נק' מוניטין:
58,705
- 103,265
- 12,428
- פותח/ת השרשור
ממתי בג"צ זה חלק מהממשלה? עד כמה שאני יודע הממשלה הולכת כנגד בג"צ כרגע ולתת להם פחות כוח בהחלטות המדינה כי הם מביאים אפילו למחבלים לתבוע את המדינה על זה שכלאה אותם במאסר וכל מיני עניינים מהסוג הזה. הממשלה, שיש לה המון מנדטים ממפלגות דתיות, בין היתר קיצוניות, רותמת את המדינה לדת כמו שתמיד היה עד הלום. אפילו ליברמן רוצה לעשות את החוק הפאשיסטי שאתה חייב להשבע שאתה יהודי כדי להיות נאמן לאזרחות הישראלית שלך או משהו דומה לכך.ואיפה כתוב בחוק שצריך הפרדה בין גברים לנשים? האם בכנסת זה קיים? בביטוח לאומי? בעיריות? אם אני זוכר נכון, בג"צ קבע שההפרדה באוטובוסים היא גם לא חוקית.
איפה כתוב שאסור לתפעל תחבורה ציבורית בשבת? האם בכנסת זה קיים? בביטוח לאומי? איפה כתוב שאסור להיכנס לשכונת מאה שערים בירושלים בשבת אחרת תקבל אבן בראש? איפה כתוב שאסור למכור חמץ ביום בפסח כי אחרת תקבל קנס של מאות שקלים. מה לגבי פתיחת עסקים בט"ו באב? קנס מהעירייה, כמובן. למה? דת.
אז המדינה לא קשורה בדת? כל אותם ההגבלים הם מטעמי דת, הפרדה בין גברים ונשים זה חלק מהדת ולכן לאוניברסיטאות יש את הזכות לעשות את זה, כל עוד הן ציבוריות וקשורות לממשלת דת.
במקרה הזה אני בעד ההפרדה, בגדול אני נגד, לא באוטובוסים ולא בשום מקום אחר. ההפרדה כאן בטכניון לא הייתה פוגעת בנשים, אבל כן הייתה יכולה לפתוח עוד פתח להגבלים חדשים, יותר בעייתים מאלו. אבל להאריך שעות פעילות של חד"כ כדי לתת לגברים בלבד להתאמן, כאשר אין זכר לאף אישה באזור זו לא בעיה, לא של נשים, לא של הטכניון ולא של אף אחד אחר.