סרטון בדיקת טכניקה סקווט ודדליפט

yosi231

משתמש פעיל
710
2
נק' מוניטין:
159
710
2
הולמספלייס
דדליפט:

פה הגב שלי קצת עגלגל אני אשפר פשוט שחכתי לזכור דגש מאוד חשוב...

סקווט:

הסקווט נראה לי טוב רק בשני החזרות האחרונות התחת הלך קצת קדימה מידי

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הדדליפט טוב, רק שאתה לא נועל את המוט עד הסוף. כשאתה עומד עם המוט תעמוד זקוף, תוציא חזה, תשען טיפה אחורה ככה שהמוט יהיה צמוד אליך.
גם הסקוואט נראה טוב אבל תוציא ברכיים חזק יותר החוצה.

קודם כל לפי העין שלי הוא נראה ישר, הטכניקה שלך מספיק טובה.
ובטח שיכאב לך הגב, הוא השריר המרכזי בתנועה הזאת. (אלא אם כואב לך באופן של דקירות אחרי התנועה שזה בדרך כלל נובע מטכניקה לא טובה).

• פותח/ת השרשור
לא נראה לי זה שריר כואב אלא משהוא אחר בחלק הכי תחתון של הגב בצד שמאל... וזה קרה יק אחרי האימון אתמול לפני לא כאב (זה כואב ממש קצת ויעבור עד מחר וזה אוכל לא תמיד אלא כשאני מנסה לבצעה תנועה כלשהי למשל לשבת על כיסאת להוצי את התחת החוצא לשמור על גב ישר ולהגיע לרצפה עם היד הימנית...)
יש סיכוי קטן אולי זה מהפרס? אבל לא נראה לי.. אני רוצה לחכות לעוד תגובות על הטכניקה של הדד ליפט (אולי איך שהורדתי את המוט זה לא טוב?!!?).

עריכה: הכאבים בדיוק איפה שפה רק בצד שמאל:
http://imageshack.us/photo/my-images/577/stockphoto8373373humanb.jpg/

נערך לאחרונה:
לא נראה לי זה שריר כואב אלא משהוא אחר בחלק הכי תחתון של הגב בצד שמאל... וזה קרה יק אחרי האימון אתמול לפני לא כאב (זה כואב ממש קצת ויעבור עד מחר וזה אוכל לא תמיד אלא כשאני מנסה לבצעה תנועה כלשהי למשל לשבת על כיסאת להוצי את התחת החוצא לשמור על גב ישר ולהגיע לרצפה עם היד הימנית...)
יש סיכוי קטן אולי זה מהפרס? אבל לא נראה לי.. אני רוצה לחכות לעוד תגובות על הטכניקה של הדד ליפט (אולי איך שהורדתי את המוט זה לא טוב?!!?).

עריכה: הכאבים בדיוק איפה שפה רק בצד שמאל:
http://imageshack.us/photo/my-images/577/stockphoto8373373humanb.jpg/
לא נשמע לי חריג, גם לי יש דומס שכאלה אחרי הדדליפט ואני מרגיש שאי אפשר ליישר את הגב, זה עובר אחרי כמה שעות.
אתה מרגיש את זה בעצם הזנב?

בסקוואט בחלק מהחזרות אתה יורד נמוך מידי לשבור מקביל זה סבבה אבל ממש הגעת נמוך ואז זה נתן לך הקפצה וגם הברכיים של בורחות
בדדליפט תשאיר את המוט צמוד לגוף אבל זה בקטנה הדבר הבאמת בעייתי זה שבחזרה השלילית אתה מסתכל למעטה ואז הגב שלך מתעגל גם בדרך למעטה החזה צריך להיות בולט והגב צריך להיות ישר

• פותח/ת השרשור
כשמתקוונים לשבור מקביל ז''א שכשאתה רק שובר אפילו אם זה בסנטימטר או חצי יש לעלול למעלה?
או לרדת פשו מתחת למקביל? כי לי זה לא ממש נראה עמוק מידי אתה בטוח? ובדד ליפט תודה על זה שאמרתה שאני מסתכל למטה זה מעוד יעזור פשוט שכחתי מלהשקיע בחזרה השלילת חח

כשמתקוונים לשבור מקביל ז''א שכשאתה רק שובר אפילו אם זה בסנטימטר או חצי יש לעלול למעלה?
או לרדת פשו מתחת למקביל? כי לי זה לא ממש נראה עמוק מידי אתה בטוח? ובדד ליפט תודה על זה שאמרתה שאני מסתכל למטה זה מעוד יעזור פשוט שכחתי מלהשקיע בחזרה השלילת חח
המטרה היא לשבור מקביל וזהו, גם אם תיהיה ב89 מעלות.

לא מדויק. המטרה היא להגיע לבאונס, ולא מהתאומים אלא מהמתיחה של ההאמסטרינגס.

אתה כנראה לא יודע לעשות. זה לא אומר שאין.

Squat check - YouTube

יש לי או אין לי באונס?
אני דברתי על באונס שאתה יורד למטה וכתוצאה מהמתח הגוף עולה מהר יותר למעלה (כמו החליפה ההיא), אבל אצלך אין את זה. אתה מדבר אולי על סוג אחר של באונס?

חליפה מעצימה את הבאונס הרגיל, אין לה באונס מיוחד משל עצמה. מבחינתי אם אין באונס זה לא סקוואט. לרדת חצי סנטימטר מתחת למקביל ולבלום את עצמך לא נחשב בעיניי. למי שעובד בצורה כזאת יהיה גם את אותו עומק לשלושת הסוגים של הסקוואט, זה נראה לך הגיוני?

לא בכוונה רעה כמובן, אבל אני לא רואה אצלך שום דבר שנותן "בוסט" בתחתית ככה שתעלה למעלה מהר יותר.
מה גם שאני לא זוכר כל כך שריפטו מדבר על הבאונס בLB.

בבקשה:

Rebound out of the bottom, the concept of "bounce," is very
important. Once again, the
bounce DOES NOT INVOLVE THE KNEE. You bounce off of the hamstrings and
adductors, not the quads. It happens when the hamstrings, glutes, and adductors reach the limit
of their normal range of motion due to the slight forward and outward motion of the knee and the
more pronounced backward motion of the hips. Remember: the pelvis is locked in position — in
line with the spine — by the low back muscles, the hamstrings attach to the ischial tuberosity at the
bottom of the pelvis, and the pelvis tilts forward with the torso as squat depth increases, thus
stretching out the hamstrings and glutes. At the same time, the adductors are tightening as the
distance between their attachments on the inside of the femur and on the pubis area of the
anterior pelvis are stretched apart The bounce at the b o t t om of the squat is merely the correct
use of the stretch reflex — a muscle contraction enhanced by the proprioceptive detection of
muscle elongation immediately prior to the contraction — inherent in any dynamic muscle
contraction, added to the rebound provided by the viscoelastic energy stored in the stretched
muscles and tendons. Essentially, you are bouncing off your hamstrings, not your knees. It is safe,
it is correct, and it is necessary if heavy weights are to be lifted. The only way it can hurt your
knees is if your hamstrings relax at the bottom, which would result in your knees traveling
forward, and which you should not do. If the hips are shoved back at the bottom while your
knees are shoved out, your hamstrings and adductors will tighten, your knee will be protected, and
power out of the bottom will increase.
40

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית