הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה מאסה פריסה מלפנים ומוסט....

אם יכול לתת לך עצה שעזרה לי, מאז שאני עושה סקי על התנגדות גבוהה וRPM 70-80 , הרגליים שלי השתפרו פלאים , אבל זה מה שקרה אצלי , אולי אצלך זה לא יעבוד , סתם עצה

• פותח/ת השרשור
יש הבדל בין אנשים לגבי צבירת שומן ורגישות לאינסולין
וח"ח בלוטת התריס והורמונים

מי שרואה שהוא משמין עדיף לו לאכול מבוקר

וליאור כמה אתה חושב שתשפר את הרגליים ב8 שבועות סייקל ? לשפר רגליים אתה צריך שנה + עבודה מהמצב שלך עם או בלי קשר לסייקל

ברור לי שב 8 שבועות לא הגיע לפרופורציה שלמה בין פלג גוף תחתון לעליון וברור לי שבשביל רגליים רציניות מהמצב הנוכחי צריך שנה+ אבל תסכים איתי שאם בגלל השרות הצבאי רוב הזמן לא יצא לי לאמן אותן וסביר להניח שיש בהן אפקט של מתאמן מתחיל אז אדרבה עם סייקל אני יוכל לצבור בהן בפרק זמן דיי קצר דיי הרבה בשר שלפחות בחיטוב הבא יהיה קצת מה להראות, מאמין שתוך שנתיים מה שכן אני ישפר את הרגליים כמו שצריך והביא אותן לפרופורציה שלמה בין פלג גוף עליון ותחתון אני לא ממהר לשום מקום.

אם יכול לתת לך עצה שעזרה לי, מאז שאני עושה סקי על התנגדות גבוהה וRPM 70-80 , הרגליים שלי השתפרו פלאים , אבל זה מה שקרה אצלי , אולי אצלך זה לא יעבוד , סתם עצה

זה מאוד אינדיבידואלי אבל לצורך העניין באוף סיזן הזה אני משלב 3 4 פעמים בשבוע אירובי לאחר האימון במכשיר הקרוסטריינר (סקי)

קראתי פה את התגובות שלך...אתה מקשקש לא מעט ונוטה מאוד ליפול על מיתוסים....עם יש לך רגליים בעיתיות סייקל של 8 שבועות לא ממש יעזור לך ואולי גם שנה+ של עבודה קשה לא יביאו לך את התוצאות המבוקשות. קח את רועי עבודי שלקח את אלוף האלופים ב IFBB שלדעתי יש לו את הפלג גוף עליון הטוב בארץ (בטח שלקטגוריית המשקל שלו) יש בעיה לא קטנה עם הרגליים והוא מתאמן הרבה יותר ותיק ממך וכבר עבר כמה וכמה סייקלים בחיים שלו והוא עובד חזק על רגליים אבל מה לעשות זה לא זז בקצב שהוא היה רוצה למרות שהוא כן השתפר ברגליים שלו. מה שאני מנסה להגיד זה שתתן את כל מה שאתה יכול אבל על תפתח ציפיות שאתה הולך להעלות 5 סמ בהיקף הרגליים זה לא יקרה...אני לא יודע מה אתה הולך לעשות עם הרגליים אבל גם עלי תהיה בטוח שפיצול הרגליים יתן לך אתה תוצאה המבוקשת זה תלוי למה אתה מגיב טוב יותר ווליום גבוהה או עצימות גבוהה. וזה ידידי עיניין של ניסיון שלפי מה שאני רואה מהתמונות עדיין חסר לך.... בכל מקרה אחי שיהיה לך בהצלחה...

• פותח/ת השרשור
אני לא אמרתי שאני מצפה בסייקל של 8 שבועות לשפר את הרגליים פלאים אבל שיפור יהיה אין פה שאלה בכלל, גם אם יהיה שיפור של 2 3 ס''מ של שריר איכותי אני יגיד לעצמי עשית את העבודה, זה לא אומר שאני הפסיק לעבוד קשה המשיך כל הזמן לעבוד קשה בשביל להשתפר במהלך השנים.

לירון אתה סתום, אמרתי לך כבר לעשות SS -> 5X5 ורק אחרי זה להתחיל לחשוב על שטויות

זה הסבר שקצת יותר מקובל עלי.
יש מחקר על זה בהישג יד או משהו?
יש פה עוד עקרונות שלא בדיוק צריך מחקרים בשבילהם. תחשוב על בן אדם שהיה שמן בעבר, יש לו יותר תאי שומן מאדם שלא היה לעולם שמן. ברגע שיש לך יותר תאי שומן, יש לך יותר נטייה לצבור נוזלים שנראים גם כחלק מ"שומן" במראה הגוף ומקשים עליך מאוד ברמה של לעלות על במה. חוץ מזה ששומן נאגר שם ב"קלות" יותר כי יש מעין. יש גם את העניין של רגישות לאינסולין כשמילות המפתח
insulin resistance + weight gain
יביאו לך הרבה תוצאות ב Pubmed (תירשם לאתר ותבחר מחקרים על בני אדם ובאנגלית, יקזז קצת מהתוצאות שתקבל).
יש כמה מאמרים על רגישות לאינסולין גם בפורטל קילוגרם, אני חושב שרובם של לייל.
נטייה להשמנה מתבטאת גם במצב של רמות הגרלין והלפטין שבין היתר אחראים על בקרת הרעב בגוף. אדם שמן כנראה שיהיה רעב יותר מאדם שלא היה שמן יותר (בגלל ההורמונים הללו). לאחרונה גם מתפתחים כל מיני היפותזות שעדיין נבדקות על גנים וחלבונים מאוד ממוקדים בגוף שאחראים על השמנה אצל חלק מהאוכלוסיה. בכל מקרה, מהצד השני, יש מחקרים שמראים שגנטיקה מהווה חלק קטן מאוד (כ-20%) מכלל התוצאות של שינוי הגוף (תזונה ואימונים = 80%). לכן, לתירוצים אין באמת תוקף וכל מי שאומר שהגנטיקה שלו דפוקה הוא סתם עצלן (בהנחה שהוא אדם בריא).
ולגבי חילוף חומרים איטי או מהיר, זה פחות נפוץ באוכלוסיה בניגוד למה שחושבים (כשכולם אומרים שיש להם "חילוף חומרים איטי" זה סה"כ תירוץ). כדי לבדוק חילוף חומרים צריך להיבדק בתנאי מעבדה, בצום, תוך כדי שכיבה באוהל חמצן למשך כחצי שעה עד שעה ולמדוד צריכת חמצן (זו אחת מהשיטות, דיי מדוייק).

מעניין אותי בטירוף כמה אתה לוחץ נגיד ל שישיות או שמיניות אני ישמח עם תגיד לי פה או בפרטי אני מבטיח שלא יגיד 😉

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית