ייעוץ לעבור מבנץ' עם מוט לדאמבלים

• פותח/ת השרשור Tenag
  • פורסם בתאריך

Tenag

משתמש מתחיל
27
0
נק' מוניטין:
0
27
0
החזה שלי כמעט לא גדל למרות שאני עולה במשקלים והכל...
שמתי לב בזמן האחרון שאת הבנץ אני לא מוריד עד הסוף אלא שהמוט 5-10 ס"מ מהחזה כי יותר מזה כואבים לי הכתפיים ואני עושה בטכניקה נכונה... אז אני לא עובד בטווח תנועה מלא, ואני מסיק שזאת הסיבה שהוא לא גודל כמו שאר הגוף, אני צודק?

בגלל שלעשות בנץ' עד החזה אני כמעט לא יכול בגלל כאבים, כדי לי לעבור לדאמבלים לפחות לזמן הקרוב? חודש חודשיים ככה?

אם אתה לא נוגע בחזה + יש כאב בכתפיים, אתה לא עושה בטכניקה נכונה.
בנוסף, אם אתה ממשיך לא לגעת בחזה, ולהעלות משקלים, כל מה שקורה זה שאתה עושה פחות תנועה מאימון לאימון. אם כל חזרה שלך היא לא לפי מדד מסויים, אתה לא יכול להמשיך למדוד את עצמך.

• פותח/ת השרשור
נכון ובגלל זה אני שואל...
ואני עושה בטכניק טובה לפי דעתי, יש לי מבנה דפוק בכתפיים והם כואבות לי בהרבה תרגילים (מתח למשל)

אתה צריך לסדר את כתפיים שלך. לעבור לדאמבלים בנתיים זה רעיון טוב, כי הזרוע לא נכפית למצב של סיבוב פנימה כמו במוט.
אתה צריך להוריד בנפח של תרגילי הלחיצה ולמשוך יותר, מאד נפוץ שהמסובבים פנימה והחוצה לא מאוזנים, וזה דופק את הכתפיים.

• פותח/ת השרשור
במידה ואני עוש האת התרגיל לכתפיים שמרימים מוט בעמידה עד החזה (ברח לי השם) במקום לחיצת כתפיים ובנץק חיובי על אותו סגנון של לחיצת כתפיים זה בסדר?

למה הכתפיים שלי באמת לא יודע מה איתם אני מרגיש בהרבה תרגילים כאילו הם הולכות להסתובב לי לא יודע אם אתם מבינים על מה אני מדבר

אם אתה עושה upright rows אז זה לבד יכול להיות התרגיל שמזיין לך את הכתפיים.
דמבל בנצ' בשיפוע זה מספיק גם לחזה וגם לכתפיים עד שתסדר את עצמך.

• פותח/ת השרשור
כן upright rows
אז במידה ואני עושה את זה ובנץ', הכתף אמורה להתאזן? זה נחשב תרגיל של משיכה לכתף נכון?

ותודה על כל העזרה נורא מעריך את זה

ממש ממש ממש לא לעשות Upright rows, זה תרגיל איום ונורא לכתפיים לא בריאות. תעשה רק את הבנצ' בשיפוע. ביד אחורית אתה יכול להתפרע. וגם יד קדמית יכול להיות בעייתי עם תקלות כתף מסויימות.

למה שהכתף תכנס לסיבוב פנימי מוגזם בבנץ' רק עם מוט ?

אבל אני כן מסכים עם זה שUPRIGHT ROW זה פשוט רעיון לא טוב, אפילו לרוב הכתפיים הבריאות.

אתה יכול לעבור לדאמבלים. זה אפילו תרגיל טוב יותר ממוט מבחינת טווח תנועה וכתפיים (פחות סכנה שהמרפקים יעופו הצידה ויגרמו לרוטציה בכתף), רק שלצערנו ההתקדמות במשקלים בעייתית בו כי הקפיצות גדולות. אבל אני לא חושב שאתה לא גודל בגלל טווח תנועה קצר מדי.

כן...אתה צודק.
אבל אין בעיה של סיבוב פנימי שאמור לגרום לבעיות כשעושים את זה נכון במוט.

אבל אני כן מסכים עם זה שUPRIGHT ROW זה פשוט רעיון לא טוב, אפילו לרוב הכתפיים הבריאות.

אני לא יודע מה התרגיל הזה עשה בתכנית האימונים של פותח השרשור מלכתחילה, יש לי הרגשה שהכתפיים שלו יפסיקו לכאוב והוא יוכל ללחוץ כמו כולם ברגע שהוא יפסיק לעשות אותו.

לפותח השרשור: חשוב מאוד להתאזר בסבלנות בכל הנוגע לחזה; תתרכז כרגע בעליה פרוגרסיבית של המשקל בלחיצת חזה אופקית ובטכניקה טובה.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע מה התרגיל הזה עשה בתכנית האימונים של פותח השרשור מלכתחילה, יש לי הרגשה שהכתפיים שלו יפסיקו לכאוב והוא יוכל ללחוץ כמו כולם ברגע שהוא יפסיק לעשות אותו.

לפותח השרשור: חשוב מאוד להתאזר בסבלנות בכל הנוגע לחזה; תתרכז כרגע בעליה פרוגרסיבית של המשקל בלחיצת חזה אופקית ובטכניקה טובה.

התרגיל לא היה בתוכנית האימונים שלי אף פעם לא עשיתי אותו... חשבתי שהוא יהיהב תרגיל טוב כתרגיל משיכה כי רוב התרגילים שלי הם דחיפה אבל אטחרי התגובות האלה אני אוותר

אני חושב שאעבור בסוף לבנץ' עם דאמבליםעד לסיום המסה עוד לחודשיים נראה...
כי נכון לעכשיו אני ממש לא מרגיש את החזה עובד רק את הידיים... למרות שאני עולה במשקלים

ואב לא הכי קשור, אני לא יודע אם זה רק אני, גם לכם לפעמים קורה שהכתף מסתובבת כזאת וזה מלווה עם קנאק חזק וכאבים? נגיד שאני עם יד ישרה כלפי מעלה ומוריד אותה ב90 מעלות היד מסתובבת כזאת ויש קנאק בכתף (בגלל זה גם כואב לי במתח), זה נורמלי או שזה פאק רציני במבנה שלי?

אתה יכול לעבור לדאמבלים. זה אפילו תרגיל טוב יותר ממוט מבחינת טווח תנועה וכתפיים (פחות סכנה שהמרפקים יעופו הצידה ויגרמו לרוטציה בכתף), רק שלצערנו ההתקדמות במשקלים בעייתית בו כי הקפיצות גדולות. אבל אני לא חושב שאתה לא גודל בגלל טווח תנועה קצר מדי.

מחזק
+ שים סרטון. יש מצב חזק שאתה לוחץ עם הכתפיים במקום לעשות בנצ'

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה.
אני אומר לך חח... אני מתאמן כבר בערך 4 חודשים אולי טיפה פחות
התחלתי עם בנץ' 25 עכשיו הוא 70ף והייתה גדילה משמעותית רק בחודש חודשיים הראשונים...

מה שכן באמת שדמתי לב שאני עושה רק חצי תנועה ולא מוריד את המוט עד הסוף... אז אני חושב שבגלל זה לא הייתצה גדילה

אגב היום ניסיתי פעם ראשונה BP עם דאמבלים, עשיתי 27.5 כל יד והידיים שלי רעדו בניסיון לאזן את זה... לא היה קשה לדחוף היה קשה לאזן, זה נורמלי להתחלה של בנץ' פרס מדאמבלים? היה הרבה פחות קשה מעם מוט...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית