייה הרגשתי כאב די חזק וחריג באיזור הגב תחתון (באיזור האמצע בדיוק מעל התחת), אך יש לציין שהכאב לא היה חזק מספיק לגרום לי להפסיק את האימון (או אפילו את אותו הסט עד להשלמת 5 חזרות).
אם זה רלוונטי דרך אגב, הייתי עם נעלי ריצה ולא נעליים עם סולייה שטוחה.

הכאב נמשך גם היום, וסתם קורה רנדומלית, לא הצלחתי לבצע איזושהי תנועה שתגרום לו לצוץ, בכיפוף מרגישים הרגשה טיפה מציקה לא יותר (הכאב הוא לא DOMS בוודאות).

כיאה לבירוקרטיה הצבאית, עד אשר אני אגיע לצילום ומשם לפענוח, מה דעתכם? יכול להיות משהו רציני והאם להמשיך להתאמן? (כן, אני יודע שלאף אחד אין בפורום עיני MRI, אבל אולי מישהו מכיר תאירוע).

נערך לאחרונה:
מזכיר לי את הפציעות שהיו לי בזמנו... בדרך כלל, הכאב היה עובר במספר ימים. ממליץ לעשות כל כמה שעות גוד מורנינגים או סופרמנים לגב התחתון, ללא משקל ועל הרבה חזרות כדי להזרים דם.

חצי שנה מנוחה...נהדר.
למה החלטת להתחיל דווקא מ120 ל5? למה למשל לא מ170?

ולמה לא הפסקת את הסט מיידית אחרי שהרגשת כאב אקוטי במהלכו?

העיצה הכי טובה זה מה ששטן אמר+קרח ON OFF כל כמה שעות למשך 15 דק' בכמה ימים הקרובים.

אל תמהר לעשות צילומים שמערבים חומרים רדיואקטיביים.

• פותח/ת השרשור
השיא שלי בזמנו היה 140 ל5 והמשכתי להתאמן רגיל פשוט בלי סקוואטים (דדליפט חזרתי לשיא) אז הנחתי שלא תהיה בעיה להתחיל מ120 :S
הייתי באמצע סט ולא כאב לי מספיק כנראה כדי להפסיק באותו הרגע.

מה לגבי הרמות כבדות שלא מערבות את הגב? להמשיך לדעתכם?

אני אנסה את מה שאתם אומרים לימים הקרובים ואם זה לא ישתפר אני אלך לחטוף קרינה.

עשית טעות חמורה
התחלת עם משקלים מאוד גבוהים
לא התאמנת על התרגיל זמן רב והחלטת להתחיל כמעט עם השיא האישי שלך,ואין בזה שום היגיון
מתכון בטוח לפציעות- היית צריך להתחיל ממש מ0-זה תרגיל עם טכניקה גבוהה
ואתה בטח יודע זאת
מקווה שתצא מזה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית