הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה דעתכם על כרטיס אדי ומי חתום פה על אחד?

תמורת הכסף שלך - אתה יכול לקבל מה שבא לך.
תמורת תרומת איברים - כנראה שהמערכת צריכה לעבוד כך
שמי שמוכן לתרום לה, יקבל בחזרה.

אחרת למערכת לא יהיו מספיק תורמים - כי הרי מה אכפת לי אני מקבל בכל מקרה-
ויותר ויותר אנשים ימותו.

זה הקטע של תרומה, אתה תורם ולא מצפה לקבל חזרה. ולכן כל הקונספט הזה מפגר.
ואתה עדיין משלם על התהליך של השתלת איברים, זה בית החולים שנהנה מלקבל את חומרי הגלם במתנה.

LOL
אני יודע שהתכוונת לזה ברצינות, אבל איך אפשר לקחת כזה משפט מטומטם ברצינות?
בגלל ש"הערבים" עושים לך "יהודי" בעיות אז הם לא זכאים לחיות?
ומה עם הערבים שתורמים איברים?

יא טיפש מטופש, אתה צריך לקבל 7 קילו מוניטין שלילי על משפט כזה.
אני מרחם עליך, המוח שלך סחוט בתעמולות.
לא אני פשוט חושב שבראש התור לתרומת אברים שיהודי תורם יהודי צריך לקבל ולא ערבי
וזה לא רק ערבים זה כל מי שלא יהודי
אני בטוח שהערבים שאתה כל כך אוהב ירוצו לתרום ליהודי במקום לערבי

אוי, ממש ממש ניסיתי להימנע מזה.

1. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3950165,00.html
2. קבל 1-.

ותמשיך לזרוק שטויות לאוויר.

נ.ב
שאנשים יפסיקו כבר עם המשפטים המפגרים נוסח "הערבים שאתה כל-כך אוהב".
אני אוהב אדם (וגם חיות) בראש ובראשונה, ללא הבדלים.
אני שופט כל מקרה לגופו ועניינו בלבד!
ועוד משהו, אתה בדיוק הסיבה שעליה נאמר כי צה"ל אינו מוסרי, אנשים עם דעות שטניות כמוך הם אלו שבסוף גם מתעללים בחפים או אפילו בכאלה שלא חפים אבל מאובטחים.

אוי יא ברוך!

נערך לאחרונה:
תמורת הכסף שלך - אתה יכול לקבל מה שבא לך.
תמורת תרומת איברים - כנראה שהמערכת צריכה לעבוד כך
שמי שמוכן לתרום לה, יקבל בחזרה.

אחרת למערכת לא יהיו מספיק תורמים - כי הרי מה אכפת לי אני מקבל בכל מקרה-
ויותר ויותר אנשים ימותו.

אתה מציע שתקבל משהו בתמורה לאיברים שלך?
זה כבר סוג של מכירת איברים לא?

נ.ב
שאנשים יפסיקו כבר עם המשפטים המפגרים נוסח "הערבים שאתה כל-כך אוהב".
אני אוהב אדם (וגם חיות) בראש ובראשונה, ללא הבדלים.
אני שופט כל מקרה לגופו ועניינו בלבד!
ועוד משהו, אתה בדיוק הסיבה שעליה נאמר כי צה"ל אינו מוסרי, אנשים עם דעות שטניות כמוך הם אלו שבסוף גם מתעללים בחפים או אפילו בכאלה שלא חפים אבל מאובטחים.

אוי יא ברוך!

כן, אני רוצה לנצל את ההזדמנות לבקש מכולם להפסיק לדבר בדיבור נגוע, אחרת אני אתחיל למחוק דברים ולחלק אזהרות. נמאס לי שהפורום מתדרדר בזמן האחרון לרמה של טוקבקים בוויינט. אני מבין שלכל הילדודים שסיימו צבא לפני יומיים וחצי יש קוצים בתחת, אבל תרגיעו.

תרומת איברים היא דבר מבורך והיא מצילה חיים מה שכן, חלק מהתגובות מראה שיש אנשים שלא רצוי לקבל מהם מוח או לב...

למה? כי הם לא חלק מ"העם הנבחר"?

תרומת איברים היא דבר מבורך והיא מצילה חיים מה שכן, חלק מהתגובות מראה שיש אנשים שלא רצוי לקבל מהם מוח או לב...

ראינו בפעם הראשונה, זה שאף אחד לא הגיב לך אומר שההודעה שלך לא מעניינת.

זה הקטע של תרומה, אתה תורם ולא מצפה לקבל חזרה. ולכן כל הקונספט הזה מפגר.
ואתה עדיין משלם על התהליך של השתלת איברים, זה בית החולים שנהנה מלקבל את חומרי הגלם במתנה.

אתה מציע שתקבל משהו בתמורה לאיברים שלך?
זה כבר סוג של מכירת איברים לא?

כשמישהו תורם, הוא אכן תורם ולא מצפה לקבל שום דבר בחזרה ממי שהוא תרם לו.
אבל אחד המניעים הגדולים לתרומה היא שהתורם אכן "מקבל בחזרה", הוא מקבל בחזרה את הזכות להיות בצד התורם במקום הנתרם, הזכות לעשות מעשה טוב, הזכות להנות מכך שהוא יכול לעזור (בפאן של הערכה עצמית), והזכות כן....גם יום אחד לקבל על זה איזה שהוא סוג של קרדיט מינימלי (מ-י-נ-י-מ-ל-י) מהחברה בה הוא חי.

עכשיו - בתרומה רגילה, אתה עושה את הסלקציה של למי צריך וכדאי לתרום, ולמי לא, ושים לב שלאנשים מסויימים שמשתייכים לקטגוריות מסויימות - אתה לא הולך לתרום.
כשאני מת - אין לי את האפשרות לעשות זאת, אבל בכל זאת אני מעוניין שהתרומה שלי תנוצל בתבונה ותגיע לאנשים "הנכונים".
הקדימות לחותמים על אדי נותנת את האפשרות לכך שלפחות האיברים יגיעו למי שמכיר בבעיה הקשה של המחסור בהם ועשה משהו בכדי לנסות לפתור אותה.

---------- התגובה התווספה ב 09:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 09:28 ----------

מעבר לזה - יש בעיה של מחסור והיא חמורה, ואם באמצעים "מלאכותיים", שהם אולי לא הכי נכונים,
דוגמת להגיד : למי שיהיה אדי, שירות צבאי-לאומי-התנדבותי משמעותי וגיליון פלילי נקי תהיה קדימות מסויימת ( מננון כלשהו של נקודות זכות, לא קדימות מוחלטת) בהשתלה...

נגיע למצב שיש יותר אנשים שיעמדו בקריטריונים הללו, ושהתרומות מכוונות יותר "טוב" (טוב זה עניין של פרשנות), על הכיפאק - המטרה מקדשת את האמצעים.

לא חייבים להסכים על זה, זאת דעתי.

כשמישהו תורם, הוא אכן תורם ולא מצפה לקבל שום דבר בחזרה ממי שהוא תרם לו.
אבל אחד המניעים הגדולים לתרומה היא שהתורם אכן "מקבל בחזרה", הוא מקבל בחזרה את הזכות להיות בצד התורם במקום הנתרם, הזכות לעשות מעשה טוב, הזכות להנות מכך שהוא יכול לעזור (בפאן של הערכה עצמית), והזכות כן....גם יום אחד לקבל על זה איזה שהוא סוג של קרדיט מינימלי (מ-י-נ-י-מ-ל-י) מהחברה בה הוא חי.

עכשיו - בתרומה רגילה, אתה עושה את הסלקציה של למי צריך וכדאי לתרום, ולמי לא, ושים לב שלאנשים מסויימים שמשתייכים לקטגוריות מסויימות - אתה לא הולך לתרום.
כשאני מת - אין לי את האפשרות לעשות זאת, אבל בכל זאת אני מעוניין שהתרומה שלי תנוצל בתבונה ותגיע לאנשים "הנכונים".
הקדימות לחותמים על אדי נותנת את האפשרות לכך שלפחות האיברים יגיעו למי שמכיר בבעיה הקשה של המחסור בהם ועשה משהו בכדי לנסות לפתור אותה.

---------- התגובה התווספה ב 09:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 09:28 ----------

מעבר לזה - יש בעיה של מחסור והיא חמורה, ואם באמצעים "מלאכותיים", שהם אולי לא הכי נכונים,
דוגמת להגיד : למי שיהיה אדי, שירות צבאי-לאומי-התנדבותי משמעותי וגיליון פלילי נקי תהיה קדימות מסויימת ( מננון כלשהו של נקודות זכות, לא קדימות מוחלטת) בהשתלה...

נגיע למצב שיש יותר אנשים שיעמדו בקריטריונים הללו, ושהתרומות מכוונות יותר "טוב" (טוב זה עניין של פרשנות), על הכיפאק - המטרה מקדשת את האמצעים.

לא חייבים להסכים על זה, זאת דעתי.

צר לי לומר לך זאת אבל הקרטריון היחידי שצריך להיות זה:
באת ראשון - תקבל ראשון.
ללא הבדל דת,מין,צבא,פלילי/לא.
אין שום קשר בין הזכות הבסיסית לחיות לרמת האזרחות שלך או למגזרך.

אחרת (בהקצנה) בוא נתחיל להוציא להורג אנשים שהם "לא אזרחים טובים" וניקח את האיברים שלהם למען מטרה "נעלה יותר".

וזו דעתי.

נ.ב.
אתה מבין שזו שטות לקבוע פרמטרים אחרים כי :
1. אתה לא אשם שנולדת ערבי/מזרחי/ כל דבר אחר...
2. הרבה פושעים התגלגלו לפשע מינקות, הם נחשפו לזה בדיוק כמו שהשנאה בין יהודים לערבים היא ברב המקרים נרכשת.

עדיין אתה חושב שזה נכון?

נערך לאחרונה:
אני דווקא חושב, שהואיל ומדובר ב"תרומת" איברים, זכותו של אדם להחליט מה ייעשה באיבריו ולמי לתרום, ממש כמו שזכותו של אדם לקבוע מה יעשה בכספו ובנכסיו לאחר מותו וממש כמו שגוף/אדם מחליט לתרום תרומה דווקא לגוף או עמותה כלשהי.

אני לא רואה שום בעייה חוקית או מוסרית, בהתנייה לגבי "תרומת האיברים", כי זכותו של אדם על גופו היא זכות מוחלטת, גם אם זה יפתח פתח להתניות בעייתיות או כאלו שיוצרות דילמה (למשל: העדפה ראשונה- בעת המוות למעגל המשפחתי, התנייה שנייה- לתושבי עיר/מושב, התנייה שלישית- לתושבי הארץ וכיוב'. כן גם העדפה של אדם לתרום את איברי גופו לאדם שיזדקק לכך והוא בעל עיניים כחולות בלבד היא בהחלט מקובלת)

אני דווקא חושב, שהואיל ומדובר ב"תרומת" איברים, זכותו של אדם להחליט מה ייעשה באיבריו ולמי לתרום, ממש כמו שזכותו של אדם לקבוע מה יעשה בכספו ובנכסיו לאחר מותו וממש כמו שגוף/אדם מחליט לתרום תרומה דווקא לגוף או עמותה כלשהי.

אני לא רואה שום בעייה חוקית או מוסרית, בהתנייה לגבי "תרומת האיברים", כי זכותו של אדם על גופו היא זכות מוחלטת, גם אם זה יפתח פתח להתניות בעייתיות או כאלו שיוצרות דילמה (למשל: העדפה ראשונה- בעת המוות למעגל המשפחתי, התנייה שנייה- לתושבי עיר/מושב, התנייה שלישית- לתושבי הארץ וכיוב'. כן גם העדפה של אדם לתרום את איברי גופו לאדם שיזדקק לכך והוא בעל עיניים כחולות בלבד היא בהחלט מקובלת)

אני לא חושב שממון שווה ערך לחיים ואין בכלל מה להשוות בין הסיטואציות.
לתמוך עם הכסף שלך באג'נדה מסויימת זה בסדר אבל להגיד בעקיפין אני בוחר שזה יחיה כי הוא יהודי או גר בעיר שלי, למרות שמישהו אחר ממתין יותר זמן/יותר דחוף זו רשעות בניסוח עדין.
אתה בעצם דן מישהו שזקוק יותר לאיבר הזה למוות! (שתבין את הקונספציה המעוותת).
ודווקא ממך שהבנתי שהנך "בעל עקרונות מבית אבא" איפה קדושת החיים פה?
אני לא חושב שלגופה יש זכויות, ולפי קו החשיבה הזה יהיו אנשים מאוד ספציפיים שיזכו לחיות ולהתרבות, והשאר ישבו על הגדר.

מאידך גיסא אני מאמין כי אם יהיה שאלון בחירה המאפשר לתורמים פוטנציאליים לבחור סדר עדיפות לתרומה,מאגר התורמים ככל הנראה יהיה יותר גדול, אבל זה עדיין נראה לי אבסורד.

לגבי העדפה למשפחה קודם, זו ההתניה היחידה שמקובלת בעיניי.
השאר זו כבר התפזרות.

נערך לאחרונה:
אז לך או למדינה יש כח להחליט מי יחיה ומי לא?

לא על זה אני מדבר.

אני מציע שבמסגרת מצבים דומים, תהיה קדימות מסויימת למי שבעל יותר נקודות זכות, נגיד -

אני ואתה נכנסנו במסגרת של...חודש-חודשיים לרשימה, שנינו במצב רפואי דומה.
לך יש יותר נקודות זכות על סמך פרמטרים כאלו ואחרים, אתה תקבל לפני.

במקום לזיין את המוח בפורום, תתעסקו בעיקר - תחתמו על אדי, תעזרו לפתור את המצב העגום שאנחנו נמצאים בו, ואחרי זה נדבר על מי מקבל לפני ומי אחרי.

לא על זה אני מדבר.

אני מציע שבמסגרת מצבים דומים, תהיה קדימות מסויימת למי שבעל יותר נקודות זכות, נגיד -

אני ואתה נכנסנו במסגרת של...חודש-חודשיים לרשימה, שנינו במצב רפואי דומה.
לך יש יותר נקודות זכות על סמך פרמטרים כאלו ואחרים, אתה תקבל לפני.

במקום לזיין את המוח בפורום, תתעסקו בעיקר - תחתמו על אדי, תעזרו לפתור את המצב העגום שאנחנו נמצאים בו, ואחרי זה נדבר על מי מקבל לפני ומי אחרי.

קודם-כל אני חתום על אדי ללא כל סייגים (לא שזה עניינו של מישהו) אבל אתה חצוף!
עוד פעם השטות של נקודות זכות!

ואני שואל אותך:
ואם ההפרש בנינו הוא חודש ושנינו במצב דומה אבל לך יותר נקודות זכות.
אתה קיבלת, ואני עוד ממתין (למרות שבאתי בחודש לפניך) אבל תנחש מה? לא מצאו לי תורם.

תודה רבה רבה...

אפילו יום לפני זכאי לקבל לפני!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית