הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה המטרה בקרוספיט?

• פותח/ת השרשור HIT
  • פורסם בתאריך

HIT

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
-6
17
0
ואיך הולכות התחרויות?

נגיד עושים סקוואט, אז זה אותו משקל וחזרות לכולם גם שהאנשים עצמם במשקל שונה?
כמה מנוחה יש בין התרגילים?
או מי שעושה MUSCLE UP כמה פעמים הוא צריך לעשות את זה? מה המטרה?
אותו דבר לגבי קפיצות קפולות בחבל.
מה המטרה מבחינת הכושר לעשות את כל הדברים האלה ברצף?

האמת נשמע ספורט חרא שהמציאו כדי לעשות כסף מאנשים שרוצים לשפר את הכושר.
זה לא בדיוק אירובי, גם לא אימוני כוח ולא ספורט מסוים.

אבל אשמח לקבל מידע אולי אני טועה.

אני אישית לא מבין אבל שקראתי את זה בנעוץ זה גרם לי קצת לטהות אם כדי לי לעשות קרוספיט פעם :
קרוספיט היא תוכנית אימונים לשיפור כושר כללי (General Physical Preparedness). המטרה באימונים היא שיפור בכל אחד מעשרת מרכיבי הכושר: סיבולת לב-ריאה, סיבולת שריר, הספק, כח, גמישות, זריזות, מהירות, דיוק, קואורדינציה ויציבות. התוכנית שואפת לאיזון מרבי בין מרכיבי הכושר השונים ונמנעת מהתמחות במרכיבים בודדים על חשבון אחרים. את המטרות השונות של התוכנית ניתן לסכם במשפט אחד: "increased work capacity over broad time and modal domains". את הסבר המשפט הזה נחלק לשני חלקים:
increased work capacity - אימוני קרוספיט הם מדידים. כל אימון קרוספיט ניתן לכימות. הספק (power or work capacity) נמדד ביחידות של עבודה(משקלxמרחק)/זמן. תוספת עבודה (עליה במשקלים) או ירידה בזמני האימון מעידה על שיפור בהספק. כל אימון קרוספיט למעשה, מודד את ההספק של המתאמן. המטרה של האימונים היא להגדיל את ההספק באימונים מגוונים מבחינת זמן ומבחינת סוג הפעילות הגופנית.
broad time and modal domains - האימונים השונים מכוונים למאמצים בתחומי זמן שונים. אנו רוצים לשפר את ההספק של המתאמן במאמצים קצרים, בינוניים וארוכים. בנוסף, אנו רוצים לשפר את ההספק של המתאמן בכמה שיותר תחומים של פעילות גופנית. כדי להכין מתאמן לכל משימה ואתגר אנו צריכים לשלב סוגי פעילות שונים (הרמת משקולות, ריצה, התעמלות ועוד).
האימונים מתבססים על תרגילים מורכבים הנעזרים במשקל גוף או במשקולות. אין בקרוספיט תרגילים מבודדים ואין עבודה על שרירים ספציפיים. המטרה היא שיפור בכושר ולא שיפור אסתטי, למרות שעלייה במסת שריר ו/או ירידה באחוזי שומן הם תופעת לוואי נפוצה לאימוני קרוספיט כאשר הם משולבים עם תוכנית תזונה מתאימה.

ואיך הולכות התחרויות?

נגיד עושים סקוואט, אז זה אותו משקל וחזרות לכולם גם שהאנשים עצמם במשקל שונה?
כמה מנוחה יש בין התרגילים?
או מי שעושה MUSCLE UP כמה פעמים הוא צריך לעשות את זה? מה המטרה?
אותו דבר לגבי קפיצות קפולות בחבל.
מה המטרה מבחינת הכושר לעשות את כל הדברים האלה ברצף?

האמת נשמע ספורט חרא שהמציאו כדי לעשות כסף מאנשים שרוצים לשפר את הכושר.
זה לא בדיוק אירובי, גם לא אימוני כוח ולא ספורט מסוים.

אבל אשמח לקבל מידע אולי אני טועה.

בגדול, העבודה בקרוספיט ניתנת להתאמה בהתאם ליכולת המתאמן. מי שיכול לעשות כנדרש, יעשה כנדרש. מי שלא, יוריד את כמות החזרות/סיבובים/משקל/זמן ולזה קוראים scaling. בכל אימון יש את מספר החזרות הנדרש בו.

ברוב האימונים העבודה היא על זמן ואז כדאי שהמנוחה בין התרגילים תהיה מינימלית ככל האפשר.

המטרה היא להגדיל את ההספק של המתאמן (work capacity).

אכן, בקרוספיט אין התמחות בהיבט אחד של הכושר. בשלב מסויים באימונים אפשר כבר להתמקד פחות במרכיב אחד של הכושר ולנסות לשפר מספר מרכיבים ביחד.

Back
למעלה תחתית