הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה דעתכם על כרטיס אדי ומי חתום פה על אחד?

עוד לא חתמתי,לא חקרתי בנושא לגבי זה האמת.
אין לי שום מניעים דתיים או משהו.
אבל בהחלט נשמע מלחיץ לחשוב על היום מוות שלך ומה יעשו לך בגופה.
ולהסתובב עם הכרטיס הזה כל חייך.
ברור שהמטרה פה מעולה לעזור לאחרים.
הקטע שיש מדפסות כבר שיכולות להדפיס איברים וכו'.. על ידי תאים.
אז נשמע שהטכנולוגיה פה מסוגלת הרבה יותר מאשר לחכות לאנשים שימותו.

ממה אתה פוחד?
להציל חיים של לפחות אדם אחד VS להאכל על ידי תולעים. באמת בחירה קשה....

"כרטיס אדי הינו כרטיס אשר החתום עליו מבקש כי יתרמו את איבריו לאחר מותו. הכרטיס מפרט את האיברים והרקמות אשר החתום מבקש לתרום. לכרטיס אדי אין תוקף משפטי, אולם הוא מהווה בקשה מצוות בית החולים וצוואה עבור משפחתו של האדם. מכיוון שאין לו תוקף משפטי, במקרה המוות כאשר האיברים מיועדים להשתלה, עדיין נדרשת הסכמת המשפחה לתהליך."

במידה ואמות, משפחתי תתרום את איבריי.
אבל אני לא רוצה שיהיה עליי שלט "איברים לפירוק" במקרה שאגיע במצב אנוש לבית חולים, וזה אולי, רק אולי, יגרום לרופאים להלחם עליי קצת פחות.

הפחד שלך הוא לגיטימי, אבל לדעתי זה לא קורה בפועל....כי......רופאים אוכלים כל כך הרבה חרא מזה שיותר מידי מטופלים מתים להם בין הידיים - שהם עושים כל מה שמתאפשר בגבולות ההיגיון.

אבל בכך שאת לא חותמת על אדי - את תפסידי את הקדימות אם חס וחלילה תצטרכי השתלה.

למשפחות יש נטייה לקבל פיק ברכיים ברגעים הקריטיים , זאת תופעה מוכרת, מי שבאמת רוצה לעזור צריך -לדעתי- שהצוואה שלו תהיה מאוד ברורה.

איך אי חתימה על אדי גורסת הפסדת קדימות בתור להשתלה (לא עלינו טפו טפו טפו)? זה מעוגן בחוק?

איך זה יכול להיות מעוגן בחוק אם הרופא המטפל בכלל לא אמור לדעת מי חתום על אדי ומי לא?

יש דיבורים על לעגן את זה בחוק, אבל זה עדיין בגדר דיבורים, הוא כנראה חשב שזה בפועל.

אני חתום, אבל ביקשתי לא לערבים/שמאלנים/פאשיסטים 😛

עוד לא חתמתי,לא חקרתי בנושא לגבי זה האמת.
אין לי שום מניעים דתיים או משהו.
אבל בהחלט נשמע מלחיץ לחשוב על היום מוות שלך ומה יעשו לך בגופה.
ולהסתובב עם הכרטיס הזה כל חייך.
ברור שהמטרה פה מעולה לעזור לאחרים.
הקטע שיש מדפסות כבר שיכולות להדפיס איברים וכו'.. על ידי תאים.
אז נשמע שהטכנולוגיה פה מסוגלת הרבה יותר מאשר לחכות לאנשים שימותו.
מה אכפת לך מה יעשו עם הגופה שלך?
אתה מתכוונת להשתמש בה?
ואין לי מושג מה שתי השורות האחרונות שלך אומרות. נראה לי שאת חיה בכוכב אחר.
"כרטיס אדי הינו כרטיס אשר החתום עליו מבקש כי יתרמו את איבריו לאחר מותו. הכרטיס מפרט את האיברים והרקמות אשר החתום מבקש לתרום. לכרטיס אדי אין תוקף משפטי, אולם הוא מהווה בקשה מצוות בית החולים וצוואה עבור משפחתו של האדם. מכיוון שאין לו תוקף משפטי, במקרה המוות כאשר האיברים מיועדים להשתלה, עדיין נדרשת הסכמת המשפחה לתהליך."

במידה ואמות, משפחתי תתרום את איבריי.
אבל אני לא רוצה שיהיה עליי שלט "איברים לפירוק" במקרה שאגיע במצב אנוש לבית חולים, וזה אולי, רק אולי, יגרום לרופאים להלחם עליי קצת פחות.
זה התירוץ ששומעים הכי הרבה. לטעמי הוא תירוץ יותר פתטי מתירוצי דת.
זה כל כך בולשיט שאתם לא מבינים כמה.
מה גם שעד שהגוף שלך לא במצב גמור אף אחד לא יודע אם יש לך כרטיס או לא.
ולכל גוף גמור מציעים לתרום אברים. האדי לא משנה. הוא רק "סמל" לרצון שלך.
זה בדיוק כמו שתלכי לאמא ותגידי לה עכשיו- אמא, אם אני מתה- תתרמו את האיברים שלי.
אף רופא לא מסתכל על זה עד שמצב אבוד.
אתם חושבים שאין להם מה לעשות?
וגם אם נניח שהם מסתכלים, דווקא הייתה בי מוטיבציה חזקה יותר בלטפל באנשים "טובים" יותר מאשר אגואיסטים שרוצים לשים זרי דפנה עם זעפרן ועלי זהב על הגופה שלהם שגם ככה תרקב ותאכל על ידי תולעים ופטריות או תגמור חתוכה לחלקים במרתף של סאקלר.
נראה כי אנשים מתכחשים למה שקורה אחרי המוות.
עוד מעט יבוא מישהו ויגיד: אני לא חותם על הכרטיס כי אני מפחד לעשות עין הרע ולפתוח פה לשטן (או למלאך המוות).

וגם אם נניח שהם מסתכלים, דווקא הייתה בי מוטיבציה חזקה יותר בלטפל באנשים "טובים" יותר מאשר אגואיסטים שרוצים לשים זרי דפנה עם זעפרן ועלי זהב על הגופה שלהם שגם ככה תרקב ותאכל על ידי תולעים ופטריות או תגמור חתוכה לחלקים במרתף של סאקלר.
נראה כי אנשים מתכחשים למה שקורה אחרי המוות.
עוד מעט יבוא מישהו ויגיד: אני לא חותם על הכרטיס כי אני מפחד לעשות עין הרע ולפתוח פה לשטן (או למלאך המוות).

תחשוב שאתה מנתח ואחותך צריכה נגיד השתלת כליה, ואתה רואה מישהי שיש לה כליות יפות.
מה, לא תקח כליה?🤡

.
1. לגבי החלטת הרופאים - זה מה שאתה אומר. לדעתי, כשמדובר בביורוקרטיה ושיקולים כלכליים (שגם הם קיימים במערכת הבריאות), אי אפשר לדעת.
2. לא רוצה לסמן את הרצון שלי לאף אחד. אני אסתפק בלהגיד את זה למשפחתי הקרובה.
3. כן, עדיף זרי דפנה של "אני אלטרואיסט, אני חתמתי על אד''י, שהוא בכלל רק כרטיס עם משמעות סמלית, אבל אני כבר יכול לאמץ פוזה".
טוב שיש מי שילמד אותי איך להיות אלטרואיסטית.

אני חתום על כרטיס אדי.

רק מקווה שאיבריי לא ייתרמו, חלילה, לכמה מחברי הפורום....😃

LOL
בחיים לא אמרו לי שאני אלטרואיסט. תמיד נחשבתי למיזנטרופ הגדול של זמננו. איך נפלו גיבורים.
וזה לא מה שאני אומר. ככה דברים מתנהלים. אף אחד לא מסתכל אם יש לך בארנק כרטיס תורם לפני שויתרו עליך.
והפרוצדורה שווה למי שיש כרטיס או למי שאין כרטיס. אבל אני מסכים איתך שהוא שווה ערך ללהגיד למשפחה שלך- תתרמו את האיברים שלי. אבל לא לכולם יש משפחה נורמלית.

זה עוד לע עבר כחוק אם אני זוכר נכון , אבל בעתיד הקרוב לחותמים על אדי תהיה קדימות בתור לקבלת איברים.
בצדק לדעתי.

וחברי הפורום האחרים חיזקו את מה שאני חושב - זה לא יכול להשפיע על הטיפול בך כי זה נבדק רק במעמד של תרומת איברים, שהוא כאמור - מצב בו אין ממש דרך חזרה.

אגב באדי אאל"ט יאפשר להוסיף הערות.

זה עוד לע עבר כחוק אם אני זוכר נכון , אבל בעתיד הקרוב לחותמים על אדי תהיה קדימות בתור לקבלת איברים.
בצדק לדעתי.

למה בצדק? אם אתה טוען שמי שמתכוון לתרום איברים מגיעה לו קדימות, זה נושא אחר. אבל למה שלאד"י תהיה הבלעדיות בתחום הזה? גם אני מתכוון לתרום, אבל אני לא מרגיש צורך להצהיר על כך בפומבי. המשפחה שלי תדאג לכבד את רצוני. תסביר לי למה לשמישהו שחתם על כרטיס אד"י תהיה קדימות עלי. כי ההבטחה שלו מודפסת על גבי כרטיס?

חוק מטומטם לגמרי.

למה בצדק? אם אתה טוען שמי שמתכוון לתרום איברים מגיעה לו קדימות, זה נושא אחר. אבל למה שלאד"י תהיה הבלעדיות בתחום הזה? גם אני מתכוון לתרום, אבל אני לא מרגיש צורך להצהיר על כך בפומבי. המשפחה שלי תדאג לכבד את רצוני. תסביר לי למה לשמישהו שחתם על כרטיס אד"י תהיה קדימות עלי. כי ההבטחה שלו מודפסת על גבי כרטיס?

חוק מטומטם לגמרי.

תגיד, שאלה לא קשורה.
התמונה שלך זה הwhite strips?

חוק מטומטם לגמרי.

מה הבעיה שאדי תהיה ההצהרה?
אין בזה שום פומביות.

אם אתה רוצה להבטיח את הנכונות שלך לתרום בדרך אחרת, גש לנוטריון/עו"ד - נסח הסכם מסודר ופנה לוועדה שתהיה אחראית על זה - זה יחשב בעיניהם בדיוק באותה המידה.

אחרת איך תבדיל בין מי שמתכוון לתרום באמת לבין מי שרק דיבורים?
יש לך הצעה טובה יותר?

מה הבעיה שאדי תהיה ההצהרה?
אין בזה שום פומביות.

אם אתה רוצה להבטיח את הנכונות שלך לתרום בדרך אחרת, גש לנוטריון/עו"ד - נסח הסכם מסודר ופנה לוועדה שתהיה אחראית על זה - זה יחשב בעיניהם בדיוק באותה המידה.

אחרת איך תבדיל בין מי שמתכוון לתרום באמת לבין מי שרק דיבורים?
יש לך הצעה טובה יותר?

אין לי הצעה טובה יותר כי כל הגישה הזאת מטומטמת. עוד מעט יתחילו לתת קדימות לאנשים ששירתו בצבא, שאין להם תיקים במשטרה, שאין עליהם חובות, ושנבחרים ע"י ועדה מיוחדת כאנשים טובים במיוחד.

אנשים טובים במיוחד אתה הרי לעולם לא תוכל לבחור.
ואתה לא יכול לעשות זאת על פני שאר הפרמטרים כי הם לא קשורים קשר ישיר לסיטואציה.

למרות שמבחינתי, צבא-שירות לאומי זה קריטריון עובר, וגם עבר פלילי עד רמה מסויימת (עבירות מעל חומרה מסויימת, X שנים מאז אותה עברה).

לדעתי לא תקין שתהיה אזרח חרא, בקנה המידה שניתנים למדידה ע"י הרשויות השונות, לא תהיה מוכן לתרום מעצמך שום כלום - ותקבל איברים לפני מי שמכבד את הזולת ואת המדינה שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית