הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצת כתפיים לוקחים את הטורסו אחורה או שאפשר רק צוואר ?

Apostute

משתמש פעיל
420
7
נק' מוניטין:
84
420
7
בחנייה כרגע
מישהו שמתאמן קרוספיט הציע לי במקום להטות את הגוף קצת אחורה בפרס פשוט לקחת את הצוואר אחורה ואז להחזיר אותו בסוף העלייה .

מה אתם אומרים זה לא מסוכן ? זה כדאי ?

יש סיבה טוב לlayback בפרס, אם זה היה טוב למתחרים אולימפיים בשנות ה60 זה טוב בשבילך

ד"א, לא מזלזל בקרוספיטרים, אבל בכל מה שקשור לטכניקה אין לך מה לחפש שם.
רובם מעדיפים כמות ולא איכות

אי אפשר לשמור על טכניקה בסקוואט/קלין/WHATEVER כשעושים 50 חזרות סקוואט ו30 שכיבות שמיכה ו20 מתח ב3 דקות ואחרי חצי דקה עושים עוד 50 Thrusters ולא יודע מה

כי יש הרבה לחץ על החוליות הצוואריות בפרס, וכל סטייה שלהם מהמנח האנטומי התקין היא פחות מאופטימלית.
כשעומדים עם סנטר בפנים וחזה זקוף כמו שצריך, אפשר לצמצם את הצורך בנטייה.

כי יש הרבה לחץ על החוליות הצוואריות בפרס, וכל סטייה שלהם מהמנח האנטומי התקין היא פחות מאופטימלית.
בדיוק זה
+ בונוס, שאתה נוטה אחורה עם הטורסו אתה יכול לשתף טיפה יותר חזה, וכך להיות חזק יותר.

"כמו שאתם יכולים לראות בסירטון, המדגים משעין את ראשו (בלבד) מעט אחורה, באותו הזמן הוא מעלה את המוט מעלה ומזיז את ראשו קדימה, כך שהמוט יהיה מעל עורפו בצורה ישירה"
+
" אל תישענו לאחור (עיקום הגב) בשום פנים ואופן. התרגיל אינו אמור להיות "פרס בשיפוע", אלא פרס קלאסי בעמידה ללא כל הישענות לאחור."

מ- SS שאלות ותשובות

אני מבולבל לגמרי כבר...

הכוונה לא להשען אחורה עד שאתה מגיע לרמה שאתה עושה שיפוע חיובי בעמידה, אלא רק זז טיפה כדי לא לשבור את האף כאתה מעלה\מוריד את המוט.

"כמו שאתם יכולים לראות בסירטון, המדגים משעין את ראשו (בלבד) מעט אחורה, באותו הזמן הוא מעלה את המוט מעלה ומזיז את ראשו קדימה, כך שהמוט יהיה מעל עורפו בצורה ישירה"
+
" אל תישענו לאחור (עיקום הגב) בשום פנים ואופן. התרגיל אינו אמור להיות "פרס בשיפוע", אלא פרס קלאסי בעמידה ללא כל הישענות לאחור."

מ- SS שאלות ותשובות

אני מבולבל לגמרי כבר...

אז זה לא מדוייק.
קודם כל, הכל תלוי בסוג הפרס והמטרות שלך.
בפרס "הקלאסי" זזים הכי מעט שצריך בכדי להעביר את המוט מעבר לראש בקו הישר והקצר ביותר, כשהתנועה לא מגיעה מהצוואר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית