הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין ונוזלים

amitrozenblum

משתמש מתחיל
38
0
נק' מוניטין:
0
38
0
שלום,
כבר רשמתי את זה בנעוץ בשאלות מפגרות אבל אף אחד כנראה לא נכנס לשם...
אני מתכוון להתחיל להשתמש בקריאטין בשבוע הבא ואני קצת חושש מנושא ספיחת הנוזלים,
אני לא בן אדם ששותה המון אבל מסוגל לשתות בכוח בכדי לשמור על כמות גדולה של מים בתקופת השימוש בקריאטין, רק תהיתי בערך כמה מים צריך לשתות ביום בזמן לקיחת קריאטין (בלי העמסה, בסביבות ה 5 גרם ביום) והאם זה תלוי במשקל גוף (יחס מסויים) ?
ועוד משהו, אני קצת חושש מספיחת הנוזלים בכיוון של ההתנפחות, איך זה נראה? כמו מסת שריר או שאני אראה כמו בלון מנופח?
אם למישהו יש גם תמונות להמחשה איך נראים לפני ותוך כדי שימוש בקריאטין אני אשמח לראות :120ag:

אני אישית שותה בין 2 וחצי ל3 וחצי ליטר ביום .
וזה אינדוודואלי.אדם אחד יכול לספוח 2 קילו נוזלים ואדם אחר 5 (קיצוני מאוד לדעתי).
במחינה חיצונית לנוזלים יש דיי מראה כמו של "שומן" אבל הם יורדים מיד לאחר שתפסיק להתשמש בקריאטין

• פותח/ת השרשור
הבנתי שהנוזלים נספחים ביחד עם הקריאטין אל תוך תאי השריר הפעילים, ככה שטכנית השרירים הם אלא שיראו "מנופחים" יותר?
זה אומר שגם בבטן/צוואר/פנים וכו' יצטברו נוזלים ויראו כמו השמנה?
כמו כן, מתי הכי טוב לצרוך את הקריאטין?
בסמוך לארוחה (לפני/אחרי)
על בטן ריקה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יש לי עוד שאלה,
התחלתי לצרוך את הקריאטין אתמול, מונו של אופטימום ביחד עם 2 כוסות מים וכפית אחת של קריאטין.
כרגע אני צורך אותו בערך שעה אחרי ארוחת הצהריים (ארוחה גדולה עם הרבה פחממות וחלבון), האם זה אפקטיבי ומתי הכי כדי לצרוך אותו?
האם עדיף לצרוך את הקריאטין ביחד עם החלבון אחרי האימון?
אני מקפיד על שתייה מרובה אבל זה גורם לי ללכת לשירותים להתרוקן כל חצי שעה בערך, שתן שקוף לגמרי, האם זהו מצב אידיאלי, או שאני יכול לשתות טיפה פחות כדי לא להרגיש "מלא" כל היום?
והגיוני ששתיה בכוח כל היום כדי לשתות הרבה גורמת לעייפות?
וזה הגיוני שהקריאטין לא מתמוסס טוב כלל במים? גם אחרי הרבה זמן של שיקשוק?
כמו כן יש לי עוד שתי שאלות:
יש לי בעיה מוזרה שכאשר אני שותה אבקת חלבון (של אופטימום) אם חלב (בלבד) זה עושה לי רע בבטן, כמו מאפיינים של רגישות ללקטוז, וזה מוזר לי כי אף פעם חלב לא עשה לי בעיות וגם באבקת חלבון רשום שמוסיפים לה לקטאז לעיכול טוב יותר..

האם בבדיקות דם שאני צפוי לערוך בחודש הבא אני אראה ערכים גבוהים של קריאטנין בדם, שעד כמה שידוע לי הינו תוצר הפירוק של קריאטין?
והאם זה עלול להדאיג את הרופאה?
תודה!

נערך לאחרונה:
זה לא קשוא לריגישות ללקטוז. קריאטין יכול לגרום להרגשת חוסר נוחות בבטן וביקורים תכופים לשירותים. זה יעבור לך עוד שבוע שבועיים. לדעתי אתה לחוץ מידי. זה בסך הכל קראטין תשתה כמה שאתה שותה בדרך כלל. 2-3 ליטר ביום (נוזלים) אמורים להספיק. ותצרוך את הקראטין לפני האימון או לאחריו.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שאני טיפה לחוץ, אבל אני רואה שלא הבנתה את השאלות שלי בהקשרן ולכן אני אנסח טוב יותר:

1.התחלתי לצרוך את הקריאטין אתמול, מונו של אופטימום ביחד עם 2 כוסות מים וכפית אחת של קריאטין.
כרגע אני צורך אותו בערך שעה אחרי ארוחת הצהריים (ארוחה גדולה עם הרבה פחממות וחלבון), האם זה אפקטיבי ומתי הכי כדי לצרוך אותו\האם עדיף לצרוך את הקריאטין ביחד עם החלבון אחרי האימון?
לגבי התשובה שלך, לפני או אחרי האימון הבנתי אבל האם יש צורך ביחד עם ארוחה/חלבון?

2.אני מקפיד על שתייה מרובה אבל זה גורם לי ללכת לשירותים להתרוקן כל חצי שעה בערך, שתן שקוף לגמרי, האם זהו מצב אידיאלי, או שאני יכול לשתות טיפה פחות כדי לא להרגיש "מלא" כל היום? שכן אני מרגיש נפוח בבטן מכמות הנוזלים הרבה.

3.הגיוני ששתיה בכוח כל היום כדי לשתות הרבה גורמת לעייפות?

4.זה הגיוני שהקריאטין לא מתמוסס טוב כלל במים? גם אחרי הרבה זמן של שיקשוק נשארים גבישים במים?
ואם אני שותה שלא הכל התמוסס אבל מכניס הכל ובולע את כל המים ושותה עוד זה עדיין טוב?

5.יש לי בעיה מוזרה שכאשר אני שותה אבקת חלבון (של אופטימום) עם חלב ורק עם חלב זה קורה זה עושה לי רע בבטן, כמו מאפיינים של רגישות ללקטוז, וזה מוזר לי כי אף פעם חלב לא עשה לי בעיות וגם באבקת חלבון רשום שמוסיפים לה לקטאז לעיכול טוב יותר..

6.האם בבדיקות דם שאני צפוי לערוך בחודש הבא אני אראה ערכים גבוהים של קריאטנין בדם, שעד כמה שידוע לי הינו תוצר הפירוק של קריאטין?
והאם זה עלול להדאיג את הרופאה?

תודה רבה לך!

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית