הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגיוני לקבל זימון לטייס ולא לאף יחידת מודיעין?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך

12344

משתמש משקיע
3,703
69
נק' מוניטין:
2,210
3,703
69
אמרו לי לחכות ושזה בטוח יגיע, ולא מגיע שום זימון, התקשרתי ואמרו לי שאין.
הגיוני? יש משו לעשות בנושא?

גם אני ככה כוסעמק
חוץ מזה ,יום סיירות וגאמא לא קיבלתי שום דבר אחר.

• פותח/ת השרשור
קיבלת גאמא?

אני רוצה אבל לא נותנים, ובנתיים קיבלתי מנילה מפגרת לכל הנ"מ שיריון ואלה בסגנון ותאריך גיוס.
אני חייב להגיע למודיעין בכל דרך אפשרית. אומרים לי להוריד פרופיל (אני 97), לחכות ליום גיוס וכל מיני חירטוטים ואי אפשר לדעת למי להקשיב.

קיבלת גאמא?

אני רוצה אבל לא נותנים, ובנתיים קיבלתי מנילה מפגרת לכל הנ"מ שיריון ואלה בסגנון ותאריך גיוס.
אני חייב להגיע למודיעין בכל דרך אפשרית. אומרים לי להוריד פרופיל (אני 97), לחכות ליום גיוס וכל מיני חירטוטים ואי אפשר לדעת למי להקשיב.
גם אני 97
ממה שאני יודע חלק מהכיתה שלי שקיבלו זימונים למודיעין זה כאלה עם פרופיל נמוך (לא יודע עד כמה, אבל כניראה שלא נכנס לדרג של הקרבי)
אז כמו שאמרת יכול להיות שזאת הבעיה.

---------- התגובה התווספה ב 22:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:49 ----------

וכן קיבלתי גאמא

הגיוני מאוד שקיבלת טייס ולא מודיעין. זה שקיבלת טייס מעיד על זה שיש לך פרופיל גבוהה וקב"א 52+. הנתונים האלה לא גורמים ליחידות מודיעין לרדוף אחרייך. יכול להיות שעוד יזמנו אותך אבל לא בטוח.

הגיוני מאוד שקיבלת טייס ולא מודיעין. זה שקיבלת טייס מעיד על זה שיש לך פרופיל גבוהה וקב"א 52+. הנתונים האלה לא גורמים ליחידות מודיעין לרדוף אחרייך. יכול להיות שעוד יזמנו אותך אבל לא בטוח.

קב"א 54+ ולא 52+ .
לא קיבלת שחקים חבצלות ? ולגבי השאר זה תלוי מתי אתה מתגייס , חברים שלי שמתגייסים באוג 12 בדיוק עכשיו התחילו לקבל זימונים גאמא תלפיות ועוד כמה דברים שמעתי אז אולי יש קשר בין הדברים .

• פותח/ת השרשור
12 במרץ, ולא קיבלתי כלום חוץ מטייס ויום סיירות\שדאות משהו כזה שלא הלכתי.

זה כי אם אני לא טועה טיס דוחה כמעט את כל שאר הזימונים חוץ מיום סיירות...

יחידות המודיעין הטובות דורשות אקסטרא מלבד הרגיל, מאוד הגיוני שתזומן לטייס עם פסיכוטכני טוב ונתונים טובים.
אם אתה מדבר על יחידות מודיעין הרגילות, אז הצבא מעדיף קודם-כל לנצל את הכישורים לתפקידי מפתח בצבא, ולכן הצבא יעדיף אותך לטייס מאשר ליחידת מודיעין רגילה.
אני מניח שאם לא תעבור,תוכל לקבל מודיעין.

• פותח/ת השרשור
בטייס נכשלתי בכוונה.
אני פחות מחודשיים לגיוס ושום דבר באופק, רק נ"מ ודברים עלובים אחרים.
יש לי גם 5יחל מתמטיקה ומחשבים (אמרו לי שחוסר בזה יכול לפסול, כבר לא יודע למי להאמין כי בתכלס לא קיבלתי אף זימון).

נערך לאחרונה:
זה לא מרשים אותם במיוחד.. מילאת את השאלון של חבצלות\שחקים או משו בסגנון?

מודיעין זה עוף די מוזר.. אני יום אחד פשוט קיבלתי מכתב "תודה על מיונך לגאמא אבל לא עברת את המבחנים"
כשמעולם לא קיבלתי שום מכתב מהם או כל דבר אחר.

למה אתה כל כך להוט על מודיעין אגב?

אתה יודע שמודיעין מושכים גם מתוך היחידות עצמם?
פשוט תודיע שאתה רוצה מודיעין במנילה שלך.

אתה צריך להבין שלצבא יש סדר עדיפויות,הוא לא יוותר על מישהו שיכול להיות לוחם בפוטנציה.
בשביל יחידת מודיעין רגילה, שכל אחד עם פרופיל נמוך יותר והשכלה טובה יכול לבצע.
אמרתי לך,ליחידות הבאמת סודיות של מודיעין והטובות ,יש עוד כמה דברים שאתה צריך להביא לשולחן בד"כ.

תתעקש, תקבל בסוף.

בתור מלש"ב שהתאריך גיוס הראשוני שלו הוא נובמבר 2012 שקיבל פרופיל 82 ורוצה להוריד ל64 (מגיע לי פרופיל נמוך יותר,הם פישלו) אבל שלח עשרה פקסים לפחות-לא עונים,דואר רשום-לא עונים מישהו יודע מה אני צריך לעשות??

• פותח/ת השרשור
זה לא מרשים אותם במיוחד.. מילאת את השאלון של חבצלות\שחקים או משו בסגנון?

מודיעין זה עוף די מוזר.. אני יום אחד פשוט קיבלתי מכתב "תודה על מיונך לגאמא אבל לא עברת את המבחנים"
כשמעולם לא קיבלתי שום מכתב מהם או כל דבר אחר.

למה אתה כל כך להוט על מודיעין אגב?

אני נעול על משהו שיביא לי תועלת. לא אכפת לי איפה כמה למה.

ותחסכו ממני את "אחי צריך לתרום לא לצפות לתמורה!"

אתה יודע שמודיעין מושכים גם מתוך היחידות עצמם?
פשוט תודיע שאתה רוצה מודיעין במנילה שלך.

אתה צריך להבין שלצבא יש סדר עדיפויות,הוא לא יוותר על מישהו שיכול להיות לוחם בפוטנציה.
בשביל יחידת מודיעין רגילה, שכל אחד עם פרופיל נמוך יותר והשכלה טובה יכול לבצע.
אמרתי לך,ליחידות הבאמת סודיות של מודיעין והטובות ,יש עוד כמה דברים שאתה צריך להביא לשולחן בד"כ.

תתעקש, תקבל בסוף.

איך מודיעים על מודיעין במנילה? יש לי רק לסמן 1-5 על יחידות שכל מי שנמצא בהן מתחרט על היום שבו נולד.

אולי אפשר לבקש אחרי הגיוס. אבל אני מחפש משהו לעכשיו.

וגם מה שהכי מצחיק זה שמי ישמע מה אני מבקש. כולה פאקינג להיבחן. לא עברתי תודה שלום.

תסמן לא רוצה על הכל פשוט תכתוב בגדול, אני רוצה מודיעין.
זה מה שחבר עשה, וזימנו אותו לראיון.
בסוף הוא נכנס.

איך מודיעים על מודיעין במנילה? יש לי רק לסמן 1-5 על יחידות שכל מי שנמצא בהן מתחרט על היום שבו נולד.
אם קיבלת טייס אז כנראה שיש לך מנילה קרבית,אולי לא בא לך לתרום, אבל אל תבלבל את המוח שכל מי שנמצא בקרבי מתחרט על היום שהוא נולד. אם זה היה ככה אנשים היו יורדים מקרבי(זה לא קל אבל גם לא עד כדי כך קשה). נכון שזאת עבודה קשה ושוחקת, אבל אני מבטיח לך שלוחם שחוזר מ17 יום חוזר הביתה עם הרגשה הרבה יותר טובה מאשר חייל שכל השירות שלו סגר 2 שבתות ומתבכיין על זה שהאוטובוס איחר אז יהיה לו פחות 10 דקות מול האח הגדול.

תלוי בפרופיל. לי היה קב"א 54 דפ"ר 70 ולא קיבלתי שום זימון. ברמה של, כלום. נאדה.
היה לי פרופיל 72.

אם לא עברת מיונים מראש ושובצת כבר יהיה קשה לעבור
גם התפנת מהבקו"ם יהיה קשה לעבור
אם שובצת כבר ביח' יהיה קשה לעבור
אבל הכל אפשרי

הצבא עובד לפי מספרים, כל מפקד בכיר כזה או אחר לא יתן לך לעזוב כי אתה נספר לו כ"נשר" והוא רוצה להציג נתונים יפים למעלה כדי שיקודם (כמו גם כמה חיילים הוא הוציא לקורס קצינים, כמה שפחות דוחות מ"צ לפקודים שלו, ביקורות בציון גבוה ועוד שטויות)

תנסה להפעיל קשרים ותפנה ליח' מודיעין ובקו"ם עוד לפני הגיוס עצמו, אחרי הגיוס ובמיוחד אם התפנת בבקו"ם תאלץ לרוץ ערום במגרש המסדרים ...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית