הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דעתכם על תוכנית למסה. מצטער מראש על החפירה 😃

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
אמנם אני לא מתחיל מסה בטווח הקרוב (יש לי לחטב עוד ~6 ק"ג) אבל תמיד נחמד להכין תוכניות לטווח הארוך, ובגלל שאפשר להגיד שזו תהיה המסה הראשונה שלי אני שואל כאן יחסית מוקדם.

מטרה: שיפור כמה שיותר משמעותי בכוח, במיוחד בכתפיים, גב ורגליים ב10 שבועות. גם הכוח של הידיים חשוב מאוד אך פחות משמעותי מהכוח של השרירים הגדולים. עלייה במשקל כמובן תהיה הכרחית, אך מכיוון שלא זו המטרה היא תיחשב כ"תופעת לוואי" של השיפור בכוח והשאיפה תהיה לעלייה כמה שיותר נקייה.
אילוצים:
1. ריצה של 35 ק"מ בשבוע.
2. תאריך סיום המסה, על מנת להספיק להתחטב שוב עד לתאריך מסויים שבו אני טס להתחרות בחו"ל (לא בפיתוח גוף או משהו שקשור לפורום) וצריך להיות שם על אחוז שומן מינימלי (10% זה בסדר).
3. לא לעבור את ה14% שומן (המסה תתחיל לאחר סיום חיטוב ב68 ק"ג על דל פחמימה, כאשר לאחר שבועיים ניטרלי אהיה בערך 70 ק"ג מהניסיון שלי. אחוז השומן יהיה ~10%. בטח תהיה גם קצת עלייה בנוזלים מהקריאטין).

אמצעים: תזונה "מושלמת" (חיובי של 400-500 קל', נראה לפי ההתקדמות): חלבון ~2.2 פר ק"ג, שומן ~1.1 גרם לק"ג וכל השאר פחמימות. הקפדה על צריכה נכונה של ויטמינים (מולטי, ויטמין C ו-D, מגנזיום, אומגה 3 והקפדה ששאר הויטמינים\מינרלים מתקבלים בכמות מספקת מהתזונה והמולטי) ורוב הסיכויים גם שימוש בקריאטין. וכמובן.. אימונים.

התוכנית:
*טווחי החזרות הינם 4-8, כאשר בסקוואט ובדדליפט זה יהיה יותר קרוב ל4 מ8.
**מתח יתבצע על משקל גוף (סביב ה15 חזרות), וכשנעשה עם משקל זה ישתנה בהתאם (1-2 פעמים בשבוע עם משקל).
***ארבע ראשי \ אמסטרינג \ תאומים = במכונות (פשיטה וכו')
****למקרה שזה לא מובן, זה סוג של ABCD כאשר יום ג' הוא יום "עזר" ובשאר הימים כל יום מתמקד בתרגיל מורכב אחר (סקוואט \ מתח \ בנץ') והסדר הכרונולוגי של האימונים מאפשר התאוששות, לכל תרגיל יש את "היום שלו" ואני מגיע לאותו יום אחרי התאוששות מקסימלית מאותו תרגיל ומהתרגילים המשלבים עבודה של אותם שרירים.
*****השאיפה תהיה לעלות במשקלי העבודה בלפחות 8 מתוך עשרת השבועות. גם אם בקצת.

יום א' - סקוואט 5, בנץ' 4, מתח 3, פרס 3, בטן 2, יד קדמית 2. ריצה 7.5 ק"מ בקצב 5:30 דק"מ.

יום ב' - מנוחה.

יום ג' - דדליפט 2, ארבע ראשי 2, אמסטרינג 2, תאומים 2, טרפזים עם דאמבלים 2, מקבילים 2, גב (במכונה אקראית כלשהי) 2, בטן 2, יד אחורית 2. ריצה 8 ק"מ בקצב 5:30 דק"מ.

יום ד' - מתח 5, סקוואט 4, בנץ' 3, פרס 3, יד קדמית 2. ריצה 7.5 ק"מ בקצב 6:00 דק"מ.

יום ה' - מנוחה.

יום ו' - בנץ' 5, מתח 4, סקוואט 3, פרס 3, דדליפט 2, בטן 2, יד אחורית 2. ריצה 7 ק"מ בקצב 6:00 דק"מ.

יום שבת - מנוחה.

משקלי עבודה נוכחיים:
בנץ' - 102.5 ק"ג (RM1)
סקוואט - לא מדדתי, הכי הרבה שעשיתי היה 75 לחמישייה, משער שהRM5 שלי באיזור ה85.
פרס - 55 ק"ג (RM5)
מתח - 4X10 עם 10 ק"ג על מנוחות קצרות מאוד (01:00) זו ה"רוטינה" כרגע. הPR הוא 31 (על משקל גוף) אבל כיום לדעתי אני סביב ה25-28.
דדליפט - מתחיל שבוע הבא, יהיו לי ~10 שבועות ללמוד את הטכניקה עד אז.

סליחה על החפירה ואשמח לתגובות בונות \ הארות \ הערות.
כמובן שהצעות לשיפור וייעול יתקבלו בברכה 😃

תודה רבה 😃

אתה מנסה להעלות במסה ובכח וגם רוצה לרוץ 35 ק"מ בשבוע? לדעתי זה קשה מאוד..

אם אתה ספורטאי מקצועי אתה צריך להתייעץ עם מישהו שמבין באימון ספורטאים, בהנחה שהספורט שאתה מתחרה בו הוא לא פיתוח גוף, החדר כושר רק צריך לתמוך\לעזור(ובעיקר לא להפריע..) לתחום הראשי שלך.

קשה להגיד לך מה נכון ומה לא נכון ומה טוב ומה לא טוב בלי להכיר אותך, בטח ובטח שאתה ספורטאי מתחרה.

זאת דעתי לפחות..

• פותח/ת השרשור
אתה מנסה להעלות במסה ובכח וגם רוצה לרוץ 35 ק"מ בשבוע? לדעתי זה קשה מאוד..

אם אתה ספורטאי מקצועי אתה צריך להתייעץ עם מישהו שמבין באימון ספורטאים, בהנחה שהספורט שאתה מתחרה בו הוא לא פיתוח גוף, החדר כושר רק צריך לתמוך\לעזור(ובעיקר לא להפריע..) לתחום הראשי שלך.

קשה להגיד לך מה נכון ומה לא נכון ומה טוב ומה לא טוב בלי להכיר אותך, בטח ובטח שאתה ספורטאי מתחרה.

זאת דעתי לפחות..
מסכים עם מה שאתה אומר, העניין הוא שכרגע מה שמגביל אותי באופן חד משמעי הוא הכוח. מבחינת סיבולת אני מצויין ואני גם משפר את זה דיי בקלות, אבל זה לא אומר שאני יכול להרשות לעצמי להפסיק לשמור על הקיים בתקופת ההתחזקות.
ד'א, חלק מאימוני הריצה יהיו אימוני שחייה באותם עומסים, זה צפוי להשתנות מידי פעם אבל זה לא קריטי.

אני בגישה של להתאמן בהרבה ענפי ספורט, זה יותר כיף לי ויותר מעניין. אני לא ספורטאי TOP LEVEL מה שנקרא (למרות שיש סיכוי שאהיה קרוב לשם מתישהו 😃) ואני מתאמן ב4 ענפים נפרדים, ששלושה מהם מהווים למעשה 2 ענפים או יותר.
אני בגישה של בריצה - להתאמן כמו אצן. בשחייה - להתאמן כמו שחיין. בפאוורליפטינג (אם אפשר לקרוא לזה ככה) - להתאמן כמו פאוור ליפטר. וכו'.

לכן, בכל תחום אני לוקח את ה"פנינים" מהאנשים שמבינים בו, מתאמנים בו וחוקרים אותו. אני לא מבקש ממאמן השחייה שילמד אותי לעשות סקוואט, לא מבקש ממאמן הריצה ללמד אותי לשחות ולא שואל פאוורליפטרים איך לרוץ וכו'. אבל כשאני רוצה לתת דגש על כוח בתקופה מסויימת, אני "אחקור" את התחום הזה, ואעזר בפאוורליפטרים ;susss (או ווייטליפטרים \ סטרונגמנים \ גם מפתחי גוף וכו')

מקווה שירדת לסוף דעתי 😃

עכשיו יותר ברור 😃

האם שאתה אומר להתאמן כמו המקצוענים אתה מתכוון רק לסגנון(אם זה שחייה)\טכניקה(אם זה משקולות..) וכ'ו או ממש תכנית אימון כמו של ספורטאי?

הנקודה שאני רוצה להבהיר היא שיהיה לך מאוד קשה להגיע להישגים גבוהים במגוון כל כך רחב של תחומים, גם לפתח כח, גם להשתפר בריצה וכ'ו..

אין בעייה להתאמן בהרבה תחומים אבל צריך להיות קשוב לגוף ולתכנן את האימונים והמאמצים בהתאם למטרות, לא להציב מטרות בלתי אפשריות ולמשוך את הגוף למקומות שהוא לא אמור להיות בהם..(ואז להתאכזב--> דיכאון)

אולי תכנית אימון במתכונת של קרוספיט יכולה להתאים לך.. אני לא אומר תעשה קרוספיט אלא רק הרעיון שעומד מאחוריה, ואתה תבנה לך את האימון שמתאים לך, לדעתי שווה לבדוק..

בהצלחה ותחזור לעדכון!!

יפה מאוד אבל אני חושב שיהיה לך מאוד קשה ואני ממליץ לך לקחת הכל באיזי
בהצלחה ענקית !

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עכשיו יותר ברור 😃

האם שאתה אומר להתאמן כמו המקצוענים אתה מתכוון רק לסגנון(אם זה שחייה)\טכניקה(אם זה משקולות..) וכ'ו או ממש תכנית אימון כמו של ספורטאי?

הנקודה שאני רוצה להבהיר היא שיהיה לך מאוד קשה להגיע להישגים גבוהים במגוון כל כך רחב של תחומים, גם לפתח כח, גם להשתפר בריצה וכ'ו..

אין בעייה להתאמן בהרבה תחומים אבל צריך להיות קשוב לגוף ולתכנן את האימונים והמאמצים בהתאם למטרות, לא להציב מטרות בלתי אפשריות ולמשוך את הגוף למקומות שהוא לא אמור להיות בהם..(ואז להתאכזב--> דיכאון)

אולי תכנית אימון במתכונת של קרוספיט יכולה להתאים לך.. אני לא אומר תעשה קרוספיט אלא רק הרעיון שעומד מאחוריה, ואתה תבנה לך את האימון שמתאים לך, לדעתי שווה לבדוק..

בהצלחה ותחזור לעדכון!!
כשאני אומר בריצה להתאמן כמו אצן - זה אומר שתוכנית האימונים שתנחה אותי, צורת האימונים והטכניקה - תהיה מתחום הריצה. אותו כנ"ל לגביי שחייה או פאוורליפטינג וכו'.
הבעייתיות שנוצרת היא התאוששות והתאמת התזונה - כל ענף צריך דגשים שונים. אז אני מוצא את האיזון, בכל תקופה זה שונה.
אין ספק שכנראה שלא אהיה אצן כמו היילה גבריסלאסי ושחיין כמו מייקל פלפס בעת ובעונה אחת (או מתישהו 😉), ושזה לא אפשרי. אבל אתה חייב להבין משהו חשוב - הרמה שאתה צריך להיות בה על מנת שתחום אחר יגביל אותך (למשל שבנץ' פרס גבוה יגביל אותך בריצה) היא גבוהה מאוד. כנראה תקפה רק ברמות העילית. בכל מקרה, גם אם זה מגביל אותי וגם אם לא - אני עדיין שומר על עצמי Well rounded וחושב שזה עדיף, בהנחה שאני לא הולך להתפרנס מתישהו ע"י ביצועים גופניים (וזה כנראה לא יקרה).
אה, ו... תודה רבה על התגובה 😃

יפה מאוד אבל אני חושב שיהיה לך מאוד קשה ואני ממליץ לך לקחת הכל באיזי
פירוט?

הכוונה שתוצאות תראה מזה זה תלוי התמדה שלך ,אבל תוצאות גדולות אתה תראה אבל אתה יכול לשפר עוד את התוכנית ולעבוד פחות על סיבולת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית