הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פלאו ואימונים

• פותח/ת השרשור MCV
  • פורסם בתאריך

MCV

משתמש מתחיל
142
0
נק' מוניטין:
41
142
0
לאחרונה עשיתי AD בחיטוב ובמהלכה הרגשתי מצויין, רציתי להמשיך אותה למאסה, אך לאור כל הויכוחים שקשה להתחזק בה החלטתי לעשות מאסה עם פחמימות.
כשחזרתי לאכול פחמימות כל הנפילות, עייפות כבדות חזרו לי במהלך הזמן הזה לא הרגשתי משהו, אז החלטתי לחזור לAD לנסות במאסה. היום אני לא מרגיש תשוקה קטנה לפחמימות, לא מרגיש בהם צורך הרבה יותר כיף לי וטעים לי בלעדיהן.
רציתי לשאול עד כמה ההעמסות האלה בAD קריטיות או אפשר להתאמן באופן עצים עם דיאטת פלאו.
עד כמה זה ישנה מבחינה עלייה במאסת שריר ובמיוחד בכוח?
האם דיאטה כזו לא מומלצת לבן אדם שרוצה להתקדם נורמלי?

נכון זה סוג של אורח חיים ... אבל בלי פחממות לאן אתה רוצה להתקדם בדיוק
מה המשקל שלך ? גובה ? כמה אתה אוכל

תנסה ותספר לנו.
מקובל (ברוב המקומות, כולל בפורום הזה) לחשוב שלאורך זמן יש צורך בפחמימות (ברמה מעבר לזניחה) כחלק מתזונה מאוזנת.
אבל יש גם דעות אחרות.

ברצינות, אם אתה מרגיש עם זה (הפלאו) נוח, תנסה כאמור.

תנסה ותספר לנו.
מקובל (ברוב המקומות, כולל בפורום הזה) לחשוב שלאורך זמן יש צורך בפחמימות (ברמה מעבר לזניחה) כחלק מתזונה מאוזנת.
אבל יש גם דעות אחרות.

ברצינות, אם אתה מרגיש עם זה (הפלאו) נוח, תנסה כאמור.

אבל בפלאו אפשר לאכול פחמימות לא?
בטטה אם אני לא טועה זה תופס נכון?

• פותח/ת השרשור
בטטות תופס רק לא בהגזמה. עוד דבר, אני דיי אהבתי את הרעיון של AD שזה עלייה הרבה יותר קטנה של שומן מאשר עם פחמימות, עכשיו בפלאו אפשר לאכול טיפה פחמימות (בטטות, קטניות, 1-2 פירות ואגוזים) השאלה היא במקרה ואני אוכל ככה ומגיע לכ-50 גרם פחמימה ביום (או שזה מוגזם לפלאו?) העקרון יהיה כמו העיקרון של AD? הכוונה שהגוף ישתמש בשומן כמקור אנרגיה עיקרי במקום פחמימות או שזה תקף רק אם אוכלים כמו שרשום במאמר 25-35 גרם פחמימה?

אבל בפלאו אפשר לאכול פחמימות לא?
בטטה אם אני לא טועה זה תופס נכון?

אפשר. הגם שאני לא מומחה גדול לתזונת פלאו.
אבל הבחור דיבר ספציפית על AD ושאל בנוגע לפחמימות כך שבלי קשר לשם של הדיאטה שלו עושה רושם שהוא מעונין לצרוך מעט מאוד פחמימות

אין דרך אחת לפליאו. זה יותר עניין של גישה, של נקודת מבט, של הגיון.
פליאו זה מסגרת כוללת. כל אחד יכול למצוא את עצמו בפנים בצורה כזו או אחרת.

כשאני בחיטוב, אני לרב אעשה פליאו "נוקשה" (בלי דגנים, קטניות, עמילנים, מוצרי חלב)
כשאני במאסה, אני לרב אשתדל להמנע מדגנים ולהתבסס יותר על עמילנים ומוצרי חלב

לשאלה של פותח האשכול,
אם אתה מבין את מה שהעברתי, אז אתה כבר רואה ש"פליאו" לא אומר בלי פחמימות בהכרח.
אמנם אני חסיד הגישה אבל אסור לגשת לשום דבר בדוגמטיות או אבסולוטיות (פרדוקסלי קצת, לא?)
באימונים עצימים דיאטה קטוג'נית עלולה להתקל ב-2 בעיות עיקריות: (1) מספיק קלוריות (2) חידוש מאגרי גליקוגן
אבל כפי שאתה יכול לראות כבר עניתי על זה כשרשמתי מה אני עושה במאסה. בננות תפו"א וחלב הם חבריך הטובים ביותר. וחוץ מזה, תקרא את המאמר בפורטל "פחמימות - עד כמה אנחנו באמת צריכים אותם?" זה יעזור לך להבין איפה למקם את עצמך.

בסופו של דבר לגדול 5-10 ק"ג בחצי שנה זה ממילא לא בדיוק "פליאו" אז אל תרגיש רע להתפנק גם כשצריך.

• פותח/ת השרשור
לאכול פחמימות בתזונה יום יומית זה לא מה שמפריע לי, אני לא מרגיש בזה צורך, אין לי שום תשוקה לפחמימות.
אחרי שחזרתי לתקופה קצרה עם פחמימות (150-200) לא הרגשתי טוב בתקופה הזו, ככה שאני יכול להתסדר עם פחות מ30 גרם פחמימה ביום בלי בעיה.
לגבי הבעייה הראשונה, לא דואג ממנה הכישרון שלי זה לאכול, לגבי השניה זאת בדיוק השאלה שלי - אם אני לא יעשה העמסות/יאכל מדי פעם פחמימות/ימלא את מאגרי הגליקוגן זה ישפיע באופן קריטי על כוח ועלייה במאסה?
במידה וכן משפיע באופן קריטי וצריך לאכול טיפה פחמימות (כ50 ביום) העיקרון שהגוף ישתמש בשומן במקור אנרגיה עיקרי כמו בAD גם יהיה תקף?

לאכול פחמימות בתזונה יום יומית זה לא מה שמפריע לי, אני לא מרגיש בזה צורך, אין לי שום תשוקה לפחמימות.
אחרי שחזרתי לתקופה קצרה עם פחמימות (150-200) לא הרגשתי טוב בתקופה הזו, ככה שאני יכול להתסדר עם פחות מ30 גרם פחמימה ביום בלי בעיה.
לגבי הבעייה הראשונה, לא דואג ממנה הכישרון שלי זה לאכול, לגבי השניה זאת בדיוק השאלה שלי - אם אני לא יעשה העמסות/יאכל מדי פעם פחמימות/ימלא את מאגרי הגליקוגן זה ישפיע באופן קריטי על כוח ועלייה במאסה?
במידה וכן משפיע באופן קריטי וצריך לאכול טיפה פחמימות (כ50 ביום) העיקרון שהגוף ישתמש בשומן במקור אנרגיה עיקרי כמו בAD גם יהיה תקף?

זה שאלה טובה. והאמת אני לא בטוח.
הייתי הולך על העמסה מדי פעם או\ו 50-100+ גרם פחמימה ביום.

אגב, מה זאת אומרת לא הרגשת טוב? מה אכלת? איזה פחמימה? מתי לא הרגשת טוב? איפה?

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת שחזרו לי הנפילות לאחר הארוחות, עייפות, כבדות והרגשה כללית מוזרה ועוד זה אחרי שחזרתי לאכול פחמימות למשך שלושה שבועות והרגשתי את זה כל פעם. הייתי אוכל פסטה או אורז, לחם ללא גלוטן (חולה צליאק), חלב ולפעמים קורנפלקס. וכמובן לא הגזמתי בפחמימות (150-200 ביום).
עכשיו שחזרתי לדל פחמימה אני מרגיש טוב יותר מתמיד ולאור כל מה שקרה כל התשוקה לפחמימות ירדה, לא בא לי לאכול פחמימות בכלל. אני שמח שעשיתי את התקופה הזאת עם הפחמימות זה גרם לי להבין עד כמה טובה הדיאטה הזו מבחינת הרגשה ומבחינה בריאותית (בדיקות דם השתפרו פלאים).
בכל מקרה החלטתי לא לקחת סיכון ולהישאר נוסח AD עם העמסות. תודה בכל מקרה.

אם אתה חולה צליאק זה משנה את התמונה. זה גם בעיה שגוררת בעיה.

במקומך הייתי מאפס את הכל ואז כל פעם מנסה מוצר אחר - חלב; עמילנים=תפו"א, בטטות, שורשים; אורז, קטניות וכו'

http://paleodietlifestyle.com/you-and-your-gut-flora/

באופן כללי בחוגים הפליאוליסטים יש המון חומר בנושא הספציפי הזה.

• פותח/ת השרשור
למה משנה את התמונה? דרך אגב ככה גם הייתי אוכל לפני הAD ככה שלא חידשתי שום דבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית