הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לצריכת חלב.

NoPainNoGain

משתמש מתחיל
37
0
נק' מוניטין:
0
37
0
ראיתי היום איזה כתבה מחורטטת אבל רציתי לבדוק את הנושא
אז בקיצור כתוב בכתבה שחלב זה משקה של תינוקות ונאמר שם שהוא מזיק לבריאות וגורם למחלות כמו סרטן ובריחת סידן מהעצמות..
כתוב שיש שם הורמון נשי IGF1 ודברים מעקבים עיקול וספיגה.

יש בזה אמת?

אני נוטה להאמין שזה מתייחס להגזמה בצריכת מוצרי חלב.
בכל מקרה במידה וזה נכון, יש לי לפחות ליטר חלב ביום בתפריט
2 כוסות בבוקר וכוס אחת בערב ועוד 2 כוסות בגיינר..

איך אפשר לצמצם את צריכת החלב?
(כתוב לי בתפריט 2 כוסות חלב / קוטג / 2 יוגורטים, והכל זה מוצרי חלב...)

אני משתמש בתפריט למסה למי ששוקל 80 ק"ג שנמצא בפורטל קילוגרם.

אם כבר באים ואומרים שחלב וחלב וחלב... לפחות שיציינו מהי כמות החלב שלא מזיקה לאדם...

לא התעמקתי בזה, אז יותר טוב מזה אין לי להביא, אבל מתוך ויקיפדיה:

לאינסולין השפעות מגוונות על רבות מרקמות הגוף וברובן הוא מעודד תהליכים של בניית הרקמה ושל אגירת אנרגיה בתא בצורה של שומן וגליקוגן. השפעה נוספת חשובה מאוד של האינסולין היא יכולתו להגדיל את כמות קולטני סוכרים על-גבי תאי שריר ושומן ובכך להגביר את ספיגת הגלוקוז על-ידם.

הוא גורם גדילה חשוב המעודד תאים להתחלק.
בתאי השומן והשריר, בתאים אלה אינסולין מעודד את הכנסת הגלוקוז לתוך התאים על ידי הגדלת כמות הנשאים שמעבירים גלוקוז על ממברנת התאים ובכך מאפשר הכנסת יותר גלוקוז לתוך התאים ומקטין את כמותו בדם. בנוסף, בתאים אלה אינסולין מעודד את ייצור השומן ומעכב פירוקו.

אם אני טועה במשהו או לא מדייק אתה מוזמן להעמיד אותי על טעותי ולהסביר לי מה באמת קורה. (אבל בלי הטרלות "אתה יודע מה זה גלוקוז בכלל?" ודברים כאלה, אם אתה רוצה לרשום לי שאני טועה אבל לא מוכן להסביר פשוט תרשום לי "אתה טועה")

מה אתה רוצה? שאלתי שאלה פשוטה.

יש קשר בין אינסולין וגדילה, לא התכוונתי במובנים שהאחד גורם לשני.
היתרון הגדול של החלב הוא בזה שהוא מעודד אינסולין וכן בעקיפין גדילה.

Milk and fermented dairy products containing whey proteins exhibit a high insulinemic index in comparison to their low carbohydrate content [22]. This phenomenon appears to be the secret of IIS of mammalian milk, an evolutionarily provided program for the promotion of neonatal growth [16]. Cow milk consumption in humans shifts the somatotropic axis to higher levels and significantly increases serum levels of GH and IGF-1 [23] (Figure 1B). Oral ingestion of the whey protein α-lactalbumin has been shown to increase the somatotropic axis in healthy women. There is strong epidemiological evidence that dairy consumption significantly increases serum IGF-1 levels in humans [24]. This explains why high intake of milk increases linear growth [25]. In contrast, short stature is a characteristic feature of congenital IGF-1 deficiency in Laron syndrome. Thus, Western diet shifts the GH/IGF-1 axis to abnormally high levels, just in the opposite direction of low IIS observed in Laron syndrome [1,2] (Figure 1).

לא התעמקתי בזה, אז יותר טוב מזה אין לי להביא, אבל מתוך ויקיפדיה:

אם אני טועה במשהו או לא מדייק אתה מוזמן להעמיד אותי על טעותי ולהסביר לי מה באמת קורה. (אבל בלי הטרלות "אתה יודע מה זה גלוקוז בכלל?" ודברים כאלה, אם אתה רוצה לרשום לי שאני טועה אבל לא מוכן להסביר פשוט תרשום לי "אתה טועה")

אינסולין "אנאבולי" במובן שאתה צריך שהוא יעשה את התפקיד שלו. זה לא אומר שיותר ממנו = יותר גדילה (בניגוד להורמון גדילה למשל, או טסט) וזה לא אומר שצריך לאכול סוכר אחרי האימון. זה כמו שתגיד שהלב אנאבולי כי הוא מזרים את הדם לכל הגוף וזה חלק חשוב מתהליך הגדילה.

אז למה מזריקים אינסולין?
מה קורה כשמזריקים אותו בלי GH?

Insulin is a peptide hormone, secreted by the pancreatic islets of Langerhans. Insulin promotes glucose utilization, protein synthesis, and regulates the metabolism of sugar. Insulin travels until it reaches receptor sites on cells. At these sites insulin facilitates the transport of glucose and amino acids across the cell membrane to be used inside the cell for energy and protein synthesis. This is insulin's anabolic effect, not only in super-saturating the cells with nutrients, but also helping to volumize the cell.

Insulin Safety:
There are significant risks that accompany the use of insulin. The greatest risk is an over-dose of insulin, which leads to hypoglycemic shock. This is not an overdose in the typical sense of the word; in this case it means that too much insulin was administered for the amount of glucose in the bloodstream. To this end, it is important to choose the correct type of insulin and to know when it peaks and the effective period of action of the drug in your body.

התשובה המתבקשת ממה שרשמת היא שזה לא ישנה כלום בהקשר של גדילה.

אולי אני טועה.

Insulin is a peptide hormone, secreted by the pancreatic islets of Langerhans. Insulin promotes glucose utilization, protein synthesis, and regulates the metabolism of sugar. Insulin travels until it reaches receptor sites on cells. At these sites insulin facilitates the transport of glucose and amino acids across the cell membrane to be used inside the cell for energy and protein synthesis. This is insulin's anabolic effect, not only in super-saturating the cells with nutrients, but also helping to volumize the cell.

Insulin Safety:
There are significant risks that accompany the use of insulin. The greatest risk is an over-dose of insulin, which leads to hypoglycemic shock. This is not an overdose in the typical sense of the word; in this case it means that too much insulin was administered for the amount of glucose in the bloodstream. To this end, it is important to choose the correct type of insulin and to know when it peaks and the effective period of action of the drug in your body.

הכל נכון, אבל זה לא אומר שאפשר להתייחס אל אינסולין כמו אל GH. אתה רק צריך שהוא יעשה את העבודה שלו. יותר ממנו זה לא יותר "אנאבולי".

אולי אני טועה.

הכל נכון, אבל זה לא אומר שאפשר להתייחס אל אינסולין כמו אל GH. אתה רק צריך שהוא יעשה את העבודה שלו. יותר ממנו זה לא יותר "אנאבולי".

ברור שלא, ושאף אחד לא יבין את זה לא נכון ויתחיל לשתות סוכר ענבים כל היום.
קודם כל יש הבדל במצבים שהם אבנורמל (בילדרים) ושזה חלק בלבד מהערכת עזר(קות) שלהם.
אבל זה בכלל סוטה מהנושא - כי מדובר פה בחלב ועל קהל של עולים במאסה\מתאמני כח\בילדרים טבעיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית