עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קודם כל תודה..אין לי שמץ אם מה שאני אומר מגובה מחקרית, אבל אני יכול להעיד מהניסיון שלי. הייתי פעם ממש שמן (93 ק"ג, גיל 14, לא יודע מה היה הגובה אבל היום בגיל 19 אני 1.71) והייתי תופס קירור כל כמה חודשים.
נכנסתי לעולם הספורט ומאז אני מתאמן כספורטאי סיבולת.
אני יכול להגיד לך שמאז שאני משלב אימוני סיבולת (~40 ק"מ ריצה שבועיים + ~6 ק"מ שחייה שבועיים, וגם 2-3 אימוני כוח) ושומר על תזונה אני לא חולה לעולם. אני כבר לא יודע מה זה כאב ראש או דלקת ריאות. פשוט אין!
כבר הייתי בעומסים של 80 ק"מ ריצה ו20 ק"מ שחייה בשבוע ובאותן תקופות בכלל הייתי מרגיש מצויין.
מבחינה תזונתית יש כאן פורום שלם בשביל זה, אין לי איזו שיטת קסם, אני שומר על מאזן קלורי לפי המטרה אבל אם זה משנה לך - אוכל כמעט רק מאכלים דלי שומן ואת רוב מכסת השומנים שלי (70%) צורך ע"י אגוזי מלך, שקדים ופקאנים (אני אוכל ~1 גר' לק"ג).
מבחינת ויטמינים ומינרלים, מקפיד וסופר את הסה"כ היומי של הסידן, ברזל, ויטמין C, מקפיד גם על ויטמין D וצורך סיבים תזונתיים בכמות גבוהה יחסית (~42 גר' ביום).
בנושא של כל שאר הויטמינים, אני פשוט סומך על המולטי ויטמין שיאזן אותי.
ברור לי שמה שאמרתי זה מאוד כללי אז הנה משהו קצת יותר ממוקד - אימוני סיבולת בעצימות נמוכה למשך זמן (למשל, ריצות ארוכות בקצבים איטיים) ועבודה לפי קילומטראז' שבועי ולא לפי עצימות האימון ו\או תוצאותיו, תוך נטרול הפחד הכ"כ נפוץ בין קהילת הרצים החובבניים של לרוץ "לאט מידי" (עד שאתה לא ברמה גבוהה - אין דבר כזה).
לא יודע מאיפה להביא מחקרים על זה, זה פשוט משהו שעובד אצלי בצורה מדהימה ובדיעבד כשחקרתי קצת את הנושא גיליתי שאני ממש צודק ושאלה ההמלצות של המאמנים המקבילים לריפטו בתחום הזה 😛
פעם בדיון דומה בפורום של טריאתלון מישהו רשם דברים מאוד דומים למה שרשמתי כאן ופשוט לאף אחד לא היה מה להוסיף, כולם פשוט אמרו שככה זה גם אצלם 😉
אבל שוב, אם אתה מחפש מחקרים - אין לי מושג מאיפה להביא כאלה, זה מהניסיון שלי וההיכרות שלי עם אנשים כאלה ואחרים.
מקווה שעזרתי.
האמת שהיא לא אמרה לי איזה משהו ספציפי.. אבל למשל היא יכולה לחטוף פתאום שפעת בקיץ.. למשל עכשיו היא חולה, היא קמה עם בחילות והקיאה כל הזמן..תהיה יותר ספציפי... אילו מחלות, סימפטומים וכן הלאה
??למה אתה חושב שצריך לחזק אותה?
חח כן הא, אבל זה קלקול קיבה.. מה גם שאני לא כל כך מבין משהו בתחום, שאלתי אם יש דרך לחזק את המערכת החיסונית, בלי קשר לסימפטומים וכו'.נשמע כאילו הכנסת אותה להריון.
וברצינות, להגיד "אני כל שבועיים חולה" זה לא תיאור קביל ובטח שאי אפשר להגיב על זה ברצינות.
EMZ
יש מידע תומך באכיניצאה? כי הרגשתי שזה עזר לי בצינון האחרון אבל לא ידעתי אם זה אכן תרם לכך...
האמ, היא אמרה שהיא נסתה כבר לקחת תוספים, לגבי הויטמין C אני שאלתי אותה והיא אמרה שיש אצלה מספיק לפי הבדיקות וכמובן שכל דבר (גם אם הוא טוב) בכמות גדולה יכול רק להזיק..זה שהיא חולה כל שבועיים לא אומר שהמערכת החיסונית שלה חלשה.
ולשאלתך, ויטמין C אבץ ואכיניצאה.
אתה מדבר על הבחורה הלא נכונה..מהניסיון שלי, רוב הסיכויים שהיא פשוט חלק מ...מנגיד בערך 20 אחוז מהאוכלוסייה הנשית המודרנית המפונקת מידי.
אותו פלח אוכלוסיה שגם מתמכר בסופו של דבר לאנטי דיכאוניים, למשככי כאבים, לשאיבות שומן, ולכל דרך לברוח מכל מה שקשה.
היא מתאמנת?
Barbell training is BIG medicine....
אגב, וסתם לקחת תוספים בלי שום היגיון או מינונים רציניים זה לא באמת לנסות את הכיוון הזה.