הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה בהתקדמות

standard

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
אני בן 18, מתאמן שלוש פעמים בשבוע - ראשון שלישי וחמישי. אני עושה ריצה של 5 קילומטר במשך 45 דקות(לפעמים מתארך לכמעט שעה - תלוי במצב הגוף) ואחרי זה עושה סטים של 50 40 30 שכיבות סמיכה, 50 40 30 כפיפות בטן, 30 כפיפות אופניים ו סטים של מתח(12 רגיל, 6 עם ידיים צמודות, 10 רגיל, 5 עם ידיים צמודות, ו8 רגיל ו4 עם ידיים צמודות).

אני מסיים אחרי שעתיים+ את כל האימון. אני עושה את זה כבר הרבה זמן ואני לא רואה שיפור(לא ביכולת שלי לעשות את התרגילים, ולא בכוח או סיבולת) ואם אני אנסה להגביר את מספר הכפיפות או הסטים זה סתם ייקח יותר זמן כי עדיין תהיה לי את המגבלה של X כפיפות או קילומטרים שאני יכול לעשות לפני שהשרירים שלי יתעייפו.

אני לא יודע מה הבעיה. אני דואג לאכול סלט, אורז ובשר בצהריים(13:00), שתי פרוסות לחם עם פרי שעה לפני אימון(16:30) ופרי וגבינה/קוטג עשר דקות אחרי סיום האימון ואחרי זה אני מכין סלט ירקות וכריכים עם ביצים וטונה וגבינה.

אני לא מבין מה אני עושה לא נכון. יש ימים שבהם אני רץ את ה5 קילומטר ב30 דקות ועושה את כל הסטים בפחות משעה והכל מרגיש כיף, ויש ימים שאני ממש סובל לסיים את האימון. ואני מקפיד תמיד לעשות את האימון באותה שעה, לא לדלג על ימים או להתעצל, או לאכול בסוף האימון איזו פיצה במקום סלט. לפי מה שאני יודע אין לי בעיות גופניות כמו נגיד אסטמה שלא ייתנו לי להשיג כושר טוב. מאז שאני זוכר את עצמי הייתי חלשלוש וגם כשאני עושה את הכושר שאני עושה אני עדיין חלש יותר מחברים שלי שמתבטלים כל היום.

אין לי בעיה להכיר בכך שאולי השיטה שלי לא טובה(אף פעם לא קיבלתי ייעוץ מקצועי) ואני ממושמע ומוכן לאמץ כל שיטת אימון אם היא יעילה.

תרשם לחדר כושר?
בכל מקרה כדי לעלות בשריר אתה צריך להיות על מאזן קלורי חיובי, אם אתה עובד רק על משקל גוף אז תנסה להעלות את המספר חזרות כל פעם או שתוסיף עליך משקל בדרך כלשהי, או יותר סטים.
וגם תעשה את האימון האנארובי לפני האירובי.

• פותח/ת השרשור
לא מעניין אותי נפח או משקל - מעניין אותי סיבולת וכוח. חדר כושר הוא לא אפשרות.

אתה בטוח שאין אופציה אחרת?

נ.ב: אין לי שמץ מה זה אנארובי או אירובי, או מאזן קלורי. יש קישור לאיזה מדריך?

ומה לגבי שיטת האימון שלי ומה שאני אוכל?

בשביל לעלות בכוח אתה צריך לעלות במסת שריר (אתה יכול להתקדם עד שלב מסויים גם על אותו משקל אבל בסופו של דבר תתקע), יש לך מאמר על זה בפורטל של קילוגרם.
אנארובי זה אימון כוח, אירובי זה הריצה.

אפשר לדעת איפה נמצאים המדריכים על המשקל? אני לא מוצא.

ומה זה OT קלאסי?

OVER TRAINING
אימון יתר
זאת אומרת שאתה עושה יותר מידי
לפעמים LESS IS MORE במקרים הללו
אני אתן לאלו שמבינים יותר ממני לדבר בנושא כי בנושאי אירובי וכ'ו אני לא כ"כ חזק

אתה עושה יותר מידי לא צריך מקורות ולא נעליים. אתה מתאמן מעל שעתיים באימון למה נראה לך שזה תורם למשהו חוץ מלפגוע בהתאוששות שלך

• פותח/ת השרשור
אתה עושה יותר מידי לא צריך מקורות ולא נעליים. אתה מתאמן מעל שעתיים באימון למה נראה לך שזה תורם למשהו חוץ מלפגוע בהתאוששות שלך

אבל אם מישהו היה עושה נגיד כפיפת בטן אחת כל 10 דקות לא היית קורא לזה OT לא?

אימון יתר לפי מה שאני מבין זה או יתר עשייה או יתר זמן. ומה שאני מנסה להבין זה אם נגיד ומישהו היה אומר לי לבחור בין 10 ל20 ל30 כפיפות, הייתי יודע איזה מהשלושה נחשב לאימון יתר.

מה זה המקסימום המקובל לאימון? שעה וחצי? שעה?

וגם בתוך מגבלת הזמן הזו אפשר לעשות יותר מדי מתרגיל מסוים. אם כך - איך אני אדע? סתם לפי כאב? אני צריך להרגיש תחושה מסוימת בשריר מסוים?

מה שייך לתרגיל. זה שייך לזמן האימונים ולעצימות ולאורך תקופת זמן מסויימת ללא מנוחה ותזונה מספקת. וגם אם התזונה מספקת ויש זמן מנוחה זה עדיין לא תמיד מספיק להתאוששות מלאה. בקיצור תוריד עומס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית