הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בשר (בקר), מולטי ויטמין, העמסה ואבקה.

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום לכולם
הייתי בטוח שכבר פתחתי אשכול עם השאלות הנ"ל, יכול להיות שמחקו לי? אם כן, למה?
בכל מקרה - אלו השאלות:
1. נאמר כאן שלגברים עדיף מולטי ויטמין ללא ברזל. למה זה?
2. אני יודע שזו שאלה מטופשת, אבל אני לא מצליח למצוא את הערכים התזונתיים של סינטה (בקר), לפני ההכנה. יש רעיון כלשהו מאיפה להשיג?

3. ראיתי כי ישנו סיכוי מוגבר לסרטן עקב אכילת בשר בקר בעמוד הבא: http://www.meat.org.il/info/bakar_web.pdf

(בעמ' 22)
האם זה נכון, ואם כן האם העובדה כי אני אוכל נתח רזה (סינטה), ומוריד את השומן הנראה לעין מבטלת את הנתון הנ"ל?
אני אוכל קילו וחצי סינטה בשבוע...

4. בנוגע לאבקת חלבון ISO 100 של דימטייז - רשומים עליה ערכים למנה (סקופ - 28 גרם). רק הבעייה היא שסקופ שוקל 18 גרם. זה לא בעייה לשים כל פעם סקופ וחצי, אבל השאלה היא האם סקופ וחצי מבחינת ערכים הוא מנה וחצי? הכוונה היא האם הערכים נכונים לפי סקופ או לפי המשקל (כמובן שאני מדבר על הסקופ שהגיע עם האבקה).
כן אני יודע שזה מוזר, זו גם חברה מוכרת (דימטייז).

5. איזה בשר רזה נוסף יש חוץ מחזה עוף, טונה וסינטה? (אין בעיית כשרות)

6. מה דעתכם על הערכים של ההעמסה הזו (גיל 19, משקל 72.5, גובה 1.71, אחוז שומן ~15, הוצאה קלורית יומית ממוצעת - 2700 קל'. העמסה כל 7 ימים, התפריט הרגיל כולל גירעון של 500 קל' ביום):
קל': 3120
חלבון: 148
פחמימות: 518
שומן: 49
סידן: 1320
נתרן: 2900
כולסטרול: 310
ויטמין C: 1120
סיבים תזונתיים: 47
ברזל: 20
מגנזיום: 620

תודה רבה לעוזרים!

נערך לאחרונה:
1) גברים זקוקים לפחות ברזל מנשים ובקלות מגיעים לזה מהתזונה שלהם (סייג לצמחוניים). בנוסף קל להגיע לעודף ברזל וגם בניגוד לנשים אנחנו לא מדממים פעם בחודש.
2) http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=823
3) המסמך שהבאת בדיוק טוען ההפך מכך. וגם עושה חשק לסטייק.
4) על-פי מה שאתה אומר אז כן.

* להמנע משומן בצורה גורפת לא יניב שום תרומה בריאותית. אם כבר, להפך. אז אם אין סיבה ריאלית (כמו העמסה) לצמצם בשומן, הייתי ממליץ לזרוק את הסוליות ולהכין סטייק אמיתי.
* הערכים שהצגת בסדר גמור. בהעמסה חשוב - (1) תזמון (2) מספיק חלבון - הרבה פחמימות - מעט שומן

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
1) גברים זקוקים לפחות ברזל מנשים ובקלות מגיעים לזה מהתזונה שלהם (סייג לצמחוניים). בנוסף קל להגיע לעודף ברזל וגם בניגוד לנשים אנחנו לא מדממים פעם בחודש.
2) http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=823
3) המסמך שהבאת בדיוק טוען ההפך מכך. וגם עושה חשק לסטייק.
4) על-פי מה שאתה אומר אז כן.

* להמנע משומן בצורה גורפת לא יניב שום תרומה בריאותית. אם כבר, להפך. אז אם אין סיבה ריאלית (כמו העמסה) לצמצם בשומן, הייתי ממליץ לזרוק את הסוליות ולהכין סטייק אמיתי.
* הערכים שהצגת בסדר גמור. בהעמסה חשוב - (1) תזמון (2) מספיק חלבון - הרבה פחמימות - מעט שומן

בהצלחה
תודה על התגובה.
1. ברזל מתחיל להזיק רק מ45 מ"ג ביום (לפי האינטרנט) כך שזה לא קריטי אם הצריכה תהיה 15 או 25 אבל לא משנה.
3. בעמ' 22 במסמך הם טוענים שבשר בקר ובשר מעובד מגדיל את הסיכוי לסרטן ולכן ממליצים על עד 700-750 גר' בשבוע. איפה במסמך מצויין ההפך?
4. מה זאת אומרת כן? מנה היא 28 גרם או סקופ? (סקופ שוקל 18 גרם, ועל האריזה מצויינים הערכים למנה שהיא סקופ ובסוגריים רשום 28 גרם)

*אני לא נמנע משומן בצורה גורפת, אני על 65 גרם שומן ביום (~0.9 גר' לק"ג משקל גוף), אבל לא משומן של בשר - זה מגעיל אותי :bad:

לגביי העמסה - האם הכוונה ב"מינימום שומן" היא באמת למינימום, כלומר לשאוף ל0 (באופן תיאורטי), או שמדובר על המינימום ה"מותר"? (~50 גר' ביום לאדם במשקל 70 ק"ג אם אני לא טועה) כי תכלס אני בקלות יורד ל~30 גרם שומן, יש לי בתפריט העמסה 17 גרם שומן מאגוזי מלך, שקדים ופקאנים. הכנסתי את זה פשוט כי ראיתי תפריטי העמסה אחרים (שאמרו כאן שטובים) עם ~50 גר' שומן, וגם כי זה "שומן טוב".
יש סיבה לרדת לסביבות ה30 גרם שומן בהעמסה? (יהיה מאוד קל להחליף את הקל' האלה בפחמימות - קצת יותר פסטה או משהו)

אה ואם כבר אז כבר - למה בעצם צריך להמנע מצריכת שומן בהעמסה?

תודה רבה על העזרה!

1) לא הבנתי אם אתה בא לחזק את עמדתי או לטעון כנגד.
2) בכל המחקרים שהוצגו - לא הוכח קשר.
3) כבר עניתי, אם סקופ רשום ששווה ערך ל28 גרם. מדדת ויצא 18 גרם. משהו לא בסדר פה.

1 גרם לק"ג גוף זה מינימליסטי
שלא תחשוב על לשאוף לאפס, אף פעם ולא אף יום אחד בחייך

כיוון שבהעמסה אתה מפריש כמויות גדולות יחסית של אינסולין, האינסולין הזה הוא כמו פותח שערים של התאים בגוף שלך. ואם תאכל שומן אז גם הוא ייאגר, וזה לרוב מתריס מול המטרה בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
1) לא הבנתי אם אתה בא לחזק את עמדתי או לטעון כנגד.
2) בכל המחקרים שהוצגו - לא הוכח קשר.
3) כבר עניתי, אם סקופ רשום ששווה ערך ל28 גרם. מדדת ויצא 18 גרם. משהו לא בסדר פה.

1 גרם לק"ג גוף זה מינימליסטי
שלא תחשוב על לשאוף לאפס, אף פעם ולא אף יום אחד בחייך

כיוון שבהעמסה אתה מפריש כמויות גדולות יחסית של אינסולין, האינסולין הזה הוא כמו פותח שערים של התאים בגוף שלך. ואם תאכל שומן אז גם הוא ייאגר, וזה לרוב מתריס מול המטרה בחיטוב.
1. אני לא מחזק ולא טוען כנגד, אני אומר שבמולטי ויטמין שמכיל אפילו 10 מ"ג למנה יומית (שזה דיי הרבה עד כמה שידוע לי), זה לא יעשה רע, ככה שאני לא מבין למה ההמלצה להשתמש במולטי ויטמין במיוחד בלי ברזל. מה גם שמבחינת ביצועים אירוביים צריכת ברזל גבוהה (למשל 30 מ"ג ביממה) תורמת לא מעט. אבל שוב - זה לא קריטי כל עוד אתה בתוך הטווח בתקין.

3. אני יודע שיש בעייה, לכן אני שואל האם כשאני רוצה לקחת מנה, לקחת סקופ, או 28 גרם?

1 גרם לק"ג משקל גוף זה מינימליסטי? לא בקטע של "לתקוף אותך", אבל על סמך מה זה נאמר? כי ההמלצה היחידה שנתקלתי בה הייתה במדריך לחיטוב בפורטל קילוגרם, והיא 0.8 גר' לק"ג משקל גוף.

ושוב - תודה רבה על העזרה! 😃

yan - זה בדיוק מה שאני עושה, וסקופ מכיל 18 גרם \:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית