מעבר דירה

• פותח/ת השרשור Cobb
  • פורסם בתאריך

Cobb

משתמש פעיל
941
38
נק' מוניטין:
1,021
941
38
נשאר לי כרגע עוד 10 חודשים עד לסיום שירות החובה שלי בצה"ל, והייתי רוצה להתחיל לחשוב כבר על יציאה מהבית של ההורים כדי לשכור דירה עם חבר.
בעיקרון אין לי שמץ של מושג בכל העסק הזה ואני פונה לפה כדי לקבל עוד קצת מידע ממי שהתנסה בזה כבר.

1. אני מוגדר בצה"ל בתור תומך לחימה, עושה שירות מלא של 3 שנים - האם המענק תקף בעת העברת דירה?
  2. איזה דירות עדיף לחפש בהתחשב בזה שזה מיועד ל-2 אנשים? סטודיו? 2 חדרים? מה הטווח מחירים וההוצאה החודשית הצפוייה פחות או יותר?
אשמח לקבל כל מיני טיפים, דעות ועצות למיניהן.

הטיפ שלי, תחיה על חשבון ההורים כל עוד אתה יכול.

• פותח/ת השרשור
הטיפ שלי, תחיה על חשבון ההורים כל עוד אתה יכול.

אני לא אוהב את הגישה הזאת, לעבור לדירה פרטית יעשה לי המון סדר בחיים ואני מעדיף את זה מלהתקע בבית.
אני מאמין שתהיה לי עזרה מההורים כל עוד אני יבקש אותה בכל מקרה.

אני הכי שונא את הגישה הזאת בעולם, אבל היא גישת האין ברירה.
אבל אם יש לך הורים שיעזרו לך גם מחוץ לבית- זה משהו אחר.

אני לא אוהב את הגישה הזאת, לעבור לדירה פרטית יעשה לי המון סדר בחיים ואני מעדיף את זה מלהתקע בבית.
אני מאמין שתהיה לי עזרה מההורים כל עוד אני יבקש אותה בכל מקרה.

איזה סדר בחיים? למצוא דירה מתאימה, להתרגל לאזור החדש, נקיון בבית, עיצוב הדירה, אוכל, ביקור של ההורים, תשלומים ועוד?

• פותח/ת השרשור
איזה סדר בחיים? למצוא דירה מתאימה, להתרגל לאזור החדש, נקיון בבית, עיצוב הדירה, אוכל, ביקור של ההורים, תשלומים ועוד?

בדיוק.
נקיון בבית ואוכל זה דברים שבין כה וכל אני עושה, להתרגל לאיזור זה שטויות, עיצוב הדירה זאת אחת הסיבות שאני רוצה לעבור - לעצב את הדירה לפי איך שאני רואה לנכון ולא להסתמך על הבחירות של ההורים.
למצוא דירה ומתאימה ותשלומים אלה דברים שאני עוד יצתרך ללמוד עליהם ולראות איך אני עושה את זה, אבל בינתיים אני רוצה לראות אפשרויות ולשמוע כל מיני דעות.

קח בחשבון ששכירות דירה זה הוצאה לטווח ארוך. אני יודע שזה נשמע ברור אבל אנשים (בעיקר כאלה שמתחילים בשכירות) לא מבינים שלא חשוב מה קורה, הכסף יורד כל חודש, גם של השכירות, גם של ההוצאות הנילוות וגם צריך לחיות קצת. אז העצה שאני יכול לתת מניסיון שלי ושל הרבה חברים - אל תעבור עד שיש לך אפשרות להחזיק את עצמך לפחות לכמה חודשים טובים. יש לי חברים שמיהרו לצאת מהבית, הכסף נגמר מהר, הם נכנסו לחובות ובסוף חזרו להורים בגיל מתקדם עם מינוס נאה בבנק. קח גם בחשבון שלהורים קל יותר "להחזיק" אותך בבית מאשר להחזיק אותך בדירה (וזה בתכלס לא ממש פייר כלפיהם להשקפתי).

בדיוק לפני שבועיים סיימתי את המסע לחיפוש דירה הפרטי שלי, ולהלן המסקנות:
אתה הולך לבלות הרבה זמן מול יד2,winwin,homeless ואתרים דומים. תעשה פילטר בחיפוש על דירות שמתאימות לך מבחינת גודל, מחיר, אזור בארץ וכו'. עכשיו, משום מה יש לאנשים נטייה להשאיר את המודעות שלהם באתר גם אחרי שהן נהיות לא רלוונטיות, אז תתכונן להרבה אכזבות. תעשה לך רשימה של דירות שכוללת לכל דירה את המחיר, כתובת, שכר הדירה והאם זה כולל ריהוט, מיסים, מים וכו'. תרשום לך גם מס' פלאפון של איש קשר לדירה, ולאחר שתהיה לך רשימה של מספר דירות תתאם עם האנשים מתי אתה יכול לבוא להתרשם מהדירה. מומלץ לעשות יום מרוכז וללכת לראות כמה שיותר דירות, וגם מומלץ לחשוב לפני כן מה אתה צריך ורוצה בדירה שלך - על מנת לצמצם את זמן ההתלבטות, מה שנדרש מכיוון ש(לפחות באזור המרכז) דירות נחטפות מהר. אם תתלבט יותר מידי זמן, מישהו יקח את הדירה שלך.
לגבי טווח מחירים, הפרמטרים העיקריים שמשפעים על הנתון הזה הם: מיקום הדירה (בארץ ובעיר), מצבה, הגודל שלה וריהוט(יש\אין). אני ממליץ לך לשקול גם יחידות דיור, לרוב הן במצב טוב יותר מדירות ובאזורים טובים יותר(מכיוון ששכיח שהן בתוך וילות). אם אתה רוצה לגור עם שותף, לדעתי אין מה לדבר על פחות מדירת 40 מ"ר.
בהצלחה!
נ.ב: תקשיב למה שמר. לטיסימוס כתב מעלי! ההוצאות גדולות, תעשה את זה רק אם אתה יכול להרשות לעצמך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה!
קודם כל אני מניח שאני (והשותף) צריכים למצוא מקום עבודה קבוע אחרי הצבא כדי לראות מה ההכנסות מול הוצאות שיהיו, במידה והכל יסתדר אפשר יהיה להתחיל לחפש דירה.
העזרה מההורים אני מאמין תהיה בעיקר בשלב הכניסה לדירה, כדי להביא את כל הציוד ורהיטים הדרושים - אני לא מתכוון להסתמך עליהם בשביל לשלם על השכר דירה והחשבונות.

איפה אתה רוצה לשכור? עכשיו שמתי לב שאתה מראשל"צ. אני שוכר פה בנווה חוף.

כן, הקטע עם העבודה (המסודרת עד כמה שאפשר) חשוב מאוד. גם אם יש לך חסכונות ולא אכפת לך לאכול אותם, אתה לא רוצה להיות מובטל בזמן הזה. חשבונות זה דבר ללא רחמים. בגלל זה אני אומר שקח את הזמן שלך להתארגן.

אני בונה גם על ראשל"צ והסביבה.

אוקיי, אז הדירה לא תהיה זולה. אתה משתחרר מתפקיד טכנולוגי כלשהו, או שיש לך ידע בתכנות/IT/web? אם כן, שלח ה"פ ונראה אם אפשר לעזור לך בנוגע לעבודה. (ואז גם לא תצטרך שותף 😛 )

נערך לאחרונה:
לדעתי אחרי ההוצאות הדבר הכי חשוב שהמון מזלזלים בו זה החוזה שכירות ובעל הבית.
יש לי חבר ששכר דירה מעו"ד כזה עם מוניטין מפוקפק ולא טרח לקרוא כמו שצריך את החוזה והיום אל תשאל אפילו.

עוד משהו, אמרת שאתה מתכוון להשכיר עם חבר, קח בחשבון שזה גם עלול להרוס את יחסי החברות שלכם.
מריבות על חלוקת הכספים,ההוצאות,רעש כשהוא צריך שקט והפוך.

קיצור תשקול טוב טוב...

אתה יכול= (בין היתר) כמה שאתה יכול לסבול נפשית. לא נראה לי שמישהו יכול לסבול את זה עד גיל 30.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז הדירה לא תהיה זולה. אתה משתחרר מתפקיד טכנולוגי כלשהו, או שיש לך ידע בתכנות/IT/web? אם כן, שלח ה"פ ונראה אם אפשר לעזור לך בנוגע לעבודה. (ואז גם לא תצטרך שותף 😛 )

האמת שיש לי שותף פוטנציאלי ואני משתחרר רק באוקטובר 2012 אבל תודה על ההצעה! 😆
אני משרת בתפקיד מאוד נוח (יומיות) ונחשב בתור תומך לחימה, אבל אני לא מקבל מזה שום דבר אחרי הצבא.
האמת אני מתעניין בעבודה במשהו שצריך לדבר הרבה, כמו מכירות רכב למשל (?), אבל גם פה אני לא ממש בטוח מה הדרישות, השכר וכו'.
יש לי את השנה לברר הכל.

למה למשל, לא לגור בבית לפחות עוד שנה-שנתיים, ולהכפיל את כמות הכספים שיש לך, בשביל למצוא מקום טוב יותר לחיות \ לטווח רחוק יותר? אני בספק אם זה כל כך קריטי לחיות עוד כמה שנים טובות בבית מאשר לחיות עצמאי. הכסף ממשיך לרדת ואתה לא חוסך, ובסופו של דבר כשנגמר הכסף אתה נתקע...

אפשר לשאול על העבודה, ומה נחשב "ידע בתכנות"? (אפשר בפרטי כמובן אם בא לך)

למה למשל, לא לגור בבית לפחות עוד שנה-שנתיים, ולהכפיל את כמות הכספים שיש לך, בשביל למצוא מקום טוב יותר לחיות \ לטווח רחוק יותר? אני בספק אם זה כל כך קריטי לחיות עוד כמה שנים טובות בבית מאשר לחיות עצמאי. הכסף ממשיך לרדת ואתה לא חוסך, ובסופו של דבר כשנגמר הכסף אתה נתקע...
אני גם תמיד מייעץ למי ששואל אותי לעבור כשיש לך קצת כסף בצד ושאתה עובד כדי שהקרן שלך לא תיפגע (ותעלה). אבל יש מקרים שלהישאר בבית זו לא אופציה (לימודים במקום אחר, יותר מדי אנשים בבית, ריבים עם ההורים, חוסר אפשרות לקיים חיים פרטיים וכו').

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית