הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מקלחת קרה/קרח

• פותח/ת השרשור din
  • פורסם בתאריך

din

משתמש פעיל
304
2
נק' מוניטין:
2
304
2
ראיתי לאחרונה בכל מיני מקומות שמדברים על היתאוששות..
מזכירים גם את האמבטית קרח.. אני יודע שאמבטיה חמה גורמת לזרימת דם לשרירים.
שאני יודע שזה יכול לעזור להיתאוששות..כמובן שאם יש למישהו משהו לחדש בנושא אני ישמח..
בכל מיקרה מה הקטע של האמבטית קרח/קרה לא הבנתי איך זה עוזר להיתאוששות.
אני ישמח אם מישהו ישפוך אור על הנושא. תודה מראש.

זה מעכב התפתחות של תופעות דלקתיות במפרקים. אנשים שמתאמנים המון ובאינטסיביות בד"כ סוחבים איתם פציעות, והם לא רוצים שהדלקות שכבר יש להם יחמירו ויגבילו את המשך האימונים.

קרח שמים אחרי אימון ובשלב אקוטי. אפשר לעשות גם חום/קור לסירוגין.
חימום עוזר במניעה.

עד כמה שידוע לי:
קר = מניעת פציעות
חם = התאוששות

אני יכול לשער שהמקלחת הקרה יעילה במיוחד כשהיא מתבצעת מיד לאחר האימון.

קרח שמים אחרי אימון ובשלב אקוטי. אפשר לעשות גם חום/קור לסירוגין.
חימום עוזר במניעה.

תעזור לי להבהיר את הנושא...לאדם שיש Tendinitis (כפי שידוע לך המצב כרוני ולא אקוטי), האם יש טעם בלשים קרח במקום הנקודתי (ברך)? ומאידך, האם כדאי להמנע מסאונה? (מה גם, מדובר על אחרי אימון)

זה תופס לך את השריר כך הוא ניבנה יותר טוב הוא ניקשר טוב מאוד אני ממליץ גם לאחר חלבונים שוקולד כך הסיבים ניקשרים לאחד השני יותר טוב.

תעזור לי להבהיר את הנושא...לאדם שיש Tendinitis (כפי שידוע לך המצב כרוני ולא אקוטי), האם יש טעם בלשים קרח במקום הנקודתי (ברך)? ומאידך, האם כדאי להמנע מסאונה? (מה גם, מדובר על אחרי אימון)
למה אתה חושב שהמצב כרוני? למה אתה חושב שזה דלקת בגידים?
כדאי לשים אחרי אימון קרח. ובבית לשים קרח/חום לסירוגין.

אל תאבחן את עצמך.
לך לרופא נורמלי ותתחיל בדיקות.
זה לא נשמע דלקת גידים. ומשחות לא עושות כלום.

זה נכון יש כל מיני שיטות שקשורות לחום וקור בריפוי של כאבי גב וכאלו אחרים מסתבר שלא תמיד חייבים למרוח משחה או לקחת כדור לכאבים, זה מאוד תלוי בסוג הבעיה ואני חושב שגם בבן אדם עצמו.
תחפש בגוגל מאמר בשם "השפעת החום והקור כעזר להקלה על כאבים" יש שם השוואה של חום מול קור בהקשר של השפעה על הכאבים.

אני יסביר לך , בסוף אימון יש קרעים בשריר . כתוצאה מהם חימום של הגוף על ידיי מקלחת חמה תעורר את הקרעים יותר לחיים בעוד שמקלחת קרה תעזור לגוף לחדש את עצמו מהר יותר .

עריכה :

זה לפחות מה שלמדתי 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית