הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר בנק

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
אומנם הבנק הקודם שלי שם עליי זין(ואני לא מצטער על השפה, הוא באמת שם עליי....)

אתמול הראיתי להם מי צוחק אחרון ועברתי לבנק הבינלאומי וקיבלתי חתיכת תנאים שם גם בגלל שאני עובד הייטק אבל לא רק.

קודם כל בתור התחלה - אני מקבל מהבנק הבינלאומי חשבון ללא עמלות ניהול במשך 5 שנים(הכי גבוה שמצאתי מכל הבנקים).

לא רק זה גם קיבלתי הבטחה ממנהלת הסניף שבתום ה-5 שנים אקבל חידוש חוזה והארכה של התנאים הללו.

נמשיך עם זה שפתחתי חשבון שמקושר למועדון צרכנות שנקרא הוט שיש בו הרבה בתי עסק שאני יכול לחסוך בהם לא מעט כסף שזה טוב לי במיוחד כי אני נוסע ברכב ועולה לי לא מעט כסף על דלק. על הכרטיס הזה אני מחויב סה"כ למינימום 1000 ש"ח בחיובים בכרטיס אשראי בלי שום מינימום פעולות ושאר בולשיט אחר ששאר הבנקים המציאו.

בנוסף הבנק נותן לי מענק חד פעמי של 2100 ש"ח ונותן לי 6 פנקסי צ'קים חינם. בנוסף אני עושה עוד כרטיס אשראי במיוחד להייטקיסטים שנקרא הייטקזון שגם עליו אני לא משלם כלום וגם עליו יש לא מעט הנחות והוא כרטיס חוץ בנקאי כך שגם סתם דוגמא אעבור בנק אחר עוד כמה שנים אוכל לשמור את הכרטיס הזה איתי כשאעבור לבנק חדש.

את כל זה קיבלתי לאחר שהייתי במזרחי טפחות במשך 13 שנה כשבתקופה הזאת הבנק הזה טחן אותי בעמלות איפה שרק אפשר. היום עשיתי סוף לסאגת העושק הזאת.

• פותח/ת השרשור
יפה..
אבל מה הפואנטה בפוסט? חח

אוף טופיק שלא קשור לכושר... וסתם היה בא לי לשתף...

אולי מישהו כאן גם סובל מהבנק שלו ויעשה צעד ויעבור בעקבות זאת.

מניסיון כל אחד צריך פשוט לנהל מו"מ עם הבנק, כל נושא העמלות במיוחד זה משהו שגם כלקוח פרטי אפשר לבטל, אבל לרוב לא במעמד של פקיד "זוטר" אלא מנהל או סגן מנהל סניף.

לא שילמתי עמלות בנק מעולם ולא דמי כרטיס אשראי(ששם הרבה יותר פשוט), זה מתחיל בסטטוס חייל, אחרי זה סטודנט ואחרי זה פשוט "אם לא תמשיכו בקו הזה אני עובר בנק, יש מספיק בנקים ללא עמלות".
עוזר שיש פלוס בחסכון בבנק, אבל גם בלי זה כל עוד יש משכורת הבנק לא יוותר עליך מהר.

אין לי עמלות עד גיל 26 ואפילו לא הייתי צריך להתווכח.

• פותח/ת השרשור
מניסיון כל אחד צריך פשוט לנהל מו"מ עם הבנק, כל נושא העמלות במיוחד זה משהו שגם כלקוח פרטי אפשר לבטל, אבל לרוב לא במעמד של פקיד "זוטר" אלא מנהל או סגן מנהל סניף.

לא שילמתי עמלות בנק מעולם ולא דמי כרטיס אשראי(ששם הרבה יותר פשוט), זה מתחיל בסטטוס חייל, אחרי זה סטודנט ואחרי זה פשוט "אם לא תמשיכו בקו הזה אני עובר בנק, יש מספיק בנקים ללא עמלות".
עוזר שיש פלוס בחסכון בבנק, אבל גם בלי זה כל עוד יש משכורת הבנק לא יוותר עליך מהר.

אומנם לא ניסיתי מספיק אבל זה היה רק בגלל שידעתי שזה לא רק אצלי אלא "אצל כולם ככה" אז קיבלתי את המצב למרות לא חשבתי שהוא צודק כמו הרבה דברים במדינה הזאת. 13 שנה הייתי במזרחי טפחות ובמשך ה-13 שנה הללו הם טחנו אותי בשלל עמלות מגוחכות. ניהול, עו"ש, אשראי, משיכה.

הייתי הלקוח הכי נוח בעולם - מגיע לסניף שלי אולי פעמיים, שלוש בשנה. עד שלאחרונה נכנסתי לכל מה שנוגע לקטע הפיננסי והחלטתי להיכנס חזק בעובי הקורה עד שלפני חודש הייתי בסניף וישבתי מול הבנקאי שלי. ציינתי בפניו שגם בגלל שאני בחברת הייטק כרגע(אבל לא רק...) - אני מעוניין לקבל תנאים טובים יותר ממה שאני מקבל.

הבנאדם הסתכל כמה דק' במחשב בשביל לראות שיתופי פעולה של הבנק עם חברות ושאל היכן אני עובד ? והוציא דף עם חוזה חדש ללקוחות קיימים. המבצע ציין שאני לא זכאי ל-100% אלא רק 70%. איך שראיתי את זה אמרתי לו שאני רוצה 100% על הכל ואם לא אקבל אעבור בנק.

ציין שלא הוא מחליט ושזה יעבור למנהל הבנק כשאספק אסמכתאות שאני אכן עובד בחברה(מראה לו כרטיס עובד חברה - יותר מזה ?) והצעות שקיבלתי מבנקים אחרים. חיכיתי 3 שבועות שזה הרבה מעל ומעבר וביום רביעי עברתי סופית. הייתי כ"כ פראייר אבל זהו לא יקרה יותר.

אולי לא ניסיתי מספיק אבל זה היה רק בגלל שידעתי שזה לא רק אצלי אלא "אצל כולם ככה" אז קיבלתי את המצב למרות לא חשבתי שהוא צודק כמו הרבה דברים במדינה הזאת. 13 שנה הייתי במזרחי טפחות ובמשך ה-13 שנה הללו הם טחנו אותי בשלל עמלות מגוחכות. ניהול, עו"ש, אשראי, משיכה.
מצחיק בסוף שאנשים "מהשורה" בלי מיליונים בבנק הם אלה דגורמים לבנק להתעשר מעמלות עו"ש, כל החשבונות המנופחים בסוף לא משלמים שקל עמלה
הייתי הלקוח הכי נוח בעולם - מגיע לסניף שלי אולי פעמיים, שלוש בשנה. עד שלאחרונה נכנסתי לכל מה שנוגע לקטע הפיננסי והחלטתי להיכנס חזק בעובי הקורה עד שלפני חודש הייתי בסניף וישבתי מול הבנקאי שלי. ציינתי בפניו שגם בגלל שאני בחברת הייטק כרגע(אבל לא רק...) - אני מעוניין לקבל תנאים טובים יותר ממה שאני מקבל.
בגדול כשיש לך העברה מעל 7500 חודשי לחשבון אתה יכול לקבל את התנאים שיש למי שמעביר גם פי 4 מזה, בכללי גם כשלא הייתה לי משכורת הייתי חבר במועדון חברים גדול ולא שילמתי עמלות.
רוב החברי'ה בסביבת הגילאין שלנו לא יודעים מה זה בנק, האנשים שהולכים כל חודש לבנק לרוב מבוגרים או עם זמן פנוי או שלא התקדמו לשנות ה2000 והמצחיק הוא שעלינו דווקא יותר קל לעבוד עם כל התחכום.
אני לא הייתי בסניף הבנק שלי מ2014 לצורך העניין

הבנאדם הסתכל כמה דק' במחשב בשביל לראות שיתופי פעולה של הבנק עם חברות ושאל היכן אני עובד ? והוציא דף עם חוזה חדש ללקוחות קיימים. המבצע ציין שאני לא זכאי ל-100% אלא רק 70%. איך שראיתי את זה אמרתי לו שאני רוצה 100% על הכל ואם לא אקבל אעבור בנק.

ציין שלא הוא מחליט ושזה יעבור למנהל הבנק כשאספק אסמכתאות שאני אכן עובד בחברה(מראה לו כרטיס עובד חברה - יותר מזה ?) והצעות שקיבלתי מבנקים אחרים. חיכיתי 3 שבועות שזה הרבה מעל ומעבר וביום רביעי עברתי סופית. הייתי כ"כ פראייר אבל זהו לא יקרה יותר.
פעם הבאה לך ישר למנהל/סגן, לפקידים הזוטרים לא אכפת אם תעזוב והם לא מקבלים מספיק בראש(כיום לפחות) כשלקוחות עוזבים.

נ.ב
אם חשבת שעוקצים אותך בבנק, אלא אם כן אתה עושה פנסיה דרך ארגון עובדים גדול אתה תופתע כמה שהתנאים שלך בפנסיה מזעזעים ויכולים להשתפר אפילו בשיחת טלפון

• פותח/ת השרשור
מצחיק בסוף שאנשים "מהשורה" בלי מיליונים בבנק הם אלה שגורמים לבנק להתעשר מעמלות עו"ש, כל החשבונות המנופחים בסוף לא משלמים שקל עמלה

הם אלו האנשים שהכי קל לעבוד עליהם כי הם האנשים שהכי נרתעים מכל מה שנוגע לכסף שלהם בדיוק כמו שאנשים נרתעים בכל מה שנוגע לפנסיה, גמל, השתלמות וביטוחים שונים.

החשבונות המנופחים של האנשים העשירים האלו הם כאלו בגלל שהבנק רוצה למשוך אליו אנשים כאלה. כי הם מעבירים אליו הרבה כסף, ומוניטין ואנשים בעלי השפעה אחרים.

בגדול כשיש לך העברה מעל 7500 חודשי לחשבון אתה יכול לקבל את התנאים שיש למי שמעביר גם פי 4 מזה, בכללי גם כשלא הייתה לי משכורת הייתי חבר במועדון חברים גדול ולא שילמתי עמלות.
רוב החברי'ה בסביבת הגילאים שלנו לא יודעים מה זה בנק, האנשים שהולכים כל חודש לבנק לרוב מבוגרים או עם זמן פנוי או שלא התקדמו לשנות ה2000 והמצחיק הוא שעלינו דווקא יותר קל לעבוד עם כל התחכום.
אני לא הייתי בסניף הבנק שלי מ2014 לצורך העניין

כן זה גם מה שהבנתי ממנהלת הבנק הנוכחית שלי - ברגע שלא אעבוד בחברה שאני עובד כרגע עדיין אהיה זכאי לתנאים הללו לנצח וזה לא ישתנה.

החבר'ה בגילאים שלנו לא מכירים עוד את הבנק כי אנחנו(או לפחות די הרבה מאיתנו) לא מתעסקים בכל מה שנוגע לנושאי הבנק - הלוואות, משכנתאות ריביות וכו'. האנשים המבוגרים יותר הם אלו שמבינים יותר כי הם כבר עברו את השלב הזה.

פעם הבאה לך ישר למנהל/סגן, לפקידים הזוטרים לא אכפת אם תעזוב והם לא מקבלים מספיק בראש(כיום לפחות) כשלקוחות עוזבים.

עכשיו כשאני מכיר את מנהלת הסניף בבנק החדש שלי זאת ממש לא תהיה בעיה ללכת אליה כשאצטרך.

נ.ב
אם חשבת שעוקצים אותך בבנק, אלא אם כן אתה עושה פנסיה דרך ארגון עובדים גדול אתה תופתע כמה שהתנאים שלך בפנסיה מזעזעים ויכולים להשתפר אפילו בשיחת טלפון

אני על זה ממזמן כבר תאמין לי, אפילו עוד מלפני שטיפלתי בבנק. פשוט אני די מתקשה להחליט באיזה פנסיה לבחור ?
לא משנה מה אני עושה כדי להוזיל את עמלות הניהול אני לא מצליח להרתיע את החברות שאני עושה מולן משא ומתן.
יש לי חודש אחרון לבחור באיזה פנסיה אני רוצה לבחור הבעיה שאני לא רוצה לבחור בתנאים מועדפים דרך סוכן במקום העבודה שלי בפניקס כי עמלות הניהול הם ככה ככה, ובקרנות המחדל שמשרד האוצר עשה לכולנו הבנתי שהתשואות שלהם גרועות.
יש לי כבר כמה פנסיות פתוחות שאני ממש מתלבט אם להשאיר פתוחות ומופרדות או לאחד אותם מפני ששאלתי יועץ פנסיוני והוא אמר לי שכדאי להשאיר אותם מפוזרות כדי לפזר סיכונים, הבעיה שהחברות הללו כנראה חולבות ממני עמלות ניהול מקסימליות בחוק.

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית