הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כולסטרול..

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
היי, שאלה ששאלתי בEVB אך לא השיבו לי עליה.
האם יש סיכון בצריכה יומיומית של גבינה צהובה (9 אחוז) משהו כמו 100 גרם? אני במשך קצת יותר מחודש אוכל כל יום מין בורקס ממכר כזה עם ערכים טובים.
מה דעתכם? מדי פעם מוסיף ביצה אחת לכאן או לשם.
תודה.

לא, מאכל בודד לא אומר המון על התזונה שלך גם ככה.
אם אתה מודאג מכולסטרול בצע בדיקות דם באופן סדיר, במידה ותראה שיש עלייה מעבר לטווח התקין תתחיל לשקול שינויים.

לא חחחח

כולסטרול גבוהה נובע מגנטיקה והשמנת יתר או סכרת וכל מיני דברים, צריכה גבוהה של סוכר נמצאה כמשנה את מאזן הכולסטרול.

• פותח/ת השרשור
לא חחחח

כולסטרול גבוהה נובע מגנטיקה והשמנת יתר או סכרת וכל מיני דברים, צריכה גבוהה של סוכר נמצאה כמשנה את מאזן הכולסטרול.

אז זה מיתוס בהקשר של הביצה והגבינה הצהובה?

אני מציע לך לשלוח לטל בן משה (מקבוצת evb) הודעה באינסטגרם או בפייסבוק בפרטי ולשאול אותו האם יש קשר בין צריכת כולסטרול גבוהה במזון לבין עליית הכולסטרול בגוף
הוא יענה לך בצורה מקצועית ויצרף לך מחקרים או מטא אנליזות שתומכות בתשובה שלו

אם כבר, הם יכולים לעזור למאזן הhdl לעומת הldl
האמת שזה נושא יחסית מורכב. אתה מכיר ראיות טובות לגבי אפקט חיובי של העלאת HDL מכוונת?
אני לא מדבר על HDL גבוה מראש (כמו מה שקורה בנשים), אלא על העלאת HDL בעזרת התערבות והתועלת של מהלך כזה למניעת מחלות לב \ תמותה. עד כמה שאני יודע זה די חסר תועלת או שהוא עולה יחד עם ה-LDL. אשמח לשנות את דעתי אם קיימים מחקרים טובים בנוגע לכך.

בכל אופן, אמור לצאת נייר עמדה מסודר בעברית בנוגע לנושא בקרוב. מקווה שהוא יהיה מספיק איכותי כדי שנוכל לסכם אותו כאן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית