הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כולסטרול והורמונים וסוג שומנים

HaMBurGer

משתמש קבוע
1,400
1
נק' מוניטין:
502
1,400
1
אהלן,
עד כמה יש קשר בין הכולסטרול שאוכלים ( לא הכולסטרול בדם) ושינוי הורמונאלי לטובה?

עוד משהו:
עד כמה יש קשר בין סוג השומן שאוכלים לרמת הכולסטרול בדם ( גם LDL וגם HDL). כי ראיתי מקורות ששומן רווי מעלה את ה HDL אבל גם כמו הדעה הגורפת בנושא, ששומן רווי מעלה את הLDL.

ובכללי איזה שומן עדיף? רווי או לא- רווי, מהצומח או מהחי? והאם יש תשובה חד משמעית במחקרים בנושא.

תודה רבה.

שומן רווי בהחלט משפיע על יצירת הורמונים סטרואילים. כגון טסטוסטרון אסטרוגן וכו. אבל לא צריך כמות מוגזמת על מנת להגיע לרמה מספקת של סינטוז הורמונים אלו. ואין פה עניין של עדיף לא עדיף. לא צריך לצרוך יותר מדי מכל סוג. ורצוי שיהיה שילוב של כולם. גם שומן חד בילתי רווי גם שומן רב בלתי רווי וגם שומן רווי.

• פותח/ת השרשור
בוא נקח 2 אנשים
שניהם עושים מסה עם אותו מספר קלוריות ושניהם מוציאים אותו דבר.
אחד מהם אוכל יותר שומן ופחות פחמימה והשני ההפך. מספר החלבון זהה
הם מתאמנים אותו דבר.

בוא נזרוק את עניין הגנטיקה ועוד משתנים לצד.

הראשון ( שאוכל יותר שומן ופחות פחמימה מהשני) יעלה יותר במסת השריר בגלל יעול ההורמונים הזה? או שזה ממש זניח ולא צריך להתחשב בזה?

אגב, אני שואל את זה כי כרגע אני בחיטוב דל פחמימה ( שלא עשיתי אף פעם לפני זה) ואני מרגיש מעולה. הצלחתי לעלות 10 קילו בנץ' ואני אנרגטי מאוד. הרבה יותר קל מכל החיטובים שעשיתי. אני אפילו לא רעב ( ואני בנאדם שאוכל המון) ובתאכלס יש לי גנטיקה שמנה.
חשבתי לעשות משהו כזה במאסה, ברור שיותר פחמימות מעכשיו אבל נגיד לא לעבור את ה100 גרם פחמימה, במקום זה להוסיף שומן. ולפי מה שאני שומע זה משתלם גם מבחינה הורמונאלית.

תודה בכל מקרה...

---------- התגובה התווספה ב 20:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:16 ----------

איפה כל גאוני הפורום?

נערך לאחרונה:
מכיוון שהוספת את האתגר עכשיו אני מוכרח לענות :🙁

אתה מבלבל בין שני דברים שונים.
אתה לא תייצר הורמונים ככל שתצרוך יותר שומן או כולסטרול.
אתה יכול לצרוך מספיק או פחות מדי.

ובאשר לזה שאתה מרגיש מעולה ולא רעב,
כנראה התרגלת לתעל שומן בתור מקור אנרגיה עיקרי וזה הולך לך טוב ובמקביל נפתרת ממעגל ה-carbs craving.

• פותח/ת השרשור
אז אתה אומר שיצור ההורמונים כן תלוי בשומן או בכולסטרול עד גבול מוסים? נגיד ( סתם דוגמא) :
אדם שצורך פחות מ80 גרם שומן לא ייצר מספיק הורמונים
אדם שצורך 80 גרם שומן ייצר מספיק הורמונים
אדם שצורך 200 גרם שומן לא ייצר יותר הורמונים מאשר האדם שצורך 80 גרם
??????

• פותח/ת השרשור
אוקי,
עכשיו השאלה השנייה.

איזה שומן יותר "בריא" רווי או לא רווי, מהחי או מהצומח... לא הבנתי כל כך את מה שעדי אמר.

הוא אמר שאין עדיפות לאחד על השני.
אדם שאוכל "שומנים בריאים" לכאורה (לא רווי) חסר ברווי ולהפך.
מדברים יותר על רווי רק בגלל המלחמה הלא מוצדקת שיש נגדו.

אוקי,
עכשיו השאלה השנייה.

איזה שומן יותר "בריא" רווי או לא רווי, מהחי או מהצומח... לא הבנתי כל כך את מה שעדי אמר.

הפרדה בין שומן או חלבון מהחי או מהצומח זה המצאה של צמחוניים.
זה כמו שאני אגיד לך שתפוזים שגדלו בתל אביב הם בריאים ותפוזים שגדלו בהרצליה משמינים.

ביחס בין שומן רווי לבלתי רווי לא הייתי מתעסק.

רגע! :stop:
לא שמתי לב לזה שרשמת שומנים מהחי או צומח נהייתי עצלן לאחרונה...

אני לא רוצה להגיד כל השמנים הצמחיים הם זבל אבל כל השמנים מן הצומח שלא עברו זיקוק (אבוקדו, שמן זית, קוקוס ...) הם אחלה.
בעיקר בגלל חומצות אומגה 6 העודפות בהן ועוד קונספירציות.

• פותח/ת השרשור
הפרדה בין שומן או חלבון מהחי או מהצומח זה המצאה של צמחוניים.
זה כמו שאני אגיד לך שתפוזים שגדלו בתל אביב הם בריאים ותפוזים שגדלו בהרצליה משמינים.

ביחס בין שומן רווי לבלתי רווי לא הייתי מתעסק.
פשוט רוב השומן מהחי הוא רווי, והצומח הוא לא רווי. תודה.

רגע! :stop:
לא שמתי לב לזה שרשמת שומנים מהחי או צומח נהייתי עצלן לאחרונה...

אני לא רוצה להגיד כל השמנים הצמחיים הם זבל אבל כל השמנים מן הצומח שלא עברו זיקוק (אבוקדו, שמן זית, קוקוס ...) הם אחלה.
בעיקר בגלל חומצות אומגה 6 העודפות בהן ועוד קונספירציות.

תודה.

אתם אומרים שלא משנה היחס בינהם?

לא.
וגם ככה יהיה לך קשה להגיע ליחס לא מאוזן ביניהם. אף אוכל לא מכיל רק סוג שומן אחד. במיוחד שאתה מגוון במקורות שומן שלך.

אז אתה אומר שיצור ההורמונים כן תלוי בשומן או בכולסטרול עד גבול מוסים? נגיד ( סתם דוגמא) :
אדם שצורך פחות מ80 גרם שומן לא ייצר מספיק הורמונים
אדם שצורך 80 גרם שומן ייצר מספיק הורמונים
אדם שצורך 200 גרם שומן לא ייצר יותר הורמונים מאשר האדם שצורך 80 גרם
??????
כאשר יש מספיק חומצות שומן רוויות בדם הגוף יקח את מה שהוא צריך על מנת לסנטז הורמונים מה שהוא לא צריך או יאגר כשומן או ישמש לתהליכים מטבוליים אחרים. זה לא אומר שאם תצרוך יותר שומן רווי אז תייצר יותר הורמונים. איפה זה כן משנה נניח לאחר סייקל בשלב ההתאוששות יש יתרון לצרוך מספיק שומן רווי על מנת לתת לגוף את האפשרות לסנטז טסטוסטרון

פשוט רוב השומן מהחי הוא רווי, והצומח הוא לא רווי. תודה.

תודה.

אתם אומרים שלא משנה היחס בינהם?
תדאג לצרוך גם מזה וגם מזה. הדבר ביחידי שהייתי מתסף זה אומגה 3 כי קשה לקבל כמויות מספיקות מהתזונה. אלה עם כן אתה צורך הרבה דגים מן הים הצפוני

• פותח/ת השרשור
כאשר יש מספיק חומצות שומן רוויות בדם הגוף יקח את מה שהוא צריך על מנת לסנטז הורמונים מה שהוא לא צריך או יאגר כשומן או ישמש לתהליכים מטבוליים אחרים. זה לא אומר שאם תצרוך יותר שומן רווי אז תייצר יותר הורמונים. איפה זה כן משנה נניח לאחר סייקל בשלב ההתאוששות יש יתרון לצרוך מספיק שומן רווי על מנת לתת לגוף את האפשרות לסנטז טסטוסטרון

תדאג לצרוך גם מזה וגם מזה. הדבר ביחידי שהייתי מתסף זה אומגה 3 כי קשה לקבל כמויות מספיקות מהתזונה. אלה עם כן אתה צורך הרבה דגים מן הים הצפוני

כבר מתסף:79nb: תודה רבה. אפשר לנעול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית