הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רק אותי מאמנים בחדר כושר מדכאים?

MuffinMan

משתמש פעיל
591
3
נק' מוניטין:
47
591
3
במכבים
היום הייתי בחדר כושר, והמאמן שעד היום חשבתי שהוא הכי נחמד אמר לי שהסקוואט שאני עושה (זה היה 75 קילו, דרך אגב) זה יותר מידי משקל בשבילי ושה40 קילו שעשיתי בחימום יותר מתאים לי.
אחר כך עשיתי פרס והוא שאל אותי למה אני לא עושה את זה בישיבה ואמר שחבל על הגב שלי (הגב שלי היה ישר ולא זז בכלל. אפילו לא היה לי קשה עם המשקל שעשיתי).
על הפאוור קלין שהתכוונתי לעשות אחרי וויתרתי, כי כבר דמיינתי את התגובה שלו.

זה היה הקש ששבר את גב ההגמל, אחרי שכבר כמה חודשים כמעט כל אימון מאמנים מתלוננים על משהו שאני עושה.
עכשיו הבנתי שאין אפילו צדיק אחד בסדום.

אז הנה לכם דיון להעביר את הזמן: גם איפה שאתם מתאמנים יש מאמנים כאילו?
אני כבר יודע שכשיגמר לי המנוי (בדקתי, אין החזר כספי) אני אקנה מוט, ראק וכמה משקולות ואתחיל לעבוד בבית.

כל יום אני רואה כאן מישהו שיורד על המאמן שלו במכון. אולי כדאי שתשאלו את עצמכם קודם כל אם הסקוואט שלכם באמת טוב ונעשה כמו שצריך.

כבר עברתי את השלב שהם מדכאים אותי, היום אני רק משתעשע מלראות אותם מדכאים אנשים אחרים 🤡

אין מה להאשים את המאמנים , הם פשוט טיפשים מידי בשבילי לחקור וללמוד מעבר למה שלימדו אותם בווינגייט (גם אני למדתי שם אז אני יודע) והשטויות שלימדו אותם(אותנו?) שם בשבילם זאת תורה ומי שעושה אחרת שוגה והתפקיד שלהם בתור מאמנים זה להעביר לך את השטויות האלו. אבל אם אתה רוצה לעצבן חזרה תשאל אותם תמיד למה למה למה על כל דבר ותגיד להם שיביאו לך מאמר שמגבה את הדברים שלהם, עד אז אתה עושה מה שאתה בעצמך קראת. בכל מקרה לומדים להתעלם מהם עם הזמן בעקרון הם תופסים תחת על אנשים שעדיין די מתחילים אבל שתתחיל להגיע למשקלים טיפה מעל לממוצע לגודל שלך הם יעזבו אותך בשקט.

כולנו היינו שם.
הניסיון ילמד אותך שאין טעם לנסות להסביר, באמת שאין...
גם אם תוכיח את הטענה שלך מעל ומעבר אתה לא תרוויח מזה כלום.
אומרים תודה רבה וממשיכים הלאה.

אני היום מקסימום מפנה אותם לספרות הרלוונטית (SS:BBT+PPST) וכשהם מעידים שהם לא מכירים אותה אז אני שואל אותם איך יכול להיות שמדריכי חדר כושר דגולים כמוהם לא קראו את הספר הכי מפורסם/נמכר בתחום ??? ומה זה אומר עליהם בתור מדריכים?
בשלב הזה הם נוטים להתאדות מהסביבה.

את טענת ה"ישבור לך את הגב" אני סותם בזה שאני זורק להם שם של בעיית גב מסויימת ושואל אותם על איזה תרגיל הם ממליצים לאנשים עם בעיות כאלו (ספונדילוסיס, פאסט ארטריטיס , ספינל סטנוזיס וכו...)
כשהם לא יודעים על מה אני מדבר - אני אומר להם שאם הם לא יודעים אפילו מה זה אומר - הם לא מבינים מספיק בגב כדי להטיף לי מוסר.

חלאס, כל יומיים מישהו בוכה על כמה הוא מגניב וכמה המדריכים בחדר כושר ליצנים. נמאסתם. תמצאו משהו יותר מועיל לעשות עם עצמכם. המדריכים לא נמצאים שם כדי להפוך אתכם לסוסים, זו לא העבודה שלהם.

אפשר להיות מגניב ולהתמרמר על הפקידה?

כל יום אני רואה כאן מישהו שיורד על המאמן שלו במכון. אולי כדאי שתשאלו את עצמכם קודם כל אם הסקוואט שלכם באמת טוב ונעשה כמו שצריך.

+1 תבדוק את הטכניקה שלך טוב טוב לפני הצהרות כאלה.

• פותח/ת השרשור

הוא לא אמר רק על הסקוואט שלי, הוא אמר על כל תרגיל שעשיתי.
והוא גם לא נתן לי נקודות לשיפור בטכניקה של הסקוואט, הוא סתם בא ואמר לי שהמשקל כבד מידי בשבילי ושאני צריך להוריד את זה בכמעט חצי.

דרך אגב, היום היה גם איזה בודיבילדר רוסי נחמד שעשה Decline Press (אין לי מושג מה השם בעברית) עם דאמבלים יחסית כבדים, ובסוף הסט האחרון שלו כשהוא כבר היה מותש לגמרי, הוא הפיל את המשקולות על הרצפה.
ואז המנהל של החדר כושר, שהיה באמצע אימון אישי עם מישהי עצר באמצע והחליט לצעוק ולשאוג עליו בגלל שהוא הפיל שני דאמבלים על שטיח גומי שנועד בשביל שיפילו עליו משקולות.

אז לא, לא מדובר על מאמנים שבסה"כ רוצים לעזור לך. מדובר על אנשים שמנסים להראות כמו גברים ולשלוט בחדר כושר.

ואני אולי המתחיל האחרון שאפשר להגיד לו שהטכניקה שלו לא טובה (בלי להשוויץ), אני בדרך כלל מתעסק יותר זמן עם הטכניקה מאשר הזמן שאני מתעסק עם התרגיל.

כולנו היינו שם.
הניסיון ילמד אותך שאין טעם לנסות להסביר, באמת שאין...
גם אם תוכיח את הטענה שלך מעל ומעבר אתה לא תרוויח מזה כלום.
אומרים תודה רבה וממשיכים הלאה.

אני היום מקסימום מפנה אותם לספרות הרלוונטית (SS:BBT+PPST) וכשהם מעידים שהם לא מכירים אותה אז אני שואל אותם איך יכול להיות שמדריכי חדר כושר דגולים כמוהם לא קראו את הספר הכי מפורסם/נמכר בתחום ??? ומה זה אומר עליהם בתור מדריכים?
בשלב הזה הם נוטים להתאדות מהסביבה.

את טענת ה"ישבור לך את הגב" אני סותם בזה שאני זורק להם שם של בעיית גב מסויימת ושואל אותם על איזה תרגיל הם ממליצים לאנשים עם בעיות כאלו (ספונדילוסיס, פאסט ארטריטיס , ספינל סטנוזיס וכו...)
כשהם לא יודעים על מה אני מדבר - אני אומר להם שאם הם לא יודעים אפילו מה זה אומר - הם לא מבינים מספיק בגב כדי להטיף לי מוסר.

רגע... אתה לא מאמן בחדר כושר?

דרך אגב, היום היה גם איזה בודיבילדר רוסי נחמד שעשה Decline Press (אין לי מושג מה השם בעברית) עם דאמבלים יחסית כבדים, ובסוף הסט האחרון שלו כשהוא כבר היה מותש לגמרי, הוא הפיל את המשקולות על הרצפה.
ואז המנהל של החדר כושר, שהיה באמצע אימון אישי עם מישהי עצר באמצע והחליט לצעוק ולשאוג עליו בגלל שהוא הפיל שני דאמבלים על שטיח גומי שנועד בשביל שיפילו עליו משקולות.

דאמבלים לא נועדו ליפול בצורה הזאת, זה הורס אותם ואת הרצפה. יותר מזה, הוא המנהל ואלה החוקים של החדר כושר שלו, כך שהוא צודק ואתה טועה.

סיימת להתלהב?

• פותח/ת השרשור
"הוא המנהל ואלה החוקים של החדר כושר שלו, כך שהוא צודק ואתה טועה."

כן, בזה אתה צודק.

א. זה קרה לי הרבה לפני שהייתי "מאמן".
ב. אני כן מאמן מוסמך ( for what its worth....).
ג. אני לא מאמן בחד"כ שאני מתאמן בו.

ובנוסף יוצא לי לבקר חברים בחדרי כושר אחרים (איפה שיש מצב לשלם יומית + אישור רפואי ולהיכנס חד פעמי)

---------- התגובה התווספה ב 21:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:45 ----------

וזאת גם לא התבכיינות על זה שמציקים למישהו , זאת סתם התמרמרות קבוצתית על המצב העגום של התעשייה בארץ ובכלל.

• פותח/ת השרשור
ללא ספק התמרמרות קבוצתית.

אם מאמן היה בא ואומר לי שהגב שלי לא ישר מספיק, שאני לא שובר מקביל או משהו כזה, הייתי דווקא די שמח שהוא עוזר לי.

יש לי תחושה שהמאמנים בחדר כושר אפילו לא יודעים שאפשר לעשות עוד משהו בחדר כושר חוץ מ"פיטנס" או בודיבילדינג, כי הם כל הזמן אומרים לי להוריד משקל ולעשות טכניקה של בודיבילדר.

כבר עברתי את השלב שהם מדכאים אותי, היום אני רק משתעשע מלראות אותם מדכאים אנשים אחרים 🤡

:nono:
האמת שהמאמנים אצלי צועקים עליי רק כשאני מבצע תרגיל בטכניקה לא טובה כי הם פוחדים שאני יפצע ויתבע אותם, אפשר להבין אותם אבל בכל זאת לרובם אין את הידע איך לתקן סקוואט/פרס או כל תרגיל אחר אז זה מסתכם בזה שאומרים לך תוריד משקל או שתעוף מפה 😵

אצלינו בסוואט סטאר באשדוד בחיים לא ראיתי מדריך\מאמן שלא מאפשר למישהו לעשות את מה שהוא רוצה, ללא תלות בגיל.
ילדים מרביצים סקוואטים(מעט מאוד, ויש כמה עם פוטנציאל לדעתי), פרס, דדליפט רק קלינים לא ראיתי אף אחד שעושה, חוץ משני חבר'ה שמתעסקים בקרוספיט!😃

אצלינו בסוואט סטאר באשדוד בחיים לא ראיתי מדריך\מאמן שלא מאפשר למישהו לעשות את מה שהוא רוצה, ללא תלות בגיל.
ילדים מרביצים סקוואטים(מעט מאוד, ויש כמה עם פוטנציאל לדעתי), פרס, דדליפט רק קלינים לא ראיתי אף אחד שעושה, חוץ משני חבר'ה שמתעסקים בקרוספיט!😃

גם לי כילד בן 15 לא מעירים אם הטכניקה שלי יחסית טובה, הבעיה העיקרית היא שהם לא יודעים איך לתקן את הטעויות/ לא רוצים לתקן את הטעויות בתרגילים מסוימים כי הם דואגים לתחת שלהם ולכסף שלהם

חחחחחחחחחח השיטה הכי טובה מתי שהמאמן אומר לך שהטכניקה שלך לא טובה בגלל שאתה עושה LB SQUAT
ואתה אומר לו שידגים לך ואז הוא עושה HB ואתה מנסה להסביר לו על ההבדל בין HB ל LB והוא אומר שהמיקום של המוט זה רק נוחות בסוף מתיאשים ונותנים להם להגיד מה שהם רוצים ופשוט ממשיכים הלאה ברגיל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית